t?umik

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
celi
Coś już wiem
Coś już wiem

wisniowy pisze:siema, odkopuje temat, co myślicie o tłumiku koncowym el-tec

http://moto.allegro.pl/item243425550_el ... bacz_.html ,

dodam tylko ze mam zamiar zrobic nowy uklad wydechowy 2,5 cala z kwaski.
Co do jakości tego tłumiku to jest super, można dogadać się co do wymiarów. Właściciel firmy el-tec miał kiedyś 200sx s13 więc może coś Ci doradzić w sprawie tłumika.
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Ja jak tylko wymienie uszczelke kolektor turbina mam zamiar calkowicie pozbyc sie koncowego tlumika,zastepujac go kawalkiem grubej rurki z jakas nakladka.Moze ktos juz tak robil?Jak brzmi,oraz jak glosna moze byc taka Nyska?
A moze dodatkowo wyrzucic jeszcze katalizator?
Awatar użytkownika
Dead_Meat
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

No ja nie mam katalizatora i wymienioną końcówke wydechu na przelotówke...dokałdniej nie powiem bo niedano kupiłem tą rakiete :) i jeszcze nie miałem okazji popatrzec co tam sie pozmieniało na wydechu....
Ale moge powiedziec ,że jest głośno jak cholera i do tego śmierdzi spalinami duzo bardziej niz powinno :D :D (chyba efekt uboczny braku kata) ,co do dynamiki to sie nie wypomiwem bo nie jechałem "normalnym'' 8)
" 200sx bo życie jest tylko krótkim snem..."
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Gdyby tylko o mnie chodzilo to zrobilbym odrazu pelny przelot.....ale trzeba jezdzic w ruchu ulicznym.Czy wyrzucenie calkowicie tylnego tlumika nie spowoduje przekroczenia dopuszczalnego poziomu halasu?Nie chciałbym co jakis czas zalatwiac "lewy" przeglad zeby odebrac dowod rejestracyjny,bo co jak co ale policja w moim miescie nie lubi mnie juz za poprzedni samochod (glosny golf II-z tym ze tam mialem atest ),na szzcescie w nissanku jeszcze mnie nie widzieli,ale to podejrzewam sie zmieni wraz z zmiana wydechu.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dead_Meat
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Był juz taki temat na forum poszukaj dobrze :) a jeśli zmienisz cały wydech na przelot i wyrzucisz kata na pewno bedziesz przekraczał normy hałasu 8) Jak My wszyscy zresztą :lol: :twisted:
Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

Dead_Meat pisze:Był juz taki temat na forum poszukaj dobrze :) a jeśli zmienisz cały wydech na przelot i wyrzucisz kata na pewno bedziesz przekraczał normy hałasu 8) Jak My wszyscy zresztą :lol: :twisted:
u mnie wyszło 92,3 db a max można mieć 93 db więc nie przekroczyłem normy a mam pełen przelot na jednym tłumiku
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
Awatar użytkownika
Dead_Meat
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Hmm nie robiłem pomiarów wiec dokładnie nie powiem ale na oko a raczej ucho jest baardzo głośno...moze to przez mój tłumik końcowy jest jakis dziwny :D

Gdzie mozna zrobic taki pomiar?? i nie chodzi mi tutaj o drogówke :D
Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

ja robiłem na staci diagnostycznej gościu niechciał mi podbić dowodu z powodu głośnego wydechu i zrobił mi pomiar i musiał podbić dowod ponieważ mieściłem sie w normie:D
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”