DMUCHAWA

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
BUGALUS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

witam mój gruz stał tydzień zapodaje dmuchawę i nie dmucha prąd dochodzi wiec stwierdzam fakt zepsuta a , że lubię grzebac odpalam na sucho z prostownika i nic a że wirnik troszkę ciężko się kręcił i obudowa silnika dmuchawy była mocno zmarznięta -15 i był na niej jakby nalot lodu wiec ,suszarka podgrzałem dmuchawę , teraz kręci się lekko - prostownik i cud dmuchawa ożyła ! czy komuś się już to zdarzyło ?
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

moze gdzies Ci sie tam leje woda? paruja Ci szyby?
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Awatar użytkownika
dapper
Stały gość
Stały gość

ja sobie zrobilem swego radzaju filterek na ta kratki zeby liscie nie wpadaly. Moze tak tak mowi kolega IGE...syf + woda + (-15*C) i sie zapchalo. Nie masz tak ze jak np latem dasz na maksa nadmuch to po oczach dostajesz liscmi i czym tylko sie da?
Chociaz tam trudno zeby sie wody tyle dostalo ale kto wie...sniegu nalecialo, zamarzl i masz.
Jak jezdzisz na obiegu zamknietym tez moze sie cos dziac ale to tylko teoria.
Ostatnio zmieniony śr 22 gru, 2010 21:05 przez dapper, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BUGALUS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

liście już dawna nie wpadają bo tak jak mówisz były liście na twarzy mam tam zamontowane i polecam metalową maskownice z głośników więc już liści niema, nysa regularnie odśnieżana :D szyby czasem parują ale to rzadko dmuchawa jest sucha wody tam niema
Ostatnio zmieniony czw 23 gru, 2010 13:52 przez BUGALUS, łącznie zmieniany 1 raz.
stefan370
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Swoje latka już ma, szczotki, luzy osiowe wirnika, wychuśtane tulejki możesz wyjąć silnik i obmacać to tylko trzy śruby od spodu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”