BOV

intercooler, orurowania, filtry powietrza, bovy,

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
DrRedDevil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Barni pisze:witam
mam pytanko o 2 konkretne blow offy
HKS SSQv
i GREDDY RS
jakie one wydaja dzwieki
chodzi mi ,ktory gwizdze a nie syczy(pssssss....)
Możesz mi zaufać, że chodzi Ci o HKS'a. A co do dźwięków, to: http://www.blowoffvalves.com/
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve

www.ProRacingTechnology.com
Awatar użytkownika
bak3ns
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

HKS SSQv
i GREDDY RS
jakie one wydaja dzwieki
Konkretne pytanie - konkretna odpowiedź :wink:

http://www.youtube.com./watch?v=4zRWZvE ... ed&search=
RS13 ka24de in progress...

'cos there's no replacement for displacement.
Lui
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

HKS SSQv
i GREDDY RS
jakie one wydaja dzwieki
greddy tez ma taki piszczacy dzwiek
Awatar użytkownika
jarekrk
Stały gość
Stały gość

WItam mam do was pytanie, czy BOV jest bardzo koniecznym wynalazkiem? wiem ze ma duzo dobrych zalet,
ale jak ma sie seryjne auto, i doladowanie w T28 bedzie na 0,6 to jest to potrzebne?

bo wiem ze moj to jakas tania podrobka w gownianym stanie juz, i mysle czy go nie wymontowac poprostu
awatara zostawiam jako pamiątke po s13...
Awatar użytkownika
Nero
Stały gość
Stały gość

To i ja mam pytanko.
Posiadam takiego BOV-a
http://moto.allegro.pl/item290268543_bl ... a_f1z.html

Z tym ze tak, ja mam niebieskiego i slyszalem ze niebieski ma twardsza sprezyne, fakt faktem ze ma on regulacje to niestety efekt jest taki sam czy sie odkreca czy sie dokreca a co za tym idzie psssyt jest bardzo znikome :( Znajomi maja wlasnie czerwone takie BOV-y i u nich swietnie to pracuje co za tym idzie fajny dzwiek ma. Fakt faktem podkreslam ze u mnie nie ma juz serii silnika, jest T28 itd ale to i tak chyba nie zmienia faktu. Czy moze ktos z Was ma takiego wlasnie BOV-a albo moze doradzi mi co zrobic...

Pozdrawiam
Oo\_____/oO VS Oo\_____/oO
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Nero pisze:To i ja mam pytanko.
Posiadam takiego BOV-a

Z tym ze tak, ja mam niebieskiego i slyszalem ze niebieski ma twardsza sprezyne, fakt faktem ze ma on regulacje to niestety efekt jest taki sam czy sie odkreca czy sie dokreca a co za tym idzie psssyt jest bardzo znikome :( Znajomi maja wlasnie czerwone takie BOV-y i u nich swietnie to pracuje co za tym idzie fajny dzwiek ma. Fakt faktem podkreslam ze u mnie nie ma juz serii silnika, jest T28 itd ale to i tak chyba nie zmienia faktu. Czy moze ktos z Was ma takiego wlasnie BOV-a albo moze doradzi mi co zrobic...

Pozdrawiam
Spróbuj podmienić się z kolegą bovami. Jeżeli dalej będzie dupiaty dźwięk, to znaczy że możesz mieć nieszczelny układ (np. seryjny IC) i część ciś. zamiast bovem ucieka w innym miejscu. Nie czujesz może zwiększonego laga?
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Awatar użytkownika
cinx
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Nero pisze:To i ja mam pytanko.
Posiadam takiego BOV-a

Pozdrawiam
Hmm, ja mam takiego, właśnie niebieskiego.. Widzę u Ciebie w podpisie "Powered by JSS", i właśnie w JSS go montowałem- i nie mogę powiedzieć, aby "psssyt" było znikome. Nic mi o tym nie wiadomo, aby czerwonego i niebieskiego różniło coś jeszcze, oprócz koloru.
S13
Awatar użytkownika
Nero
Stały gość
Stały gość

IC nie mam seryjnego, jest wlozony najwiekszy jaki wejdzie w przedni zderzak :)

Tak zakladany w JSS ale przykladowo zalozony tez zostal Greddy i on pieknie chodzil a ten obecny co mam to lipa niesamowita :(

No nic chyba mi przyjdzie zrobic mala podmianke z kolega i zobaczyc jak bedzie ganial na jego :)
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Nero pisze:IC nie mam seryjnego, jest wlozony najwiekszy jaki wejdzie w przedni zderzak :)

Tak zakladany w JSS ale przykladowo zalozony tez zostal Greddy i on pieknie chodzil a ten obecny co mam to lipa niesamowita :(

No nic chyba mi przyjdzie zrobić mala podmiankę z kolega i zobaczyc jak bedzie ganial na jego :)
te chińskie blowy ssqv style muszą sie rozbiegać, odkręć przód lub wypnij dolną flanszę i kapnij kilka kropel oleju na sztycę "zaworka", ja kilkanaście razy pomagałem sie temu bovowi otworzyć po poszczeniu gazu aż się tak rozbiegał, że zaczął straszyć ludzi na chodnikach
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Awatar użytkownika
jarekrk
Stały gość
Stały gość

eeee a mi nikt nie odp. na pare postow wyzej zadane pytanie..;>
awatara zostawiam jako pamiątke po s13...
Awatar użytkownika
Litwinow
Stały gość
Stały gość

Pajak2444 napisałeś że do bov'a można kapnać oleju po to żeby się rozbiegał. Ja mam bov'a od Dr devila firmy The Sun. Da się go jakoś przesmarować?, bo trzeba parę razy pocisnąć żeby zaczął działać.
Awatar użytkownika
Mate96
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

u mnie the sun hulaod pocztku bez problemow. masz go od nowosci?
live fast, die sidewayz
Awatar użytkownika
Nero
Stały gość
Stały gość

Pajak2444 sprobuje cos takiego zrobic, albo inaczej sprobuje go najpierw rozebrac hehe :D Zobaczymy jak to wyjdzie.

PS. I jak ktos moze to niech doradzi cos koledze JareKrK bo on byl pierwszy a ja mu sie troszke wcielem w temat...
Awatar użytkownika
Mate96
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

JareKrK: wg mnie przy takim doladowaniu to BOVa zaklada sie raczej dla lansu po dzielni :) z drugiej strony gowniany bov moze pogorszyc osiagi, zwiekszyc spalanie itp
live fast, die sidewayz
Awatar użytkownika
Raptor
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Mate96 pisze: zwiekszyc spalanie itp
o tym to coś wie :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ dolotowy”