regeneracja turbinki

Wszystko dotyczące użytkowania, dobierania, eksploatacji turbin oraz ew.napraw

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
jasiu
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

no i dzis po długim czasie byłem z moją turbinką na regeneracji jak ją gościu zobaczył to się przeraził i tak wymienili wirnik tulejki podkładki dystansowe wypiaskowali wymalowali i wyważyli praktycznie wymienili cały środek za 400 złotych pewnie dla tego tak tanio że nie chciałem faktury dołączam parę zdięć ale trochę lipa bo robione telefonem :D
sprzedam koguta tel 997
Awatar użytkownika
200sx
Coś już wiem
Coś już wiem

BARDZO tanio. Oby bylo dobrze bo zestaw naprawczy zawierajacy same tulejki i uszczelki jest drozszy.
Awatar użytkownika
danilozia
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

napisz później jak się sprawuje bo ja też niedługo będe musiał pomyślec nad wymianą lub regeneracją
Anonymous

bardzo tanio!!!!!!!!!!!!! napisz gdzie to robiłeś... bardzo tanio...... :?
Awatar użytkownika
jasiu
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

dam wam zeskanowane karteluszki które dostałem razem z turbinką
sprzedam koguta tel 997
Ramzes

Co sądzicie o tym że olej nie powinien przekraczać połowy miarki i że gazu trzeba dodawać powoli???
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

:idea: :idea: :idea: Ja mam na maksa oleju wlane...
ChEsTeR

Czyli jak chce moja turbawke zregenerowac to adres to tego zarombiscie taniego kolesia jest na tych karteluszkach??
Anonymous

lamerskie: widziałem scany i już nie widze, co się stało? jak są usunięte, proszę o dodanie znów, albo o "wiadomość prywatną" ok? dzięki
Awatar użytkownika
jasiu
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

nawet nie tykaj tej firmy gdyż to porażka jak im powiedziałem że turbo dymi to powiedzieli że to nie ich wina a tak nie było ale co mogłem zrobic ich było 2 a ja 1 a pozatym 1000 km po regeneracjii dostało takich luzów że szok i leciał olej w wydech także nie polecam ich
sprzedam koguta tel 997
Anonymous

:oops: niestety, weryfikacja dała następujący wniosek: turbo mi zdycha: oleju nie ma dużo w dolocie -trochęszlamu tylko, z wydechu z rzadka puści dymka, ale luz na osi jest znaczny poprzeczny na oko ponad 1 milimetr, wzdłużny na oko 3 milimetr. Najgorsze, że łopatki już łopatki kompresora już zaznaczają swą obecność, przy doturbieniu zgrzytało coś i właśnie to te łopatki o obudowę... i co ? Czy wymiana tulejek i uszczelniaczy to będzie to (komplet naprawczy z wysyłkądo PL ok.$100) Łopatki jeszcze sącałe, nie wiem jak ośka...wyważać przecież nie trzeba jeśli łopatki są OK, ale ....może nowe turbo za $380 ?- drogo i starej turbii żal...
Anonymous

PROSZĘ, odpowiedzcie mi szybko coś , jeśli ktoś wie: Burzyńscy www.motoarena.pl reklamują się jako renomowani przedstawiciele Garretta i IHI Borg Warner KKK Turbo Systems !! Robią naprawy autoryzowane i na oryginalnych częściach. Za naprawę IHI krzyczą 750 zł (jęsli wirnik będzie OK) Dają gwarancję na 1 rok bez limitu kilometrów !!! Brzmi ładnie, ale czy ktośto potrafi zweryfikować??? Ktoś z Was ich zna? Jeśli tak, proszę o Wasz Głos TURBOGUYS !!!!! plizzz !!! pilne !! Dzięki :airborne:
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Tych nie znam, ale Psylo regenerował turbinkę za około 1 tys zł i ma gwarancję na 6 miesięcy.
EMWU is dead
Awatar użytkownika
Paweł
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Ja ich znam tylko z rozmowy telefonicznej.Mają swój punkt w Łomiankach i koszt regeneracji ten sam na orginałach ale 750 zł to bez watu a jego trzeba doliczyć i wychodzi ok 900 zł wieć nie tak zle. Ponoć wszystko robią najlepiej -wymienią na orginały , wyważą i wypiaskują . Myślę ze są dobrzy.
pSyl0

Tak jak powiedzial Karllos, ja swoja regenerowalem w firmie Pezal, zaplacilem 1044PLN, zestaw naprawczy, pisakowanie, wywazanie i gwarancja na 6miesiecy bez limitu kilometrow. Nie wiem jak efekty bo turbo lezy narazie kolo silnika u Jarkowego w garazu :D

Wiem ze 1K to duzo za regeneracje ale w 3miescie robia to tylko dwie firmy wlasnie Pezal i "Myszkiery" o myszach slyszalem malo pochlebne opinie, np. to ze robia nie na nowych rzeczach a wybieraja mniej zniszczone z innych turbin. Nie wiem ile w tym prawdy, ale wolalem oddac do Pezala...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Turbo”