drugi intercooler

intercooler, orurowania, filtry powietrza, bovy,

Moderator: Moderator

Micz

zastanawiałem się nad wymianą intercoolera na efektywniejszego i jako że jestem zwolnennikiem prostych rozwiązan pomyślałem czy zamiast wyciągać stary i wsadzać nowy nie lepiej byłoby wsadzić drugiego intercoolera w miejscu gdzie rura z powietrzem przechodzi obok chłodnicy (fmic?), jakie śa plusy i minusy takiego rozwiązania?

pozdro
Micz
Awatar użytkownika
Coobcio
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Wydaje mi się że jest to nie najlepsze rozwiązanie bo wzrosnie pojemność dolotu oraz będzie stawiać większe opory.

Lepiej zastosować IC od IVECO który pięknie pasuje do S13...
Nissan Primera 2.0 + Home Made Turbo [320KM/420Nm @ 1 bar] http://www.streetracing.pl/forum/viewto ... 88&start=0

Almera GTi Dupowóz [145KM/168Nm>>167KM/197Nm]

Najnowsze dziecko 200SX S14'96 [335KM/468Nm @ 1 bar] REANIMACJA
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

To ja proponuje FMICa ode mnie!! Wielkosc 600x300x100 Taki jak na zdjeciu! Niestety dostepny dopiero za miesiac !
Sorki za off topa i SPAMERSTWO !!
Załączniki
FMIC.JPG
FMIC.JPG (20.09 KiB) Przejrzano 7861 razy
Assassin
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Pajak2444 pisze:To ja proponuje FMICa ode mnie!! Wielkosc 600x300x100 Taki jak na zdjeciu! Niestety dostepny dopiero za miesiac !
Sorki za off topa i SPAMERSTWO !!
a czy klima nie bedzie przeszkadac ??

czy trzeba bedzie przemodelowac zderzak??

i jaka bedzie cena??
Micz

jeszcze się dokładnie za coolerem nie rozglądam ale wymagania mam takie żeby wszedł w seryjny zderzak po lifcie i to nie kosztem usuwania jakichś innych elementów
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Niewiem jak bedzie wygladala sprawa klimy i oryginalnosci zderzaka! Za miesiac dam znac(zobacze czy zmiesci sie pod moj zderzak!
Cena 1000zl!
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

drugi intercooler to jest bardzo ZŁY pomysł bo opory ziększają się także silnik ma problemy z sassaniem powietrza.
Chyba ze przełożyć oba ic do przodu i podłłączyć je równolegle. Albo jak kiedyś cziko proponował wywalić po jednym boczku z ic i zespawać je ze sobą w jeden długi. Jednak odradzam obie te kombinacje i polecam jeden pożądny.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
All

witam serdecznie podepnę się do tematu :)
ile może kosztować jakiś spory intercooler (jakie polecacie) oczywiście małe opory przepływu :) raczej myślę wstawić od jakiegoś IVECO i raczej długi i wąski :)
mniej więcej 80cm na 30cm
jak na razie fabryczny siedzi ...
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

All pisze:witam serdecznie podepnę się do tematu :)
ile może kosztować jakiś spory intercooler (jakie polecacie) oczywiście małe opory przepływu :) raczej myślę wstawić od jakiegoś IVECO i raczej długi i wąski :)
80x30cm to niezly gigant !!!
Fajny Ic kosztuje ok 280 EURO! Lub wiecej !! Ostatnio taki poszedl za 280EU http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 53682&rd=1
Ale zamiast dawac zarobic niemcom to poczekajcie jeszcze troche ! Oplaci wam sie!
Pozdro
COOLERMASTER
Awatar użytkownika
brt
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Pajak2444 pisze:
All pisze:witam serdecznie podepnę się do tematu :)
80x30cm to niezly gigant !!!
Fajny Ic kosztuje ok 280 EURO! Lub wiecej !! Ostatnio taki poszedl za 280EU http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 53682&rd=1
Ale zamiast dawac zarobic niemcom to poczekajcie jeszcze troche ! Oplaci wam sie!
Pozdro
COOLERMASTER

U mnie taki cooler na zamowienie (full custom pod dana modyfikacje) z montazem kosztuje okolo 1000 pln. Wcale nie trzeba od niemcow kupowac :D
TomaRacing
ul. Nadarzynska 51 Piaseczno

S14a drift spec
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

brt pisze:U mnie taki cooler na zamowienie (full custom pod dana modyfikacje) z montazem kosztuje okolo 1000 pln. Wcale nie trzeba od niemcow kupowac
A jaka grubosc?
marwit214

co do tematu zastanawiam sie nad IC od sprintera.czy nie bedzie za duzy.
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Naucz dawac sie wiecej danych jak o cos pytasz.

1. Do jakiej turbiny ?
2. Jakie ma wymiary ten IC - a najlepiej podaj jego pojemnosc (mozna wlac wody i sprawdzic) ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ dolotowy”