Przepraszam za takie lamerskie pytanie ale moja wiedza olejowa jest bardzo nikla!
Po prostu moj Nissan wciaz jezdzi na oleju z ostatniego przegladu w stanach (10.00mil) i na pewno jest zalany jakims shitem.
Czy moge tak po prostu przerzucic sie na olej syntetyczny i jaki bedzie sie nadawal do codziennej eksplatacji? Wszyscy mowia MOtul,Motul....czy to naprawde dobry olej na polskie warunki ?
Bardzo dziekuje za podpowiedzi mimo iz nie jestem turbo:)
Jaki olej do mojego Nissana?
Moderator: Moderator
tak , motul to dobry olej na polskie warunki, moze nie finansowe realia ale dobry
ja do ciut bardzie wysilonego silnika N/A niż twój zalewam 15w50 300v comp, a na zime bede lał chrono, motul. Lub Valvoline 10w40
nie wiem co ci mozna doradzic, aha zmienia sie motula czesciej niz co 10 k km
, ja zmieniam co ok 7 kkm
ja do ciut bardzie wysilonego silnika N/A niż twój zalewam 15w50 300v comp, a na zime bede lał chrono, motul. Lub Valvoline 10w40
nie wiem co ci mozna doradzic, aha zmienia sie motula czesciej niz co 10 k km
, ja zmieniam co ok 7 kkm
I will always keep U in my heart daddy!!
chcesz wkład kłowy albo na synchro do japończyka? odezwij sie na PW
chcesz wkład kłowy albo na synchro do japończyka? odezwij sie na PW
Ja tam mowie Motul, wiekszosc samochodw rajdowych na nim jezdzi (mimo ze maja naklejki Mobila) choc jak to ktos kiedys powiedzial w Mobilu jest wiecej reklamy niz oleju 
Moze nie jest najtanszy, jednak lepiej wydac pare groszy na dobry olej niz kupe kasy na remont silnika.
Moze nie jest najtanszy, jednak lepiej wydac pare groszy na dobry olej niz kupe kasy na remont silnika.