po 600 km ponownie wydmuchało uszczelki kolektora wydech.
Moderator: Moderator
- luki924
- Coś już wiem

- Kontakt:
no i dzisiaj sie przypatrzylem dokladnie jak zachowuje sie samochod od samego odpalenia, więc tak, przekręcam kluczyk, odpalił na dotyk jak zawsze bez gazu, obroty bardzo nisko okolo 700, wczesniej pomagalo jak dalem na chwilke minimalnie gazu i wskakiwał na zimnym na 1100-1200 rpm, teraz jednak to nic nie daje, dalem troszke gazu i jak puscilem to spowrotem 700. Po kilku minutach jak sie nagrzał mam non stop rowniotkie 950. Dzisiaj jeszcze wymontuje przeplywke i wyczyszcze. Pozdrowionka, czy moze to byc jednak ten czujnik? o co pytac w sklepie?
- roball
- Postojebca Nałogowy

poczytaj w serwisówce jak go pomierzyć - kupno nowego tylko w ASO
kiedyś szukałem i zamienników nie znalazłem
poczytaj sobie tutaj:
http://forum.turbokillers.com/viewtopic.php?t=5261
jest szansa że to twój problem...
kiedyś szukałem i zamienników nie znalazłem
poczytaj sobie tutaj:
http://forum.turbokillers.com/viewtopic.php?t=5261
jest szansa że to twój problem...
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
a zombie zombie zombie...
- luki924
- Coś już wiem

- Kontakt:
dziwna sprawa, wymieniłem uszczeleczki, turbinka znów się kręci jak marzenie, jak rozkladalem to patrzalem jak z dolotem, raczej wszystko bylo ok, przepływka czysta. Poskręcałem wszystko na nowych uszczelkach (uwielbiam je wymieniać
) no i spalanie znów norma 12 l !! co było przyczyną?
Z tego co wiem to powinno się planować kolektor wydechowy po zdjęciu i przed ponownym założeniem. Ja mam te tanie uszczelki (4pln/szt.) kupione w hurtowni FoTA i nie narzekam, dodam tylko że sam nie planowałem kolektora ale liczyłem się z tym że może być coś nie tak jak tego nie zrobie. Póki co działą.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- luki924
- Coś już wiem

- Kontakt:
witam Panowie ponownie
ja naprawdę kocham ten samochód ale dzisiaj myślałem że go spalę
Uszczelki od Jarkowego naprawde świetnie trzymają
tylko teraz coś innego puściło i chodzi równie głośno ale nie "pierdzi" tylko wyje tak jakby jak sie turbina zaczyna kręcić, w ogóle jakoś głośniej chodzi, Panowie jaka to uszczelka? coś przy turbinie? auto idzie tak samo mocno a może i nawet lepiej sie zbiera. Wydaje tylko jakieś dziwne odgłosy z siebie przy wysokich obrotach jw. pisałem. Wywalę chyba już teraz wszystkie wydechy, wstawię 3'' rurę i na sam koniec jakiś wydech sportowy bo ja cały czas jeżdżę na stocku tj. wydech wewn. katalizator i w. zewn. Może to pomoże? pozdrawiam i z góry ponownie dzięki za pomoc
- borimichal
- -#Moderator

Tak tak,wydech 3 calowy od samego przodu az do konca,z tym ze ja preferowalbym bez tlumika
Co do uszczelki,to mi po wymianie uszczelek na kolektorze,puscila uszczelka turbo-downpipe.
Sprobuj wybadac dlonia czy gdzies w tamtych okolicach nie fuczy.
Zeby ja wymienic nie trzeba juz calego kolektora z turbem wyciagac,troche gimnastyki i gotowe .
Powodzenia
Co do uszczelki,to mi po wymianie uszczelek na kolektorze,puscila uszczelka turbo-downpipe.
Sprobuj wybadac dlonia czy gdzies w tamtych okolicach nie fuczy.
Zeby ja wymienic nie trzeba juz calego kolektora z turbem wyciagac,troche gimnastyki i gotowe .
Powodzenia
- luki924
- Coś już wiem

- Kontakt:
czyli najprościej sprawdzić to wjeżdżając gdzieś na kanał dobrze rozumiem? ręką no sam nie wiem
turbinka lubi być ciepława
no ale w sumie rano spróbuje to sprawdzić na zimnym silniku, wtedy w sumie spoko, dzięki za pomoc, w sumie to jestem prawie pewny że jest to ta uszczelka... bo co innego niby może być
- Elmer
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
ja mam uszczelke wykichana, nie jestem pewien ktora to, kolektor-blok, kolektor-turbo czy turbo-kolanko, wymienie wszystkie bo widze ze przy kolektorze okopcone jest i przy kolanie tez. Zaczalem juz to rozbierac i mam pytanie - jakim sposobem wykrecic srobki kolektor-turbo. jedna wykrecilem ale te dwie od strony silnika to chyba za pomoca telekinezy trzeba wykrecac!
druga od strony blotnika tez nie wiem jak ma wyjsc bo idzie w dol i chyba sie nie zmiesci bo turbo przeszkasza.
i jeszcze cos - jedna ze srob turbo-kolano jest wkrecona do polowy ale nie idze jej wkrecic dalej, jest okopcona wiec uszczelka tam puszcza - ale najdziwinejsze - jak wlaczylem silnik i dalem gazu w miejscu tego przedmuchu zawilgocilo sie lekko - czym? nie mam pojecia bo ani oleju ani wody tam puszczac nie powinno - any ideas?
i jeszcze cos - jedna ze srob turbo-kolano jest wkrecona do polowy ale nie idze jej wkrecic dalej, jest okopcona wiec uszczelka tam puszcza - ale najdziwinejsze - jak wlaczylem silnik i dalem gazu w miejscu tego przedmuchu zawilgocilo sie lekko - czym? nie mam pojecia bo ani oleju ani wody tam puszczac nie powinno - any ideas?
wypraszam sobie nie zalozylem jejscooter pisze:jak to nikt
na tych tanich jeździ [you] hehehehe
[ Dodano: Pią 25 Kwi, 2008 03:32 ]
Pamietasz jak mnie pierdzialo i myslelismy ze to uszczelka pod kolektorem a to byla kolektor tubo a dzieje sie tak naj czejsciej chyba ze wzgledu na drgania i sie luzuje troszke to mocowanie i przesto wypala sie uszczelkaElmer pisze:ja mam uszczelke wykichana, nie jestem pewien ktora to, kolektor-blok, kolektor-turbo czy turbo-kolanko, wymienie wszystkie bo widze ze przy kolektorze okopcone jest i przy kolanie tez. Zaczalem juz to rozbierac i mam pytanie - jakim sposobem wykrecic srobki kolektor-turbo. jedna wykrecilem ale te dwie od strony silnika to chyba za pomoca telekinezy trzeba wykrecac!druga od strony blotnika tez nie wiem jak ma wyjsc bo idzie w dol i chyba sie nie zmiesci bo turbo przeszkasza.
- Elmer
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Tez sie zlapales na torysm pisze: wypraszam sobie nie zalozylem jejorginal i tylko orginal
no pamietam - ja jak pisalem wiem ze przy kolektorze i bloku siada i przy kolanie - tak czy siak wszystkie wymieniamrysm pisze: Pamietasz jak mnie pierdzialo i myslelismy ze to uszczelka pod kolektorem a to byla kolektor tubo a dzieje sie tak naj czejsciej chyba ze wzgledu na drgania i sie luzuje troszke to mocowanie i przesto wypala sie uszczelkaprzynajmniej umnie tak bylo
pytania z posta wyzej aktualne
pzdr
Najlepiej pomaga wymiana szpilek i do tego na zapas jakas kontrujaca, choc to troche dlubaniny...
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]