Mam czasami zryte pomysly ale czy jest taka opcja , zeby zrobic wentylator na intercooler, ale czy jest to wogole mądre??
Powie mi ktos ??
tylko bez krytyki
Wentylator na intercooler
Moderator: Moderator
Ciekawe czy by sie dalo zrobic z seryjnego spryskiwacza szyby przedniej. Tylko to chyba ma sens dopiero przy FMIC, nie?
-
arabat
Srodki wybiera się w zależności od oczekiwanego celu.Karrlos pisze:Wentylator to chyba nic nie da. Z tego co czytalem to natrysk wody (lepiej alkocholu bo szybciej paruje)
Podam swój przykład
Astra 1,7td. Intercooler w jednym rzędzie obok chłodnicy. Zrobiłem ręczne włączanie wentylatora który w 1/3 zachodzi na intercooler.
Bardzo miły efekt przy starcie ze świateł.
Różnica wyraźnie odczuwalna przez dupohamownie.
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Można zrobić to ze spryskiwacza najlepiej tylnego bo poco odcinać sobie przedni.
Ciągnie się wężyk na IC od silniczka w spryskiwaczu i zakłada końcówke na wężyk od spryskiwania trawy którą można dostać w OBI i przynosi to efekt pomimo tego ze ciśnienie jest ciut za słabe ale woda chłodzi nawet jak nie jest rozpylona a już wogóle jak wrzuciło się do spryskiwacza kostki lodu
Ja bede robił spryaskiwacz z pompy paliwa - 2bary i duza wydajność denaturat zmieszany z wodą i lodem conajmniej 5 punktów polewających i naczynko z 5litrów wrzucone w bagarznik. Mój IC jest tak mocno zasłonięty zdeżakiem ze jest to konieczne
Ciągnie się wężyk na IC od silniczka w spryskiwaczu i zakłada końcówke na wężyk od spryskiwania trawy którą można dostać w OBI i przynosi to efekt pomimo tego ze ciśnienie jest ciut za słabe ale woda chłodzi nawet jak nie jest rozpylona a już wogóle jak wrzuciło się do spryskiwacza kostki lodu
Ja bede robił spryaskiwacz z pompy paliwa - 2bary i duza wydajność denaturat zmieszany z wodą i lodem conajmniej 5 punktów polewających i naczynko z 5litrów wrzucone w bagarznik. Mój IC jest tak mocno zasłonięty zdeżakiem ze jest to konieczne
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
-
ChEsTeR
Tylko pompa paliwa ci sie zatrze ona jest smarowana paliwem ktore nie jest suche task jak denatorat
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Zdaje sobie sprawe ze nie bedzie miała smarowania ale to juz padnieta pompa paliwa i w sumie to bedzie pracowała nie więcej niz 5min.
Cały czas zastanawiam sie jakąciecz zastosować zeby nie zatrzeć tej pompy ale też zeby nie podpalic auta oraz nie zatłuścić IC bo zatłuszczone ic to gorsza wymiana ciepła
jakos nie moge znaleźć złotego środka
Macie jakieś pomysły?
Cały czas zastanawiam sie jakąciecz zastosować zeby nie zatrzeć tej pompy ale też zeby nie podpalic auta oraz nie zatłuścić IC bo zatłuszczone ic to gorsza wymiana ciepła
jakos nie moge znaleźć złotego środka
Macie jakieś pomysły?
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
ja w swoim mam zamiar zamontowac pompe i spryskiwacze od reflektorow sa wydajniejsze ,a jesli chodzi o wentylatory to chodzi mi po glowie czy nie wywalic wiskozy i zamontowac dwoch wentylatorow przed startem porzadnie przechlodzic ,na 400m wylaczyc zeby nie bylo poboru pradu i na mecie zpowrotem wlaczyc 2 .bo wiskoza zabiera duzo mocy a u mnie obie chlodnice sa jedna za druga
200sx s14-250KM
-STREET RACERS KRAKOW-
-STREET RACERS KRAKOW-
Dzisiaj do mojego łba wpadł nowy plan. Myślałem o wrzuceniu do bagaznika gasnicy sniegowej przeprowadzic węża, no i jeszcze jakis zawor.
No i sypnąć czasami na IC
Co wy na to ??
I jeszcze jedno co by by sie stalo jak by do filtra powietrza podłaczyc tez jakims przewodem butle z czytym tlenem??
mam jescze wiele innych (głupich)pomyslow no ale coz lubie sobie pomazyć, bo przy tym upale filtr powietrza mam taki goracy ze az nie moge go dotknac jutro owijam go karimatą
No i sypnąć czasami na IC
Co wy na to ??
I jeszcze jedno co by by sie stalo jak by do filtra powietrza podłaczyc tez jakims przewodem butle z czytym tlenem??
mam jescze wiele innych (głupich)pomyslow no ale coz lubie sobie pomazyć, bo przy tym upale filtr powietrza mam taki goracy ze az nie moge go dotknac jutro owijam go karimatą