Jak bedzie spełniał te normy to ja też chcę.jarkowy pisze:no i ja sie oczywiście pisze. Co prawda mam troche przygięty tylny blotnika ale to by było na tyle. A poza tym ta firma jest w znanym mi rejonie i bez problemu obejde sie bez auta przez 2 tyg..
Co do bodykitu 200sx to nie za bardzo gustuje w zdeżakach monster (ten jest ciut zbliżony) ale widać ze to jest zrobione praktycznie a nie bajerowo.A i jeśli maiało być kreatywnie to wg. mnie do pełnej praktyki zabrakło wlotu powietrza do filtra - powinien się znaleźć albo na masce albo w błotniku albo w zdeżaku.
Co co sądzićie o niesymetrycznym rozwiązaniu na masce? chodzi o to zeby tak ukształtować struge powietrza zeby wyciągała ciepło z kolektora wydechowego i ostatnich cylindrów. I zaóważyłem ze niektóre wozy wożą specjalnie wyprofilowane plastiki w PODWOŹIU które kierunkują powietrze na tarcze chamulcowe i np na góre silnika gdzie potem przelatuje przez "dziure w masce" takie cóś zmontować do nas to by była pełna praktyka/wypas (mimo ze tego nie widać)
Body Kit :) s13 kto by sie na to pisał
Moderator: Moderator
EMWU is dead
-
Ramzes
4000 zł za forme i 1000zł za zderzak
Jak w maju odbierałem w Poznaniu z HOT-a mój zderzak po naprawie to mi Waldek (właściciel firmy) powiedział że następnego wypadku mój zderzak nie przeżyje i jak chcę to może mi forme zrobić za 800zł juz z jednym zderzakiem a każdy następny będzie mnie kosztował ok 300zł.
Jak będziecie potrzebowali namiary to 608014003 - Waldek, House Of Tuning
Powodzenia
Jak w maju odbierałem w Poznaniu z HOT-a mój zderzak po naprawie to mi Waldek (właściciel firmy) powiedział że następnego wypadku mój zderzak nie przeżyje i jak chcę to może mi forme zrobić za 800zł juz z jednym zderzakiem a każdy następny będzie mnie kosztował ok 300zł.
Jak będziecie potrzebowali namiary to 608014003 - Waldek, House Of Tuning
Powodzenia
oooo Ramzes bardzo dobra propozycja
kto od nas ma s13 i jest z poznania??
Z ta firma jest tak ze oni maja troche nie zabardzo podejscie tj...
Powiedziano mi ze na samochodzie do którego to beda wykonywac bedzie za darmo natomiast reszta ospoilerowania bedzie do dogadania sie... chodzi mi o to ze oni nie beda chcieli tego sprzedawac w polsce
i nie bedzie dla nas.... Ta osoba która odda samochód musi wywalczyc chociaz z 5 kompletów ospoilerowania (oczywiscie odpłatnie)... mi sie nalezy 1 zestaw za wszystko zaplace nie ma problemu poprostu musze miec pewnosc ze mi sprzedadza.... Problemy robia dlatego bo mi powiedzieli ze zaraz zrobi sie pelno podróbek... Powiedzieli ze oni to zrobia a zaraz to ktos odbije albo cos i bedzie sprzedawał taniej od nich... Tego sie boja własnie i taka informacje otrzymalem... pozatym powiedzieli mi ze maja od dawna pelny bodykit do s14 ale w polsce nie jest dostepny bo wszystko idzie do niemiec
. Prawdopodobnie od stycznia dotepny bedzie ten bodykit w polsce (do s14)...
Postaram sie jakos to wszystko zalatwic gadalem juz z Psylem i z Jarkiem przez telefon... Dogadam sie z ta firma co i jak i kiedy i dam znac... Chce miec poprostu pewnosc ze jakas czesc bodykitów trafi do nas tj ze bedziemy mieli mozliwosc kupienia ich dla siebie a nie wywioza je do niemiec... W tym ja chce jeden bodykit niekoniecznie cały moze byc zderzak przedni i progi... Oczywiscie zaplace za to gdyby nie bylo by to robione na moim samochodzie i jak chca to moge im napisac oswiadczenie ze nie dam tego nikomu odbic... Zreszta chyba kazdy z was by tak zrobil... Nie chce tez sytuacji ze ktos bedzie poszkodowany bo nie bedzie dla niego bodykitu... Uwarzam ze jest nas dosc duza grupa i jak by byli ochotnicy (pewni ochotnicy) to naprawde da sie cos zdziałac...
Ramzes czy ten twoj znajomy zrobił by forme do zderzaka od podstaw???
Z ta firma jest tak ze oni maja troche nie zabardzo podejscie tj...
Powiedziano mi ze na samochodzie do którego to beda wykonywac bedzie za darmo natomiast reszta ospoilerowania bedzie do dogadania sie... chodzi mi o to ze oni nie beda chcieli tego sprzedawac w polsce
Postaram sie jakos to wszystko zalatwic gadalem juz z Psylem i z Jarkiem przez telefon... Dogadam sie z ta firma co i jak i kiedy i dam znac... Chce miec poprostu pewnosc ze jakas czesc bodykitów trafi do nas tj ze bedziemy mieli mozliwosc kupienia ich dla siebie a nie wywioza je do niemiec... W tym ja chce jeden bodykit niekoniecznie cały moze byc zderzak przedni i progi... Oczywiscie zaplace za to gdyby nie bylo by to robione na moim samochodzie i jak chca to moge im napisac oswiadczenie ze nie dam tego nikomu odbic... Zreszta chyba kazdy z was by tak zrobil... Nie chce tez sytuacji ze ktos bedzie poszkodowany bo nie bedzie dla niego bodykitu... Uwarzam ze jest nas dosc duza grupa i jak by byli ochotnicy (pewni ochotnicy) to naprawde da sie cos zdziałac...
Ramzes czy ten twoj znajomy zrobił by forme do zderzaka od podstaw???
-
Ramzes
Z tego co wywnioskowałem z rozmowy to najpierw musi zrobić zderzak jeden taki jak ma być od podstaw a potem na podstawie tego zderzaka robi forme. Czyli jak ja bym chciał teraz forme to musze mu mój zderzak oddać na kilka dni i będzie gotowe. Wg mnie to musielibyście dogadać sie co do wzoru zderzaka, jak to ma wyglądać, oddać jeden zderzak do przeróbki, zrobić forme i potem reszta będzie z odlewu z formy. Plusem takiego zderzaka z formy jest to że jest on w jednej całości.
Houston we have a problem.
Przed facem czy po facie
Część ma takie część takie i mamy konflikt interesów, bo z tego co Kubus mi mówił to po lifcie były też inne błotniki, a co za tym idzie inne mocowania.
Przed facem czy po facie
Część ma takie część takie i mamy konflikt interesów, bo z tego co Kubus mi mówił to po lifcie były też inne błotniki, a co za tym idzie inne mocowania.
EMWU is dead
Nie bylo nic innego ja mam 2 przednie blotniki od Jarka a dokładniej z samochodu Mikrusia... był to samochód przed faceliftem a moj jest po facelifcie... Wszystko pasowało... W błotnikach po facelifcie masz 1-2 otwory na takie spinki które sa przesnaczone do wmontowania plastikowej osłonki majacej 1-2 bolce tez plastikowe... Ta oslonka jest tez przykrecana na 3 sruby... A montujesz to tak ze zdejmujesz te bolce i przykrecasz tylko na sróbki i wszystko pasuje nic nie odstaje itd itp... Jak ja to zrobilem to kazdy to zrobi
Co do zderzaka i jego wygladu to jest to kwestia dogadania sie i zeby bylo mniej zamieszania ja moge sie wycofac i wybór wam pozostawic.... Poprostu zgode sie na to na co wiekszosc sie zgodzi... Ktos jednak musi dac zderzak... Mozna zrobic tez tak ze kazdy przeleje na czyjes konto jakas kaske i bedziemy mieli wtedy na forme...
Co do zderzaka i jego wygladu to jest to kwestia dogadania sie i zeby bylo mniej zamieszania ja moge sie wycofac i wybór wam pozostawic.... Poprostu zgode sie na to na co wiekszosc sie zgodzi... Ktos jednak musi dac zderzak... Mozna zrobic tez tak ze kazdy przeleje na czyjes konto jakas kaske i bedziemy mieli wtedy na forme...
right Karrlos bylem swiecie przekonany ze tak jest ale po tym jak wszystko rozebralem jednak mi sie rozjasniloFila. pisze:Nie bylo nic innego ja mam 2 przednie blotniki od Jarka a dokładniej z samochodu Mikrusia... był to samochód przed faceliftem a moj jest po facelifcie... Wszystko pasowało... W błotnikach po facelifcie masz 1-2 otwory na takie spinki które sa przesnaczone do wmontowania plastikowej osłonki majacej 1-2 bolce tez plastikowe... Ta oslonka jest tez przykrecana na 3 sruby... A montujesz to tak ze zdejmujesz te bolce i przykrecasz tylko na sróbki i wszystko pasuje nic nie odstaje itd itp... Jak ja to zrobilem to kazdy to zrobi![]()
a co do zderzaka trzeba by jakis zarys ogolny tego co by wiekszosci pasowalo zrobic jesli wogole by byli zainteresowani.... jakas ankieta .........
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.
Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
Jak dla mnie to musi być przewiewny i funkcjonalny, jako że chcę auto do driftów.
Powinien być tak wyprofilowany aby dostarczał powietrze w miejsca wskazane przez Jarka. Wygląd ma dla mnie drugorzędne znaczenie.
Jeśli ona ma tylko ładnie wyglądać to ja odpadam.
Powinien być tak wyprofilowany aby dostarczał powietrze w miejsca wskazane przez Jarka. Wygląd ma dla mnie drugorzędne znaczenie.
Jeśli ona ma tylko ładnie wyglądać to ja odpadam.
EMWU is dead
Co do rzekomych plagiatów to nie sądzę, żeby ktoś po wydaniu kilkuset PLN na zderzak, sobie go odkręcił i dał garażowemu tunerowi do odlania formy. Za robienie plagiatu ze zdjęcia odpowiadać nie możemy.
Nie wiem z jaką firmą rozmowiałeś, ale sądzę, że lepiej dla nich będzie jeśli zrobią kilka dla klubowiczów, które zostaną oficjalnie zakupione, podpisane zostaną papierki o nieudstępnianiu zderzaka, a my sami będziemy pilnować miedzy sobą.
Myślę, że to dobry układ.
OT na SR toczy się dyskusja z Konradem z Neodesign o efektach ich pracy i mentalności Polaków i kradzieżach wzorów.
Nie wiem z jaką firmą rozmowiałeś, ale sądzę, że lepiej dla nich będzie jeśli zrobią kilka dla klubowiczów, które zostaną oficjalnie zakupione, podpisane zostaną papierki o nieudstępnianiu zderzaka, a my sami będziemy pilnować miedzy sobą.
Myślę, że to dobry układ.
OT na SR toczy się dyskusja z Konradem z Neodesign o efektach ich pracy i mentalności Polaków i kradzieżach wzorów.
EMWU is dead
-
scotty
Witam
Jestem nowy na tym forum, ale moze sie przydam
Temat budowy ospoilewrowania do s13 i s14 to temat woda. Jezeli chcielibyscie miec cos ciekawego do swoich autek to wedlug moich danych juz sa dostepne w Polsce 2 zderzaki
do s13 i s14, przynajmniej ktos je robi.
Jestem tez producentem spoilerków i sprzedaje je na zachod i wiem, że jedna firma spod Gdańska ma je w swojej ofercie, bo dostarczają je do tej samej firmy co ja.
A wyglada to nastepujaco:
S13
S14 nie pasuje do S14A
w marcu wykonałem w firmie unikatowe ospoilerowanie do Mitsubishi Eclipse w stylu WingsWest'a postaram sie o fotki tego auta i dodanie tutaj. Ogólnie wzor zderzaka byl podobny jak na tym czerwonym S14.
Niestety przy tym zderzaku musi byc obnizone zawieszenie , bo płetwa po srodku zderzaka podnosi optycznie caly przod i auto wyglada jak wodolot.
Jeżeli te zderzaki wpadly komus w oko to moge je zorganizowac lub otrzymac tel do producenta i tam bezposrednio bedzie mozna zamowic.
Oczywiscie w mojej firmie tez moge wykonac na indywidualne zyczenie spoilery, zderzaki, progi, wiadomo ze cenowo to bedzie drozej wychodzilo ale nie powinno przekroczyc 1K za zderzaki przod i tyl. Osobiscie sklanialbym sie do zrobienia calego zestawu i przygotowaniu form, aby kazdy chetny mogl nabyc te elementy. Ceny zderzakow to 250 zl za sztuke ( cena klubowa oczywiscie
) progi to koszt w granicach 120 zl
przedstawie moich faworytow stylizacyjnych i prosze was o swoje typy stylizacyjne
to mi sie podoba stylizacja M1

a to moj faworyt
Jezeli macie inny pomysl na stylizacje, ktory nie ma swojego odpowiednika na swiecie to dajcie to na forum trzeba to przedyskutowac i wybrac najlepsza opcje.
PS. dzis zadzwonil do mnie znajomy, ktory ma zapytanie ze strony niemieckiego klubu skyline'a o zderzaczki i chce mi przyprowadzic autko do zrobienia stylizacji
Jak to wypali to pochwale sie zdjeciami z przebiegu prac nad stylizacja tej bestyjki
Jestem nowy na tym forum, ale moze sie przydam
Temat budowy ospoilewrowania do s13 i s14 to temat woda. Jezeli chcielibyscie miec cos ciekawego do swoich autek to wedlug moich danych juz sa dostepne w Polsce 2 zderzaki
do s13 i s14, przynajmniej ktos je robi.
Jestem tez producentem spoilerków i sprzedaje je na zachod i wiem, że jedna firma spod Gdańska ma je w swojej ofercie, bo dostarczają je do tej samej firmy co ja.
A wyglada to nastepujaco:
S13
S14 nie pasuje do S14A
w marcu wykonałem w firmie unikatowe ospoilerowanie do Mitsubishi Eclipse w stylu WingsWest'a postaram sie o fotki tego auta i dodanie tutaj. Ogólnie wzor zderzaka byl podobny jak na tym czerwonym S14.
Niestety przy tym zderzaku musi byc obnizone zawieszenie , bo płetwa po srodku zderzaka podnosi optycznie caly przod i auto wyglada jak wodolot.
Jeżeli te zderzaki wpadly komus w oko to moge je zorganizowac lub otrzymac tel do producenta i tam bezposrednio bedzie mozna zamowic.
Oczywiscie w mojej firmie tez moge wykonac na indywidualne zyczenie spoilery, zderzaki, progi, wiadomo ze cenowo to bedzie drozej wychodzilo ale nie powinno przekroczyc 1K za zderzaki przod i tyl. Osobiscie sklanialbym sie do zrobienia calego zestawu i przygotowaniu form, aby kazdy chetny mogl nabyc te elementy. Ceny zderzakow to 250 zl za sztuke ( cena klubowa oczywiscie
przedstawie moich faworytow stylizacyjnych i prosze was o swoje typy stylizacyjne
to mi sie podoba stylizacja M1

a to moj faworyt
Jezeli macie inny pomysl na stylizacje, ktory nie ma swojego odpowiednika na swiecie to dajcie to na forum trzeba to przedyskutowac i wybrac najlepsza opcje.
PS. dzis zadzwonil do mnie znajomy, ktory ma zapytanie ze strony niemieckiego klubu skyline'a o zderzaczki i chce mi przyprowadzic autko do zrobienia stylizacji
Jak to wypali to pochwale sie zdjeciami z przebiegu prac nad stylizacja tej bestyjki
Czy takie zderzaki jak na zdjęciach (czerwony i czarny) też posiadasz, czy tylko pokazałeś te, które są Twoim zdaniem najładniejsze? Jeśli nie masz to ile za zrobienie właśnie takich.
Czy masz zdjęcia S13 ze zderzakiem ze zdjęcia nr 1. ?
Czy byłaby możliwość zrobienia u Ciebie także maski i błotników (jaki koszt?) i jaki koszt jeśliby były dodatkowe wloty powietrza. Części na formę byś dostał
Czy masz zdjęcia S13 ze zderzakiem ze zdjęcia nr 1. ?
Czy byłaby możliwość zrobienia u Ciebie także maski i błotników (jaki koszt?) i jaki koszt jeśliby były dodatkowe wloty powietrza. Części na formę byś dostał
EMWU is dead
Dobre pytania zadajesz Karrlos!! Ja rowniez bym sie pisal na blotniki i maske!! Ale maske prosilbym z wylotem powietrza!! zdjecie jest w moich poprzednich postach w tym temacie!! Blotniki rowniez z wylotami powietrza i najchetniej troche poszerzone(30-50mm)Karrlos pisze:Czy masz zdjęcia S13 ze zderzakiem ze zdjęcia nr 1. ?
Co do zderzaka to proponuje "drift style" !! Jest dobrze wentylowany i dobrze wyglada!!Pod swiatlami powinien byc bardziej zapadniety(dolot powietrza do stozka)!!
- Załączniki
-
- drift 2.jpg (25.38 KiB) Przejrzano 7976 razy
-
scotty
jezeli chodzi o inne elementy typu maska , klapa bagaznika blotniki to nie ma problemu z wyprodukowaniem. problem polega na cenie. czym wiecej tym taniej, bo indywidualnie przygotowac jeden komplet blotnikow to koszta wieksze beda, natomiast przy wiekszej ilosc moge zamortyzowac sobie koszt form w tych elementach i naprawde wtedy to bedzie tani element.
na szybko liczac to koszt formy= 4-5 elementom z tej formy czyli zeby sie oplacalo zrobic forme w miare profesjonalna tyle elemntow wypadaloby zamowic aby zwrocily sie jej koszty budowy. nie mowie tu o kosztach budowy modelu elementu, ktory wezme na wlasne barki.
Dlatego w grupie sila a ceny mysle nie sa za wysokie.
Ja oczywiscie nie mam w swojej ofercie tych zderzakow natomiast moge sie podjac zrobienie kazdego wymarzonego ospoilerowania do samochodu.
Pokazalem co mi sie podoba i w takim kierunku mozna pojsc.
Niestety nie mam foty ze zderzakiem na aucie S13 a jakosc zdjecia nawet nie pozwala na zrobienie VT
Co do kopiowania wzorow, to tutaj nie ma zmiluj sie kazdy kazdego kopiuje i tak bedzie dopuki firmy nie beda zastrzegaly swoich wzorow, ale wtedy wystarczy zmienic 30 % zderzaka np. przestawic dalej dziury , poprzeczki itd i bedzie mozna to bez problemow sprzedawac. Na miejscu ludzi, ktorzy maja chec podpisac lojalke z producentem spoilerow to to jest pomysl, ktory nie uchroni producenta od skopiowania tych elementow, a moze narobic klopotow tylko temu ktory podpisal taki dokument, przeciez nikt nie zagwarantuje ze np ja nie kupie zderzaka na zachodzie i przywioze sobie go do kraju i zrobie kopie
bo bede mial na niego zbyt itd.
trzeba wziac pod uwage jeszcze jeden aspekt 200sx to nie golf 3 ktorygo mozna spotkac na kazdym rogu z jakim monsterem, czy innym badziewiem.
A na koniec to bedzie taka sytuacja ze producent sam bedzie sprzedawal na prawo i lewo te spoilerki w polsce i na allegro beda dostepne przynjamniej u kilku sprzedawcow, dlatego
zabezpieczanie sie lojalka to pomysl nierealny.
pozdrawiam jak nie wiem co
na szybko liczac to koszt formy= 4-5 elementom z tej formy czyli zeby sie oplacalo zrobic forme w miare profesjonalna tyle elemntow wypadaloby zamowic aby zwrocily sie jej koszty budowy. nie mowie tu o kosztach budowy modelu elementu, ktory wezme na wlasne barki.
Dlatego w grupie sila a ceny mysle nie sa za wysokie.
Ja oczywiscie nie mam w swojej ofercie tych zderzakow natomiast moge sie podjac zrobienie kazdego wymarzonego ospoilerowania do samochodu.
Pokazalem co mi sie podoba i w takim kierunku mozna pojsc.
Niestety nie mam foty ze zderzakiem na aucie S13 a jakosc zdjecia nawet nie pozwala na zrobienie VT
Co do kopiowania wzorow, to tutaj nie ma zmiluj sie kazdy kazdego kopiuje i tak bedzie dopuki firmy nie beda zastrzegaly swoich wzorow, ale wtedy wystarczy zmienic 30 % zderzaka np. przestawic dalej dziury , poprzeczki itd i bedzie mozna to bez problemow sprzedawac. Na miejscu ludzi, ktorzy maja chec podpisac lojalke z producentem spoilerow to to jest pomysl, ktory nie uchroni producenta od skopiowania tych elementow, a moze narobic klopotow tylko temu ktory podpisal taki dokument, przeciez nikt nie zagwarantuje ze np ja nie kupie zderzaka na zachodzie i przywioze sobie go do kraju i zrobie kopie
bo bede mial na niego zbyt itd.
trzeba wziac pod uwage jeszcze jeden aspekt 200sx to nie golf 3 ktorygo mozna spotkac na kazdym rogu z jakim monsterem, czy innym badziewiem.
A na koniec to bedzie taka sytuacja ze producent sam bedzie sprzedawal na prawo i lewo te spoilerki w polsce i na allegro beda dostepne przynjamniej u kilku sprzedawcow, dlatego
zabezpieczanie sie lojalka to pomysl nierealny.
pozdrawiam jak nie wiem co