PayPal

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Neo2005
Sponsor
Sponsor
Kontakt:

PiotrekŁDZ pisze:Tak tylko że jest problem organizacyjny. po buggy ma przyejchać jego kumpel. Musi obejrzeć zanim gość wpłaci mi kase. Wiec przyjmijmy że obejrzy, będzie na tak. Gość wpłaca mi na PP, ale ściągnięcie kasy trwa 3 dni jak piszecie. Więc goiść zabiera buggiego, ja niby mam pieniądze ale tylko na pp, a po 3 dniach okazuje się że nie moge przelać ich na swoje konto...

Ewentualnei tak jak pisze Nurek. Gość zabiera buggiego a potem twierdzi że go nei odebrał i wstrzymuje transakcje. Umowa nawet jak ejst to jest na jego kolege więc nie do udowodnienia! :/

Dborze kumam? Bardzo mi ppomogliście, dzieki cłopaki! Mam już jakieś pojęcie.

Ja go namawiam, żeby przelał pieniądze na konto kolegi, a ten niech wypłaci je w pl i przywiezie mi do ręki.

Jakie mogą być powody że gość nei chce na to przystać?
Nie kumam.
1. Powiedzmy że koleś przyjeżdża w niedziele oglądać. Jest ok i daje znać kupującemu.
2. Kupujący wpłaca Ci kasę w poniedziałek i masz ją w ciągu 15 min na koncie paypal.
3. Od razu tego samego dnia wypłacasz sobie kasę na konto swoje w Polsce. (nie da się to coś kręci) jak się da to też umawiasz się z nim na piątek - nie wcześniej (żebyś miał czas aby ta kasa wpłynęła Ci na konto Polskie)
4. W czwartek powinieneś mieć kase
5. W Piątek przyjezdza po buggy.

Na inne opcje się nie zgadzaj. Np. wpłaca Ci w poniedziałek pieniądze PayPalem i od razu tego samego lub następnego dnia chce przyjechać po "towar"
Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558

Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251

My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

I tak właśnie zrobię! Dzięki!
Awatar użytkownika
xZealoTx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

a ja bym powiedział tak, niech kolega przywiezie kase, albo pan osobiscie, koniec kropka.... ja tu czuje wałek, i raczej nie pchałbym sie takie cos, tym bardziej ze sa chyba jakies limity na pp

gotówka i powiedz ze polskie!!!!!!!
Niskie, Szerokie... i jedzie się Bokiem
S14a in Progress (4%)
Honda CB600F Hornet (94bhp) (100%)
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

No własnie tez mi zaczyna to wszystko wałkiem śmierdzieć... JUż przystałem na euro-nawet lepeij bo po subru jade do niemiec:D

Naprawde dzięki Panowie za takie zainteresowaniem, możliwe że dzięki Wam niestracę 10 kawałków!
Awatar użytkownika
Nero
Stały gość
Stały gość

Neo2005 pisze:2. Kupujący wpłaca Ci kasę w poniedziałek i masz ją w ciągu 15 min na koncie paypal.
3. Od razu tego samego dnia wypłacasz sobie kasę na konto swoje w Polsce. (nie da się to coś kręci) jak się da to też umawiasz się z nim na piątek - nie wcześniej (żebyś miał czas aby ta kasa wpłynęła Ci na konto Polskie)
Jesli kasa na koncie paypal bedzie w postaci czeku elektronicznego to mozna pomarzyc o wyplacie z konta PP na konto bankowe przez kolejne kilkanascie dni, pisalem o tym wyzej ;)
Oo\_____/oO VS Oo\_____/oO
Awatar użytkownika
Saqu
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

jak ma przyjechać jego kumpel po buggiego to kasa w łapie i jedzie w drogę, ogląda, podoba się, płaci funtami albo zamienia w kantorku kasiurę i zabiera buggiego.

a nie robić bezsensownie szum o taką kasę "jeżeli nie ma zamiaru na wałek".
Poszukuję...
skolimus
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Panowie..

Czytałem o tym sporo w necie. TO JEST WAŁEK ! jak znajde to Wam puszcze linka do mechanizmu. Ale działa to mniej więcej tak, że koleś wpłaca Ci pieniadze na PP potem zgłasza że pojazd nie dotarł, oczywiście po odbiorze buggiego i TY nie masz ani kasy ani samochodu.

Przykre ale tylko gotówka do ręki albo przelew na TWOJE konto.

EDIT
Wystarczy troche pogolować
http://www.google.pl/search?client=oper ... 80&bih=912
Ostatnio zmieniony pt 06 sty, 2012 23:58 przez skolimus, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Żołnierz
Coś już wiem
Coś już wiem

Weź to olej bo ściema na 100%. Mi to nawet się policją gość z kamerunu czy skądś tam wygrażał, że niby już pieniądze przelał i takie tam brednie. Jak chcesz się ustawiać na jakieś oględziny z kimkolwiek to weź ze sobą kogoś ogarniętego w tych sprawach :boxing: a najlepiej z 5ciu, żeby nie czuł się zbyt pewnie ten 'oglądający' :w40:
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

No dobra, a jak się dogadam z gościem tak że odbierze buggiego dopeiro po tym jak już sciągne kase z pp na swoje konto?

Wtedy chyba nie jest w stanie wyciągnąć odemnie tych pieniędzy? A może PP ma opcję tworzenia debetu na moim kącie, albo dochodzenia sprawy komornikiem? I mimo że będę miał te 10tys to szybko mi je zabiorą w inny sposób?

Jak udokumentować fakt odebrania buggiego? Czy spisywanie umowy sprzedaży z jego kumplem ma jakikolwiek sens czy i tak nie będzie honorowana bo konto PP nie jest na tego z kim spisałem umowę?

Jeśli spisywać to w jakim języku i czy ma to znaczenie?

Ciekawy bardzo jestem co z tego wyjdzie :| Właśnie dowiaduje się jak mało wiem o oszustach, możliwościach przewalenia i załatwianiu takich "bizików". :oops:

Kiedyś było prościej-przyjeżdżało się z kasą w ręku a wałka mógł wykręcić tylko ten który miał większą ekipe.... Stare dobre czasy :lol:
Awatar użytkownika
Żołnierz
Coś już wiem
Coś już wiem

Jeżeli już to Normalna umowa kupna sprzedaży (wiadomo bez nr vin itp) ale wydrukowałbym sobie taką umowe i załączył na niej normalnie druknięte ze 2-3 zdjęcia. Do tego umowa w języku polsko-angielskim. No i jedynym wyjściem pieniądze do ręki, Zero przelewów, Pay pal'i itp czarodziejskich form płatności. Jedyna bezpieczna metoda w Twojej sytuacji to kasa do ręki i tak jak pisałem Ci wcześniej - nie bądź sam. Zabezpieczyłbym się jeszcze kimś kto będzie stał kawałek dalej i najzwyczajniej to nagrywał kamerą. Jak to mówią strzeżonego Pan Bóg strzeże, a ten potencjalny klient okaże się i tak wałkiem. Wiadomo, zależy Ci na sprzedaży ale się przekonasz niestety, że to zwykła lipa :)
Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

Piotrek olej sprawe!!!! Pozbędziesz się auta za free bo Cię koleś zrobi na paypalu i wykorzysta to, że masz ciśnienie na sprzedaż. Chcesz mieć kasę za to auto to pogoń tego kolegę angola w piźd.ec i poczekaj aż ktoś przyjedzie z gotówką... Po tym co piszą wszyscy jest to wał na 100% i zrobią Cię w jajo bo raz, że wogóle nie masz doświadczenia z paypalem, dwa, że oni wiedzą jak omotać człowieka... Jeśli chcesz mieć kasę za auto to TYLKO niech kolega tego typa płaci od razu w gotówce jak je będzie oglądał - inaczej niech obaj spieprzają bo stracisz auto na 'legalu' i zostaniesz bez kasy i samochodu...
Przedszkole Montessori FaSolLa

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

Zadzownie jutro na infolinie i się dowiem dokładnie jak to wygląda z ich strony i czy mogą odebrać pieniądze które już mam na koncie.

Zresztą pewnie gość się już nie odezwie i tyle... A już w myślach latałem subru po sniegu g:(\
Awatar użytkownika
mielnik
Stały gość
Stały gość

PiotrekŁDZ pisze:Zadzownie jutro na infolinie i się dowiem dokładnie jak to wygląda z ich strony i czy mogą odebrać pieniądze które już mam na koncie.

Zresztą pewnie gość się już nie odezwie i tyle... A już w myślach latałem subru po sniegu g:(\
stary nie dzwon ani nic! Jak koles chce kupic auto to sie zgodzi przyniesc kase w zebach!
Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

Właśnie - ma kolege w PL to niech typ przychodzi z forsą... W przeciwnym przypadku powiedz, że go będziesz trzymał w piwnicy dopóki kasa nie będzie na koncie :D
Odpuść infolinie bo ci g... powiedzą i jeszcze namotają... W myślach mogłeś latać subaru, ale na pewno nie za pieniądze z Paypala bo ich fizycznie mieć nie będziesz w tym przypadku...
Przedszkole Montessori FaSolLa

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

Może zrobić przekaz Wester Union do odbioru przez Ciebie lub jego kumpla w ciągu paru minut od nadania w każdej placówce WU w twoim miejście wtedy spisujecie umowe a jego kumpel zabiera auto. Chodz uważam tak jak koledzy że to wałek.
Ostatnio zmieniony sob 07 sty, 2012 02:07 przez ige, łącznie zmieniany 1 raz.
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”