Problem ze zamykaniem świateł
Moderator: Moderator
Siema może ktoś już takie coś miał. Wczoraj podjechałem pod dom i jak zgasiłem światła to się zdziwiłem nie opadły
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i nic zamieniłem przekaźnik szary na inny i też nie pomogło. Masy odpadają ponieważ jak ręcznie opuszczę światła to bez problemu po włączeniu się podnoszą. Jak opuszczę tylko jedno to jedno się podniesie i zamknie i otwierają się oba.
Ostatnio zmieniony ndz 14 mar, 2010 22:36 przez sajo, łącznie zmieniany 1 raz.
niestety chociaż bym bardzo chciał 
Przekaznik sprawdzic od podnoszenia swiatel ten w puszce obok aku i czy silniczki sprawne (podlaczyc na krotko).
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Ja mam podobny problem pewnego dnia przyjechałem z roboty światłą wyłączyłem i ok po pewnym czasie zapalam auto i zonk światła świecą ale się nie otwierają od tego czasu muszę pociągnąć włącznik świateł długich i się otworzą a jak wyłączam to się normalnie chowają
a nie masz czasem zrobionego moda w postaci sleepy eyes?? Mi pewnego razu tez nie chciały się zamknąć dopiero po usunięciu moda zaczeły działać poprawnie
teraz wiem że na nowo muszę zrobić moda i poprowadzić inaczej kable. Może u Ciebie właśnie to jest przyczyną?
Ostatnio zmieniony pn 15 mar, 2010 08:54 przez Bvlgari, łącznie zmieniany 1 raz.
kali, miałem to już i się okazało że to bezpiecznik w komorze silnika trzeci od przodu z tych dużych był za to odpowiedzialny
Bvlgari, Mam moda lecz odłączyłem wszystkie kabelki i jest teraz pełna seria i dalej to samo
[ Dodano: Pon 15 Mar, 2010 19:47 ]
Naprawdę nikt takiego problemu nie miał ??
[ Dodano: Sob 20 Mar, 2010 02:25 ]
może jakieś pomysły ??
Bvlgari, Mam moda lecz odłączyłem wszystkie kabelki i jest teraz pełna seria i dalej to samo
[ Dodano: Pon 15 Mar, 2010 19:47 ]
Naprawdę nikt takiego problemu nie miał ??
[ Dodano: Sob 20 Mar, 2010 02:25 ]
może jakieś pomysły ??
odświeżę trochę temat, żeby nie zakładać kolejnego, szukałem podobnego problemu ale nie znalazłem,
przedstawię sytuację, gdy zapalę światła lampy się normalnie wysuwają, ale nie chcą się schować gdy je zgaszę na odpalonym silniku, jak zgaszę silnik to normalnie bez problemowo się same chowają, jak jest wyłączony silnik to bez problemu mogę sobie je zapalać, gasić i się otwierają i chowają.
Miał ktoś może podobny przypadek?
edit. problem zlokalizowany, radio podawało mi sygnał wysuwający antene na światła pozycyjne przednie przez co lampy się nie zamykały. ogarnięte to i teraz już bangla
przedstawię sytuację, gdy zapalę światła lampy się normalnie wysuwają, ale nie chcą się schować gdy je zgaszę na odpalonym silniku, jak zgaszę silnik to normalnie bez problemowo się same chowają, jak jest wyłączony silnik to bez problemu mogę sobie je zapalać, gasić i się otwierają i chowają.
Miał ktoś może podobny przypadek?
edit. problem zlokalizowany, radio podawało mi sygnał wysuwający antene na światła pozycyjne przednie przez co lampy się nie zamykały. ogarnięte to i teraz już bangla
Ostatnio zmieniony sob 24 mar, 2012 13:34 przez Saqu, łącznie zmieniany 1 raz.
Poszukuję...