Nie mogłem tabelki umieścic bo administrator dawał ciała.
Do żeczy. Pomiary wyszły duzo gożej niż za pierwszym razem (atmosfera???)
Kilka słów o Chipie na którym jeździliście.
Jest to mieszanka mojego pomysłu Stage1 (powyżej 4000 obr i z ekonomicznym trybem poniżej 4000)
Dlaczego do 4000 ekonomiczny a nie Stage 1? Bo stage 1 niewiele sie różni poniżej 4000 od orginału a poza tym chciałem pokazać swoje możliwości programowania. Efekt był taki do 4000 mół a po 4000 Kopnięcie (widoczne tylko u Mika, u Ivanchoe turbo nie daje tyle co powinno dlatego brak wyraźnej reakcji powyżej 4000 - ale i tak poprawił mu się czas poniżej 4000 obr - spowodowane jet to tym że go poprostu orginalne oprogrmowanie w trybie serwisowym zalewało - to normalne i jest to wymóg bezpieczeństwa )
Ten chip miał być uniwersalny i nie było w nim jakichś extremalnych zmian : zostało ograniczenia maxymalnego czasu wtrysku, odcięcie przeniesione zostało na 7500, cisnienie doładowania na 1,5bar, wzbogacanie mieszanki od wychylenia przepustnicy takie samo, czas trwania iskry ten sam, nieliniowość przepływomieża ta sama, wspólczynnik K (zależny od wtrysków, przepływomieza i cisnienia na szynie wtryskowej) ten sam, czas bezwładności wtrysku ten sam.
Wywalony tryb awaryjny (zakładałem że komuś coś nie bedzie działać - i jak sie później okazało miałem przeczucie - Ivanhoe ma walniętą lambde i czujnik spalania stukowego a w dodatku jego turbinka nie pompuje jak powinna)
Bardzo wyraźnie widać że S13 są bardzo różne (można porównać z czasami IceMana ze Szczecina) i nie da się uzyskać "odpowiedniego" efektu robiąc Chip "uniwersalny" - taki jest mój wniosek i jeśli ktos u mnie zamówi chipa wolał bym robic to bezpośrednio na jego wozie (przyjeżdzam do samochodu nie trzeba go wlec do mnie)
Wszystkie pomiary z chipem są podpisane.
Są też pomiaty mojego wozu z tym samym chipem jednak ostatni nazywa sie "chip" i to juz zrobiony specjalnie dla mnie (po kilku modyfikacjach - i na pograniczu wydajności pompy paliwa).
Szczeże powiedziawszy spodziewałem sie lepszych wyników. Wiem jednak że z każdeko z tych czasów da sie urwać nieco, ale to musi być robione pod konkretne auto.