Car audio

Porady i problemy związane z muzą

Moderator: Moderator

Anonymous

Powiem tyle "Zamienił stryjek siekierke na kijek" :D Ale najważniejsze, że tobie się podoba.
Kruchy

MACIOR pisze:Powiem tyle "Zamienił stryjek siekierke na kijek" :D Ale najważniejsze, że tobie się podoba.
a Ty sie ze mnie nie nabijaj, bo jak okazalo sie ze jvc nie dziala to ze wzgledu na ilosc kasy ktora za to zaplacilem, to malo co nie dostalem zawalu! :wink:

a jakie firmy bys polecal?
Anonymous

Kruchy pisze:
MACIOR pisze:Powiem tyle "Zamienił stryjek siekierke na kijek" :D Ale najważniejsze, że tobie się podoba.
a Ty sie ze mnie nie nabijaj, bo jak okazalo sie ze jvc nie dziala to ze wzgledu na ilosc kasy ktora za to zaplacilem, to malo co nie dostalem zawalu! :wink:

a jakie firmy bys polecal?
to moze ja polece Alpine & Pionner :twisted:

ps. sam mam obecnie sony :wink:
Anonymous

Co do firm to szczerze bym Ci polecił Alpine, Clariona, Nakamichi, Blaupunkta z frim dostępnych u nas na rynku, a jeżeli miałbyś około 15000 zielonych to może odtwarzacz Denona :mrgreen: Co do Pionnera to skończyły się czasy kiedy robił dobry sprzęt, od jakichś 4lat jest to świecące koreańskie badziewie niemające z muzyką nic współnego, no może poza modelami P9 i P99 :mrgreen: A tak BTW osoby zainteresowane CA zapraszam http://forum.tuning.pl/viewforum.php?f=8
Kruchy

no dobra, a czy te firmy (opocz denona) robia cos nie do aut, a do domu, bo jesli chodzi o auto to dla mnie na jakis czas to temat zastepczy... :?

aha, a jakbym mial 15000zielonych to bym smigal gtr33 :lol: 8)
a tak smigam na nike'ach :mrgreen:
Anonymous

Alpine, Clarion, Nakamichi robią tylko sprzęt do aut, nie łąpią się wszystkiego gdzie można kase wyłapać i dlatego są najlepsze bo całe bagania kierują tylko w jednym kierunku. Co do sprzętu domowego to Cię konkretnie interesuje, jeżeli chodzi o sprzęt typu CD, Amplitunery, DVD to skłąniał bym się osobiście do Harman-Kardon, Onkio, Martanz lub szukał kogoś kto robi wzmacniacze lampowe do domu, jak ktoś kiedyś usłyszał muzyke z lampy za żadne pieniądze niebędzie chciał niczego innego, tylko koszta czasem przytłaczają, jak Cię interesuje moge dać namiar na człowieka który tworzy wyśmienite wzmacniacze i przystępnych cenach.
Kruchy

MACIOR pisze: skłąniał bym się osobiście do Harman-Kardon, Onkio, Martanz .
drozszych juz nie bylo?:)

Co prawda, to prawda - najlepsz dzwiek daje lampa, choc nie wiem czemu. Najlepsze piece gitarowe sa oczywiscie lampowe, a nie zadne procki-srocki. Pieknie to brzmi.
Znam takiego kolesia - nazywa sie Marshall:)
Anonymous

Yamaha tez robi dobry sprzet do domu ale niestety drogi :(
Anonymous

Dzwięk z lampy polega na prostocie jej budowy, ruscy juz na początku wieku to odkryli, poprostu do lampy wchodzi sygnał i wychodzi wzmocniony, nie ma żadnych korektorów czy pierdół które mogą go zniekształcić, zresztą jak ktoś porównywał to wie.
Awatar użytkownika
GT350TA
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Cieply dzwiek lampy plus dobry grajek vinyli o zmierzchu to jedno z najpiekniejszych doswiadczen audiofila.Szczegolnie kiedy lampy cmia w ciemnosciach,po prostyu miodzio!!
Sprzet do samochodu to tylko Nakamichi,prawdziwy audiofilski sprzet do auta,bardzo naturalny dzwiek i zadnych swiecidelek dla szpanerow.
No replacement for disaplacement.
Anonymous

Nie ma czegos takiego jak dobry dzwiek za male pieniadze .Nakamichi robi terz sprzet do domu jak by ktos niewiedzial Yamacha Martanz Onkyo to sprzet popularny i w podobnej cenie pomijam topowe modele Graja jakosciowo podobnie ale roznia sie estetyka brzmienia i dlatego mozna wybrac cos dla siebie Marshall robi dobre piece gitarowe ale do sluchani muzyki to sie wogule nie nadaje Wzmacniacze moga byc dobre tak lampowe jak i tranzystory ale nie doscignionym wzorem jest lampa choc wzmak lampowy moze byc gorszym gownem niz tranzystor wszystko zalezy od konstrukcji i podzespolow Nie wiem czy ktos sie blizej tam tematyka interesuje ale drogie to sa firmy takie jak Wadia Accuphase Mark Lewinson Pass ceny juz od 15000 zl za klocek Nie pisze tego zeby sie chwalic ale temat sprzetu audio jest tak samo szeroki jak tuningu aut i tak samo a nawet drorzszy a do tego dochodzi tzw. metafizyka Wiec ogolnie nie jest to taki proste
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

A więc ja umieszczam link do strony Tomka, który robi w sprzęcie audio, zabudowy, itd, itp,

http://mastercar-kielce.com/index.php?go=2#

Wnętrze autka po jego wykonaniu jest SUPER. Polecam
EMWU is dead
Goranowa

A czemu tego Tomka :cd: u nas na forum nie ma? :evileyes:

Bo chyba niema? Z Kielc jest chyba tylko Majster, ale to nie on. :gadget: .
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Karrlos, widzę, że w środku Twój wóz też jest dość "konkretny". Ładna zabudowa, będziesz na zlotach muzę zapodawał...
Goranowa

A czyli to jest Twoje auto, a nie tego Tomka?
AAA... :idea:
To zle zrozumialam :blushes:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”