Najlepszym sposobem na to aby nie utracic ukochanego autka, jest zniechęcenie złodzieja do naszego samochodu. Np w taki sposób:
http://funnypictures.picturetrades.com/ ... cking.html
Alarm-y, immobilaizery itd itp
Moderator: Moderator
- Lukasz
- Stały gość

- Kontakt:
We Wrocku koleś wstawia zamki, powiedział że do Hondy Prelude kosztować będzie 130 zł z dorobieniem zapadek do kluczyka od stacyjki. W serwisie chcieli 250 i czas oczekiwania 2 tygodnieFila. pisze: Mike zamek masz totalnie zdezelowany ??? Bo jak tak to za nowy troszke zabulisz![]()
Ponawiam pytanie dotyczące bocznych szyb w nissanie s13 czy ktoś wie z czego są wykonane?

Łukash wydaje mi sie a bynajmiej tak slyszałem ze boczne szyby sa wykonane z jakiegos rodzaju szkła kwarcowego i dla tego są one zielone ale nie wiem na ile to prawda
sprzedam koguta tel 997
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Co do szyb to w tym rozbitym co mam na części (są tam też zamki jak by kogoś interesowało) to jedna tylna jst zbita i z tego co wnioskuje to to jest zwykła chartowana samochodowa szyba (nie klejona) i nie wydaje mi sie żeby mogła przenosić jakieś siły z dachu. (W sobote sprawdze dokładniej)
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
-
Anonymous
moim zdaniem, klejona jest tylko szyba przednia,( z wiadomych przyczyn) a reszta hartowana. Boczne szyby jakies specjalne?? a z kad ten pomysł??Jeżeli opuścimy boczną szybe , to jak ona ma podtrzymywac dach?? Popatrzcie na boczne słupki ,są one dośc solidne.
- Lukasz
- Stały gość

- Kontakt:
Chodzi mi o boczne przednie szyby. Pytam się bo znajomemu (ten co kupił odemnie 200sx) chcieli ukraść nissana i wywiercili mu dziure(średnica mniej więcej 10-12mm) w bocznej przedniej szybie od strony pasażera, wygląda to tak jak by była z plexi lub czegoś podobnego. Dlatego właśnie się pytam.

- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
"nissana i wywiercili mu dziure(średnica mniej więcej 10-12mm) w bocznej przedniej szybie "
Wywiercili dziure
ludzie to mają pomysły! W chartowanej to jst właściwie nie możliwe - a tu prosze! Boczna przednia napewno jest zwykła hartowana ale ja myslałem że zastanawiacie sie nad tylną....(ale też jest zwykła)
Wywiercili dziure
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
-
Anonymous
mnie sie wydaje sie to logiczne, że szyby sa hartowane oprucz przedniej z wiadomych przyczyn bezpieczeństwa...a poza tym hartowane szyby sa tańsze. Wie ten , kto latał po giełdach za szybami. 
pewnie byla dorabiana w jakims carglas albo innej firmie tam oczywiscie ze mozna kupic z pleksi jezeli nie ma innych.Lukasz pisze:Chodzi mi o boczne przednie szyby. Pytam się bo znajomemu (ten co kupił odemnie 200sx) chcieli ukraść nissana i wywiercili mu dziure(średnica mniej więcej 10-12mm) w bocznej przedniej szybie od strony pasażera, wygląda to tak jak by była z plexi lub czegoś podobnego. Dlatego właśnie się pytam.
Co sadzicie o immobilaizerze ??? Jakims dobrym znanej firmy..... ( nie bede tu wypisywał jakiej bo bedzie wiadomo co zamontowałem)
Mówie o takim z pluskwa nie guziku ukrytym....
-
Vytt
Ja jesli chodzi o zabezpieczenia polecam wajche na pedaly. To takie cus w ksztalcie litery T z podwojnym daszkiem. Bardzo solidne, nie do przepilowania, niestandardowy zamek. Przewaga jej nad wajcha na kierownice jest to, ze kierownica jest jak wiadomo stosunkowo miekka, i majac odpowiednie cegi mozna kawalek kierownicy (3-4 cm) po prostu wyciac i wajche wyjac. Ale zareczam, ze pedaly nie tak latwo odciac. A po zablokowaniu sprzegla i hamulca ciezko jechac.
Jesli chodzi o inne zabezpieczenia, to im wiecej tym lepiej. Niestety najbezpieczniejsze sposoby (wyjmowanie roznorakich kabli, akumulatora, badz silnika
) sa dosc niewygodne. Stosunkowo dobrym rozwiazaniem jest system napadowy w polaczeniu z autoalarmem, ale nie z ukrytym przyciskiem tylko z chipem na podczerwien. Trzeba by chyba sporo sie nagrzebac, zeby odpalic auto bez chipa, a w razie "wysiadki" nowy posiadacz nie odjedzie wiecej niz 1 km (nawet jesli auto ma 300 hp).
Vytt
Jesli chodzi o inne zabezpieczenia, to im wiecej tym lepiej. Niestety najbezpieczniejsze sposoby (wyjmowanie roznorakich kabli, akumulatora, badz silnika
Vytt
Mam pytanie nastepujace. Co mozna jeszcze oprocz pompy paliwa "odciac" alarmem czy immobilizerem w 200sx ? Zaplon ? Cewki ?
-
Micz
można odciąć wszystko o ile prąd na przeciętym przewodzie nie przekracza wartości podanej przez producenta alarmu, zazwyczaj 20A
-
yogasov
Witam. Czy ktos sie tym moze interesowal lub ma zalazone i moze powiedziec jak sie sprawuje i jak z montazem to wyglada ?
ciekawe ...
ciekawe ...