Powódź 2010

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
kali
Stały gość
Stały gość

u mię też nie ciekawie mieszkam niedaleko wału Makoszowy Przyszowice coraz bardziej przecieka ale robimy co się da będziemy walczyć do końca
Awatar użytkownika
MORDA
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Trochę się sytuacja ustabilizowała to są zdjęcia.... Wg. Warszawiaków w rządzie to są tylko podtopienia..... Qrwa płakać się chce jak ich się słucha .... Ja już praktycznie ponad 48/h nie śpie....

To są zdjęcia z moich pieknych Dankowic :(
Obrazek
...........

Obrazek

Droga do Dankowic od strony Jawiszowic

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

O reszcie zdjęć to są normalnie bez komentarza, Qrwa <font class="red">PIP</font> Tusk pojechał do Kobiernic wczoraj bo tam mieli po kolana wody i już tragedia, więc pytam się czemu qrwa jego mać nie potrafił do Dankowic przyjechać ?? To by sobie zobaczył co to znaczy prawdziwa powódź.... I tak te zdjęcia nie oddają jeszcze prawdziwej wody w Dankowicach... Ale grunt że poziom wody spada..

P.S To są zdjęcia gdzie dało się mniej więcej na nogach dojść... Do dzielnicy Dankowic (Kaniówka) Już tylko motorówkami pływają lub amfibiami. Może będę miał stamtąd zdj. to zamieszcze je...... W każdym bądź razie u nas każdy mówi że to co było w 1997r. to pikuś przy tym co jest teraz....

EDIT:
borimichal pisze: Gorzej z Morda bo u nich to podejrzewam jest prawdziwa masakra.
Ogolnie w porownaniu do tego co sie dzieje w innych miejscach polski to u mnie jest pikus
Gdyby nie ta ... ukrecona szpilka w bloku w piatek to nismo juz dawno robiłoby mi za amfibie-filtra bym dał wyzej,kompa na deske a co sie do srodka wleje to szybko sie wyleje :D[/list]
Noom Bori u nas to jest jak w tym filmie 2012 heh , woda jest coraz niższa ale w niektórych regionach nic nie schodzi... To byś jeszcze pierwszą S13 amfibie na swiecie zrobił :P hehe

Dodam jeszcze zdjęcia wałów przeciwpowodziowych w Dankowicach, Jeszcze troche poleje i lipa na maxa już w niektórych miejscach będzie.... To są jeszcze te nieliczne "CAŁE" wały które nie zostały przerwane, ale i tak przelewają się.

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony śr 19 maja, 2010 10:38 przez MORDA, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

to teraz juz wiecie na kogo ie głosować.
pier...nym politykom przydałby sie publiczny lincz, żeby ich następcy czuli na karkach nasz oddech.
Skór....ny

Może by tak najechać na Parlament jak juz się sytuacja ustabilizuje :)
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Awatar użytkownika
Dig4rt
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Najlepiej to przepompujmy wodę im !
Awatar użytkownika
wis2brwa
-#Sympatyk
-#Sympatyk
Kontakt:

Jeśli będzie bunt to też się piszę. Skurwysyny nie szanują obywateli tylko do swojego koryta patrzą - bez względu na poglądy czy partie - wszystkie chooje takie same.
Współczuje chłopaki tragedii....
Wczoraj przez Racibórz przejeżdżałem i tam też sytuacja nie ciekawa, nie wiem jak dziś ale wczoraj miazga.
3majcie sie!!!
Awatar użytkownika
Forest
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

dla większości z zalanych ludzi jest to prawdziwa tragedia bo ich domy stały tam od lat. I na prawdę nie da się wyobrazić w jakiej znaleźli się sytuacji.

ALE , jak widzę świeżo wybudowane chaty na terenach zalewowych , tylko dlatego że ziemia była tańsza to ch** strzela jak teraz jadą po wszystkich że nic nie zrobili, że rząd zły, że wojewoda nic nie zrobił, że staż za późno przyjechała, ale jak kupowali działkę tańszą żeby starczyło na 1 piętro więcej albo nowego furacza pod nowym domem to o tym nie myśleli.

Niestety to jest natura z która się nie wygra i zabezpieczenia w postaci większych wałów i zbiorników retencyjnych nie wystarczy żeby się przed tym w 100% obronić, wiadomo że idzie to ograniczyć do jakiegoś stopnia , ale posłuchajcie specjalistów (nie polityków) którzy się raczej zgodnie wypowiadają że przy takiej pogodzie jaką mamy od ładnych paru dni , nie ma takich możliwości żeby uchronić się od powodzi, bo jak zwiększysz wał w jednym miejscu to wyleje w innym albo go podmyje, a nie da się wybudować tylu zbiorników retencyjnych.

Bori i chłopaki szczerze współczuje !
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Morda-wspolczuje,ja tu w porownianiu z Toba mam malutkie kałuże :/
Bym nie miał drugich zmian to bym sprobowal tam podjechać.
Dobre wiadomosci takie ze u mnie powoli przestaje padać-woda troche schodzi.
W mojej dzielnicy nikt sie nie spodziewał ze woda sie do nas zleje z stawów i potoku oddalonego gdzies o kilometr!!

U mnie wały wytrzymuja,ale nikt sie nie spodziewał ze powylewaja stawy i mała rzeczka przez ktora mozna w lecie przejechac samochodem.
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Załamka normalnie.

Popieram Foresta w jego wypowiedzi, a wam życzę jak najszybszego powrotu słońca i powrotu do normalności.
Współczuje
Ostatnio zmieniony czw 20 maja, 2010 08:14 przez Pajak2444, łącznie zmieniany 2 razy.
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Tomek89
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Ja czegoś nie rozumiem, przewalono u mnie było w 77, w 97 też było bardzo źle w 2007 tez piwnica pełna, spadło przez weekend i poniedziałek 300 l na m2, i ciągle kropi a woda tylko na polach stoi, błota sporo, a wody w rzece do której z pokoju umiem do pluć woda wacha się 1~1,5 m nad stanem normalnym, po deszczach o wiele mniejszych było czasem więcej w korycie rzecznym. :?

Brzmi jak bym zazdrościł wody ale w miejscach wyżej położonych ode mnie zalewać zaczyna powoli a ja mieszkam w sporej dolinie także zrozumcie moje zdziwienie

Współczuję tymi z okolic BB wisły i małopolsce.

Pewnie mnie będzie tobpić jak woda zacznie opadać dookoła :roll:
Rice is nice
Obrazek
Awatar użytkownika
TiGRA
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Temat wydzielony z tamatu "Co nas wk*rvia...."
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
MORDA
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Dzięki wszystkim chłopakom za ciepłe słowa :)
borimichal pisze:Morda-wspolczuje,ja tu w porownianiu z Toba mam malutkie kałuże :/
Bym nie miał drugich zmian to bym sprobowal tam podjechać.
Dobre wiadomosci takie ze u mnie powoli przestaje padać-woda troche schodzi.
W mojej dzielnicy nikt sie nie spodziewał ze woda sie do nas zleje z stawów i potoku oddalonego gdzies o kilometr!!

U mnie wały wytrzymuja,ale nikt sie nie spodziewał ze powylewaja stawy i mała rzeczka przez ktora mozna w lecie przejechac samochodem.
Bori to jak by cuś to podjedź w sobotę , może już strażacy pozwolą wejść na Kaniówek jak woda opadnie. A jak to opadnie to aż żygać mi się chce na widok tego całego dziadostwa co woda przyciągła.

P.S Bori nie zapomnij sobie "woderów" wziąść w sobotę :)
Awatar użytkownika
przepson
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

pierwszy raz sie zgodze z forestem niektore osoby naprawde niemysla gdzie stawiaja dom... a jak ktos kolo rzeki wkopany garaz ma to juz wogole pogratulowac. inna sprawa ze nie tylko ci z samej gory sa winni bo takie rzeczy jak udraznianie rowow modernizacja tych walow itd nalezy do innych ludzi ktorzy sie niewykazali....

chlopakom wspolczuje a sam sie modle zeby przestalo padac bo na mojej dzielnicy jak dlugo pada i konkretnie to mi wody gruntowe wchodza do garazu.... a nissana chyba na plecach wtedy wyniose i wszystkie graty....
graciochy piekniochy od przepsona:)
gg:9503999
tel.509547567
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

chlopaki wspolczucie!

ja wczoraj bylem w raciborzu i bylo duzo wody, ale poki co za walem wiec nie powtorzylo sie to z 97 roku w samym centrum, ale okoliczne wsie sa podtopione niestety :/

pocieszenie w tym ze woda opada u nas i w czechach :) bo przy dluzszym podwyzszonym poziomie to waly moga nie dac rady :/

no i popieram poprzednie opinie - to jest zywiol i ciezko to przewidziec a co za tym idzie obronic sie calkowicie :|

ja wypatruje slonca i wam wszystkim go rowniez zycze czem predzej!
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
kali
Stały gość
Stały gość

a tak wygląda po drugiej stronie wału który przelewa się na Makoszowy
http://www.youtube.com/watch?v=H971u2PO4a0
Awatar użytkownika
m0rr1s
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

wysłałem do Was słońce kurierem, jutro powinno dotrzeć (u mnie sie dzisiaj pojawiło - kujawsko-pomorskie)
Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”