Zawieszenie i usztawnianie go
Moderator: Moderator
Dr,nie czytasz uważnie-gumy nie mają prawa nie trzymać bo są wszystkie nowe.Co do amorów to nie wiem na ile mogą niepracować bo też są nowe,natomiast może faktycznie wrzuce seryjne sprężyny dla porównania:)
Joe Satriani-Strange Beautiful Music...
- DrRedDevil
- Stały gość

- Kontakt:
Krisso, o gumach napisałem ogólnie, chodziło o to, że mała rzecz potrafi dużo namieszać. Nawet jeśli jest nowy amortyzator, to ma on określone miejsce (miejsce tłoczka w rurze), w którym pracuje efektywnie, ale jeśli obniżysz samochód, np: o 35mm, to miejsce tłoczka w rurze też zmieni swoje położenie o tą wartość, a tam może po prostu być już poza obszarem swojej pracy, i może nie tłumić nierówności.krisso pisze:Dr,nie czytasz uważnie-gumy nie mają prawa nie trzymać bo są wszystkie nowe.Co do amorów to nie wiem na ile mogą niepracować bo też są nowe,natomiast może faktycznie wrzuce seryjne sprężyny dla porównania:)
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve
www.ProRacingTechnology.com
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve
www.ProRacingTechnology.com
- rysiul123
- Coś już wiem

- Kontakt:
Odgrzeje kotleta.
Musze wymienić amorki, więc pomyślałem dobra okazja aby S13 obniżyć o jak -40mm i troszku utwardzić, autko ma być do codziennej jazdy.
No i pojawiają się problemy :
- jakie amorki ???
-jakie sprężyny ???
- budżet 2k z małym plusem.
Macie jakieś propozycje ??
Musze wymienić amorki, więc pomyślałem dobra okazja aby S13 obniżyć o jak -40mm i troszku utwardzić, autko ma być do codziennej jazdy.
No i pojawiają się problemy :
- jakie amorki ???
-jakie sprężyny ???
- budżet 2k z małym plusem.
Macie jakieś propozycje ??
power by DRiFT
- rysiul123
- Coś już wiem

- Kontakt:
Wiem ze jest ale tam jest mowa o zawieszeniu gwintowanym, dla samochodu szykowanego do driftu, a mi chodzi konkretnie o jakies konfiguracje amortyzator spężyna do samochodu na ulice do codziennej jazdy, konkretne zestawenia.
power by DRiFT
Za 2 koła to słaby budżet na nowe graty.
Kup używane sprężyny obniżające o tyle ile chcesz i pojedź do zakładu z amorami - żeby Ci je utwardzili - w zalezności od tego jaka sprężyna i jak twardo ma być.
Kup używane sprężyny obniżające o tyle ile chcesz i pojedź do zakładu z amorami - żeby Ci je utwardzili - w zalezności od tego jaka sprężyna i jak twardo ma być.
EMWU is dead
za 2 kola z malym kawalkiem da sie tylko trzeba dpbrze poszukac
amorki blisteiny nowe udalo mi sie wyrwac za 1500 z malym kawalkiem,a sprezyny apexi za 500 z kawalkiem,tylko juz to bylo jakis czas temu.
co do wrazen z jazdy to nie powiem bo jeszcze nie mialem przyjemnosci.
blisteiny nr do goscia(nie wiem czy jeszcze aktualny)-607 154 704
sprezyny bralem z JC tuning po znizkach,tylko ze ostatnio jak sie dowiadywalem skoczyly na ponad 600zl po znizkach
amorki blisteiny nowe udalo mi sie wyrwac za 1500 z malym kawalkiem,a sprezyny apexi za 500 z kawalkiem,tylko juz to bylo jakis czas temu.
co do wrazen z jazdy to nie powiem bo jeszcze nie mialem przyjemnosci.
blisteiny nr do goscia(nie wiem czy jeszcze aktualny)-607 154 704
sprezyny bralem z JC tuning po znizkach,tylko ze ostatnio jak sie dowiadywalem skoczyly na ponad 600zl po znizkach
bilstein b6 z mts24 (mts24@op.pl) kosztowal mnie 1550 za komplet.
Jesli chcesz zeby samochod sie naprawde dobrze prowadzil na ulicach to najlepiej zalozyc go z seryjnymi sprezynami. Powinno byc lepiej niz z obnizanymi na naszych dziurawych drogach
Jesli chcesz zeby samochod sie naprawde dobrze prowadzil na ulicach to najlepiej zalozyc go z seryjnymi sprezynami. Powinno byc lepiej niz z obnizanymi na naszych dziurawych drogach
przy okazji podłączę się z pytaniem:
czy ktoś zespawał w swoim s13 lub s14 tylne zawieszenie na stałe. czy zakładał jakieś śruby do regulacji wysokości/ustawienia geometrii
czy ktoś zespawał w swoim s13 lub s14 tylne zawieszenie na stałe. czy zakładał jakieś śruby do regulacji wysokości/ustawienia geometrii
- rysiul123
- Coś już wiem

- Kontakt:
to jeszcze raz ja i jeszcze kilka pytań
a mianowicie czy
1 BILSTEIN B6 to wkład czy cały kompletny amor?
2 czy koni sport zestaw nada sie na codzień?
3 czy zwykłe KYB + sprężyny -30 będą działać??
a jeszcze jedno czy ktoś może montował wkłady do standardowych amorów i ma jakieś doświadczenia, którymi mógłby się podzielić??
a mianowicie czy
2 czy koni sport zestaw nada sie na codzień?
3 czy zwykłe KYB + sprężyny -30 będą działać??
a jeszcze jedno czy ktoś może montował wkłady do standardowych amorów i ma jakieś doświadczenia, którymi mógłby się podzielić??
Ostatnio zmieniony pn 22 sty, 2007 12:38 przez rysiul123, łącznie zmieniany 1 raz.
power by DRiFT
mam KONI u siebie + sprzezyny -40 H&R, jezdze codziennie ... jest nisko i jak sie wjedzie w dziure to ja czuc
ale jezdzic sie da
Niestety niemam porownania z innymi amorami
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
- rysiul123
- Coś już wiem

- Kontakt:
A jakie masz KONI (te żółte), i jak z montażem, bo KONI to wkłady??blurek pisze:mam KONI u siebie + sprzezyny -40 H&R, jezdze codziennie ... jest nisko i jak sie wjedzie w dziure to ja czucale jezdzic sie da
A czy do zwykłych KYB da się założyć sprężynki -30mm?
Ostatnio zmieniony pn 22 sty, 2007 12:38 przez rysiul123, łącznie zmieniany 1 raz.
power by DRiFT
mam wlasnie te zolte, niewiem jakie maja oznaczenia
szybko nie sprawdze bo jak narazie sie na kanal nie wybieram
szybko nie sprawdze bo jak narazie sie na kanal nie wybieram
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Z przodu sa wklady a z tylu kompletny amortyzator.rysiul123 pisze:to jeszcze raz ja i jeszcze kilka pytań
a mianowicie czy
Raczej jest to sredni pomysl - bedzie skakalo na dziurach i amorki szybko padnarysiul123 pisze: 3 czy zwykłe KYB + sprężyny -30 będą działać??
mam bardzo sztywne i niskie zawieszenie ok -80mm przod i -70mm tyl są to utwardzone amorki + jakieś twarde spręrzynki do tego mam 17 + oponki 225/35 do pracy mam dojazd po dość nierównej drodze gdzie w samochodzie wszystko skacze i puka. jak to wytrzymuje buda, kielichy ?
podobno nyska ma dość grube blachy... co sie moze stać od jazdy na niskim zawieszeniu i niskich oponkach po dziurach?? ma ktoś doświadczenie w jeżdzie z bardzo niskim i twardym zawieszeniem i nie pytam o zawieche sprężyny -35mm i seria amorki bo sam na niej jeżdzilem i zbyt twarde to ono nie jest.
podobno nyska ma dość grube blachy... co sie moze stać od jazdy na niskim zawieszeniu i niskich oponkach po dziurach?? ma ktoś doświadczenie w jeżdzie z bardzo niskim i twardym zawieszeniem i nie pytam o zawieche sprężyny -35mm i seria amorki bo sam na niej jeżdzilem i zbyt twarde to ono nie jest.