Niechce odpalic

Moderator: Moderator

Piotyr
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Moim skromnym zdaniem to też stawiałbym na rozrusznik,a dokładniej to na tulejki rozrusznika.
200 sx s13
StefanS
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ja ostatnio profilaktycznie wziąłem akumulator do domu żeby podładować. Za dwa dni go zainstalowałem ale że wpadł mi w ręce smar przewodzący (jakiś na bazie miedzi) to pomyślałem że sobie klemy posmaruję. Tak też uczyniłem. Jakie było moje zdziwienie jak spróbowałem odpalić. Objawy dokładnie takie jak tu przytoczone. Rozrusznik słychać że chce bo raz na kilka razy słychać było że elektromagnes próbuje wysunąć bendiks ale od razu jakby odcięcie zasilania. Potem przez około 2-4 sekund w ogóle brak prądu. Po chwili można było spróbować jeszcze raz. No i zgłupiałem bo wcześniej wszystko było OK a akumulator ładowałem profilaktycznie a nie że był słaby. Więc stwierdziłem że jedyne co się zmieniło to ten nieszczęsny smar przewodzący - wyczyściłem klemy dokładnie, zapiąłem i wszystko wróciło do normy - kręci normalnie i jest OK. Nie wiem czy to Twój przypadek ale piszę tu jakby ktoś kiedyś szukał.

S
Nissan 200sx S14 Silvia
Obrazek
Awatar użytkownika
bielakxxx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

A wiec tak jak wam mowilem Rozrusznik jest ok,Poprowadzilem nowy kabel za alarmem bezposrednio do rozrusznika omijajac przy tym przekazniki ,Kabel gdzies musi byc uszkodzony za przekaznikiem,
Awatar użytkownika
geniula1
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

a co to jest za przekaźnik ?? Bo poprowadziłem od stacyjki do rozrusznika wogle omijając ten przekaźnik ( nie wiedziałem wogle o nim)
N/A-LPG KILLER ;)

Japan Auto
Awatar użytkownika
Judek
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witajcie a ja myśle że to szczotki,tylko jeśli prąd dochodzi do rozrusznika
Uwaga zachodzi przy skręcie!!! http://www.legalne-wyscigi.pl/
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

bielaxxx napisał po raz kolejny że z rozrusznikiem WSZYSTKO W PORZĄDKU
najpierw czytamy, potem odpowiadamy ;)

@Stefan
jak mówią amerykanie: jak coś działa to tego nie naprawiaj :D
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
bielakxxx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

A wiec juz jestem znow k..... w irlandii i sorki ze tak rzadko odpisywalem,ale mam internet z orange a polaczenie wynosi 1,8Kb/s wiec czasami mnie krew zalewała.Geniula1 przekaźniki są w sumie dwa ,mi prąd dochodził do pierwszego na bank bo bylo slychac cykanie w chwili przekręcania kluczyka w stacyjce a dalej gdzieś się gubił.Niemiałem czasu próć skrzynek i szukac dokładnie bo został jeden dzień do wyjazdu a trzeba sprawy było załatwiać.W serwisówce wszystko objasnione jest jak układ idzie .I jeszcze raz Rozrusznik jest OK :D
Buschmen
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

ja miałem 3 razy podobną sytuacje w swoim byłym aucie(Toyota Celica).najpierw alarmowi(TEORETYCZNIE fabryczny Toyoty) odbiło jak odłączyłem zegary(przygasały kontrolki i nie kręcił) trzeba było uzbroić i rozbroić.Sytuacja powtórzyła się jak usunąłem alarm. Po paru dniach wystąpiły takie same objawy i alarm musiał zostać podłączony :( Dodam tylko,że 3 sytuacja miała miejsce w salonie Toyota w Bielsku. przyjechałem odebrać auto "bez alarmu",ale nie odpaliło. Koleś zapewniał mnie,że wcześniej im działało.doszli do wniosku,że albo jest gdzieś jakieś dziwne przebicie albo jest obejście czy coś i sie nieda odłączyć.

Jako,że Maretzky pisał,że zakładał alarm to pewnie wie czy było jakieś obejście czy coś,a jak nie było to musisz mieć gdzieś zwarcie.
s13 - never ending story
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”