doszło ? zamontowałeś ?KeepsakeS14a pisze:Wlasnie zamowilem ten zestaw denso, bardzo ladny i powinien pasowac idealnie. Na razie nie chce mi sie wrzucac zdjecia samego zestawu (dostalem to zdjecie od sprzedawcy, bardzo sympatyczny i konkretny gosciu zreszta), jak dojdzie (podobno na jutro) to zamontuje i do weekendu beda fotki.
Xenony w s14
Moderator: Moderator
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
-
Keepsake
Nie, jest dokładnie tak jak Kamil napisał. Oddałem zakupiony zestaw. Przerabianie lamp z żarówkami H7 które mamy w S14a jest za bardzo pracochłonne.IceMan pisze:doszło ? zamontowałeś ?KeepsakeS14a pisze:Wlasnie zamowilem ten zestaw denso, bardzo ladny i powinien pasowac idealnie. Na razie nie chce mi sie wrzucac zdjecia samego zestawu (dostalem to zdjecie od sprzedawcy, bardzo sympatyczny i konkretny gosciu zreszta), jak dojdzie (podobno na jutro) to zamontuje i do weekendu beda fotki.
wtrace jedna rzecz czy jest mozliwosc wymontowania soczewki ktora tam jest tzn rozlozenia lampy na czesci jezeli tak to dopasowac soczewki xenonowe od innego auta
kiedy rozmawiales ? bo ja z nim tez rozmawialem to mowil ze jedynym wyjsciem jest bixenon u nas a nigdzie nie ma wystarczajaco malych. mial poszukac ale jak sie miesiac temu dowiadywalem to nic nie znalazl jeszcze.Fila. pisze:www.xenon.waw.pl-------- Koles naprawde porzadnie robi tylko cena jest kosmiczna w s13 bixenon 2200zł z tego co zapamietałem z rozmowy
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06
Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę[/center][/scroll]

-
cziko
jaj mam xenon w mojej s13 i kupiłem gotowca przerobionego na h4 za 500zł
niestety długich swiateł juz nie posiadam ale i tak xenon na postojówkach jest 2razy lepszy nize te badziewne swiatła długie w orginale
fakt tylko ze ja mam tez lampy z usa z gładkimi kloszami 
ja od kiedy zamontowalem xenony do obecnego autka tez nie uzywam swiatel drogowzch
a nawiazujac do poprzedniego mojego posta to w koncu w s14a reflektorz sa rozbieralne czy nie
cziko pisze:fakt tylko ze ja mam tez lampy z usa z gładkimi kloszami
plastikowe
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06

-
freelander
- Proszę nie bić nowego

Witam
jeśli chodzi o kupno Xenonów to polecam wam sklep
***************************** [cenzura]
Wpadles na forum robic reklame firmy zapraszam tutaj:
http://www.turbokillers.com/content/view/52/78/
Gdyby to bylo cos odkrywczego tak bym tego nie traktowal, jednak jest to najzwyklejsza chinszczyzna ktorej pelno na allegro. Nie wspomne juz ze montowanie tego typu Xenonow jest niezgodne z przepisami....
Inna sprawa po co dawales identyczny post do dwuch roznych tematow !!! - za to dostajesz upomnienie
[/quote]
***************************** [cenzura]
Wpadles na forum robic reklame firmy zapraszam tutaj:
http://www.turbokillers.com/content/view/52/78/
Gdyby to bylo cos odkrywczego tak bym tego nie traktowal, jednak jest to najzwyklejsza chinszczyzna ktorej pelno na allegro. Nie wspomne juz ze montowanie tego typu Xenonow jest niezgodne z przepisami....
Inna sprawa po co dawales identyczny post do dwuch roznych tematow !!! - za to dostajesz upomnienie
[/quote]
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez freelander, łącznie zmieniany 1 raz.
na H1 posiadam do sprzedania 2 zarowki .. jezdzily 2m-ce na moejj s14a. Przerobilem na BI-XENON z Audi A6 .. swieci duzo lepiej. Ale tez duzo wiecej kosztuje. Efekt wizualny(barwy swiatla) odpowiadal mi bardziej w tych H1 ... ale coz ..chcialo sie to sie ma 
sprzedam 2szt za 200zl (przpraszam za ogloszenie)
sprzedam 2szt za 200zl (przpraszam za ogloszenie)
Ostatnio zmieniony śr 05 gru, 2007 09:03 przez RoFAG, łącznie zmieniany 2 razy.
Bo maja inna temperature swiatla (zapewno poza dopuszczalna) - ladniej wygladaja ale przeklada sie to tez na gorsze oswietlenie jezdni...Efekt wizualny(barwy swiatla) odpowiadal mi bardziej w tych H7 .
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
strasznie nie lubie jak inni maja racje 
Ostatnio zmieniony śr 05 gru, 2007 09:02 przez RoFAG, łącznie zmieniany 1 raz.
- nitrokiller
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Ja powiem wam tak koledzy bo trochę tego przerobiłem.
Jak wiadomo w s14 są lampy h4 a więc żarówka jest dwu żarnikowa więc aby mieć długie krótkie musimy założyć żarówkę bi xenonową tzn taką która zmienia ogniskową w taki sposób że jak włączymy mijania mamy jedną pozycję żarówki ale kiedy włączymy drogowe to wtedy elektromagnes przesuwa żarówkę względem ogniskowej tak aby żarnik był w tym samym położeniu co żarnik w żarówce h4. To tyle jeśli chodzi o mechaniczne bixenony. Można założyć też żarówki xenonowe dwu palnikowe jeden palnik ma ogniskową ustawioną na mijania drugi ustawiony na drogowe ale tego zestawu nie polecam bo jest bardzo drogi przez w sumie 4 przetwornice a jak się żarówka dwu palnikowa spali to też koszta a po drugie w niektórych samochodach jest myk że w momencie przełącznia śiwateł z mijania na drogowe wyłacza mijania i xenon musi się rozpalić więć przez klika sekund jedziemy praltyczniebez świateł bo przetwornica ma się rozpalić.To tyle o palnikach biksenonowych.Dlatego w autach audi,mercedes gdzie są bi xenony są żarówki d2s a realizowanie świateł polega na tym że jest soczewka z jedną żarówką i jedną soczewką i jedną przetwornicą i działa to tak.Soczewka podczas jazdy na światłach mijania ma przesłonę która zakrywa połowę żarówki z pewnym chrakterystycznym wycięciem ay nie oślepiać mniej więcej ale aby włączyć drogowe to wtedy ta przesłona kładzie odłaniając całą soczewkę tak to mniej wiecej działą. Można założyć też do s14 założyć żarówkę tzw.xenon h4 mijania i halogen drogowe ale temat przerobiłem i wygląda to tak że ja włączymy mijania to mamy xenon ale jak włączymy drogowe to w oddali nic nie widać a przed samochodem jest biała plama nie polecam, tak jak nie polecam zakładania żarówek h7 xenon, d2s xenon w miejsce h4 BO NIE USTAWICIE OGNISKOWEJ i nie będzie to wogóle świecić. To chyba tyle o s14
teraz s 14a
Akurat mam teraz s14a i jest tam w soczewce żarówka h1 więc wystarczy żałożyć tam żarówkę h1 xenon i mam zero grzebania w gównie, mamy ogniskową i wszystko ładnie świeci i nie polecam zakładnia żarówek h7 albo d2s bo trzeba rozpierniczać mocowania i tak nie ustawimy ogniskowej (już raz próbowałem założyc d2s do soczewek z audi a6 98tam jest h1 straszny kibel mi wyszedł ) to chyba tyle jeśli mogłem pomóc oczywiście jak ktoś chce dobry zestaw oczywiście z gwarancją służe pomocą. Pozdrawiam
Jak wiadomo w s14 są lampy h4 a więc żarówka jest dwu żarnikowa więc aby mieć długie krótkie musimy założyć żarówkę bi xenonową tzn taką która zmienia ogniskową w taki sposób że jak włączymy mijania mamy jedną pozycję żarówki ale kiedy włączymy drogowe to wtedy elektromagnes przesuwa żarówkę względem ogniskowej tak aby żarnik był w tym samym położeniu co żarnik w żarówce h4. To tyle jeśli chodzi o mechaniczne bixenony. Można założyć też żarówki xenonowe dwu palnikowe jeden palnik ma ogniskową ustawioną na mijania drugi ustawiony na drogowe ale tego zestawu nie polecam bo jest bardzo drogi przez w sumie 4 przetwornice a jak się żarówka dwu palnikowa spali to też koszta a po drugie w niektórych samochodach jest myk że w momencie przełącznia śiwateł z mijania na drogowe wyłacza mijania i xenon musi się rozpalić więć przez klika sekund jedziemy praltyczniebez świateł bo przetwornica ma się rozpalić.To tyle o palnikach biksenonowych.Dlatego w autach audi,mercedes gdzie są bi xenony są żarówki d2s a realizowanie świateł polega na tym że jest soczewka z jedną żarówką i jedną soczewką i jedną przetwornicą i działa to tak.Soczewka podczas jazdy na światłach mijania ma przesłonę która zakrywa połowę żarówki z pewnym chrakterystycznym wycięciem ay nie oślepiać mniej więcej ale aby włączyć drogowe to wtedy ta przesłona kładzie odłaniając całą soczewkę tak to mniej wiecej działą. Można założyć też do s14 założyć żarówkę tzw.xenon h4 mijania i halogen drogowe ale temat przerobiłem i wygląda to tak że ja włączymy mijania to mamy xenon ale jak włączymy drogowe to w oddali nic nie widać a przed samochodem jest biała plama nie polecam, tak jak nie polecam zakładania żarówek h7 xenon, d2s xenon w miejsce h4 BO NIE USTAWICIE OGNISKOWEJ i nie będzie to wogóle świecić. To chyba tyle o s14
teraz s 14a
Akurat mam teraz s14a i jest tam w soczewce żarówka h1 więc wystarczy żałożyć tam żarówkę h1 xenon i mam zero grzebania w gównie, mamy ogniskową i wszystko ładnie świeci i nie polecam zakładnia żarówek h7 albo d2s bo trzeba rozpierniczać mocowania i tak nie ustawimy ogniskowej (już raz próbowałem założyc d2s do soczewek z audi a6 98tam jest h1 straszny kibel mi wyszedł ) to chyba tyle jeśli mogłem pomóc oczywiście jak ktoś chce dobry zestaw oczywiście z gwarancją służe pomocą. Pozdrawiam
Hydrauliczne hamulce ręczne, nowe, lepsze i precyzyjniejsze niż d2 albo ksport.Części 200sx s14 i s14a
A ja strasznie nie lubie jak inni cos wiedzą , ale nie do konca to prawda.RoFAG pisze:strasznie nie lubie jak inni maja racje
ORYG maja 4000 a wszystkei zamienniki po 6000, 8000 lub jeszcze inne
ORYG maja "prawdziwe" biale siatlo , a pozostale niebieskawe itp
Najbardziej białe swiatło to 6000. Wszystko ponizej wpada w zółte , a powyzej w niebieskie. Powyzej 10 000 to juz fioletowe. Nie ma oryg. i nie oryg. Nowe auta np najnowysz passat ma własnie 6000 , ale juz np laguna ma 8000.
Do przerobienia zwykłych na xenon jest tylko jeden warunek , NIE MOZNA miec regulacji wysokosci w kabinie auta. Wszystkie gadżety typu spryskiwacze , wycieraczki , samopoziomowanie to wyposazenie dodatkowe , nie obowiązkowe. Wiekszosc firm ma to w opcji. Na przegladzie tez nie wymagane. Wiem bo sam swoje przerabiałem i sie mocniej w temat zagłebiłem.
I powiem wam jeszcze jedno, xenon to był chyba najlepiej wydany pieniądz jaki wydałem na nissana. W nocy widac takie rzeczy których to nawet w dzien nie widziałem
moge sie poklocic bo barwa 4300 K jaka jest w audi A3 seryjnie jest barwa biala a po uzytkowaniu ok roku przechodzi w bardzo ladny blekitny, (wiadomo wypala sie)
co do montowania ksenona do lamp zwyklych bez oznaczenia E1 moim zdaniem jest to bezcelowe - nigdy ale to na prwade nigdy nie uzyska sie takiej ogniskowej i slupa swiatla jak w ori xenonie. dlatego juz bardziej zastanawialbym sie nad zmiana maski, kupnem nowych lamp ksenon od s14a i wtedy dopiero.
p.s. na stacji diagnostyki powiedzieli ze samopoziomowanie tez nie jest konieczne do ksenonu "przerabianego" jest to tylko i wylacznie wymog homologacyjny nowego auta (podobnie jak spryski klosza)
pozdr
[ Dodano: Sro 05 Gru, 2007 09:57 ]
p.s. jak ktos pisal wyzej samopoziomowanie wcale nie dziala "pod gorke"
tylko dziala w momencie wlaczenia lampy na podstawie czujnika polozenia tylu samochodu i ustala obciazenia auta ustawiajac odpowiednio lampy, gdyby dzialalo pod gorke to swiatla by zjezdzaly na dol i promien siegalby na 1 m przed auto i chyba by to bylo bez sensu 
co do montowania ksenona do lamp zwyklych bez oznaczenia E1 moim zdaniem jest to bezcelowe - nigdy ale to na prwade nigdy nie uzyska sie takiej ogniskowej i slupa swiatla jak w ori xenonie. dlatego juz bardziej zastanawialbym sie nad zmiana maski, kupnem nowych lamp ksenon od s14a i wtedy dopiero.
p.s. na stacji diagnostyki powiedzieli ze samopoziomowanie tez nie jest konieczne do ksenonu "przerabianego" jest to tylko i wylacznie wymog homologacyjny nowego auta (podobnie jak spryski klosza)
pozdr
[ Dodano: Sro 05 Gru, 2007 09:57 ]
p.s. jak ktos pisal wyzej samopoziomowanie wcale nie dziala "pod gorke"
Co do barwy swiatła to ja mam taką tabelke
Ale poszperałem troche w necie i piszą ze 4000 to barwa biała naturalna , 5000 biała dzienna. A dla oka to pomiedzy 4000 z 8000 swiatło bedzie białe.
Ja mam u siebie 6000 i jest białe jak jasna dupa
Kazdy tu ma troche racji.
Ale poszperałem troche w necie i piszą ze 4000 to barwa biała naturalna , 5000 biała dzienna. A dla oka to pomiedzy 4000 z 8000 swiatło bedzie białe.
Ja mam u siebie 6000 i jest białe jak jasna dupa
Kazdy tu ma troche racji.
- Załączniki
-
- temp_barwy[1].gif (7.91 KiB) Przejrzano 7504 razy