s13 - swap z 4 szpilek na 5...
Moderator: Moderator
chcial bym wymienic tylne piasty na 5 szpilek. ale chce zostawic standardowe cheble bo niedawno je wymienialem na nowe i mi ich szkoda, tylko nawierce na tarczach nowe otwory na 5 śrob . czy w tym przypadku oprócz samych piast od s14 bede potrzebował czegos jeszcze???
-
fred9
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
a ja mam pytanie co dokladnie bedzie potrzebne z s14 na przekladke do s13 ? chodzi o zawieszenie i hamulce. jeszcze jedna sprawa czy dedykowany gwint np tein do s13 podejdzie do reszty bebechow z s14, czy moze trzeba wtedy gwint od s14 ? jestem poczatkujacy wiec prosze o pomoc 
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Gwint musi być do s13.
Robisz konwersje razem z piastami czy tylko same hamulce?
Jeśli z piastami to potrzebujesz:
Przód: zwrotnice, tarcze i zaciski z s14, wahacz dolny ze sworzniem (lub kupujesz sam sworzeń do s14 i wymieniasz go w wahaczy u siebie).
Tył: zwrotnica, tarcze i zaciski z s14, linki hamulca ręcznego z s14 (ale one będą za krótkie, więc musisz wykombinować jakąś przedłużkę, żeby je połączyć z ręcznym)
Najlepiej od razu zapodaj sobie jakieś przewody w oplocie.
Robisz konwersje razem z piastami czy tylko same hamulce?
Jeśli z piastami to potrzebujesz:
Przód: zwrotnice, tarcze i zaciski z s14, wahacz dolny ze sworzniem (lub kupujesz sam sworzeń do s14 i wymieniasz go w wahaczy u siebie).
Tył: zwrotnica, tarcze i zaciski z s14, linki hamulca ręcznego z s14 (ale one będą za krótkie, więc musisz wykombinować jakąś przedłużkę, żeby je połączyć z ręcznym)
Najlepiej od razu zapodaj sobie jakieś przewody w oplocie.
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować 
- czarny1986r
- Stary Wyjadacz

wracając do większego wyboru felg:
http://www.driftworks.com/catalog/produ ... acers.html
zawsze to taniej, niż konwersja i jest 5 szpil
http://www.driftworks.com/catalog/produ ... acers.html
zawsze to taniej, niż konwersja i jest 5 szpil
- piotras1554
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
panowie pytanie mam okazje kupić same zaciski przednie od s14 i 2 tarcze toczone na 4x114 280mm czy zaciski podejdą pod starom piastę chodzi mi o 2 śruby na które przykracamy zaciski??
Ostatnio zmieniony wt 23 mar, 2010 09:57 przez piotras1554, łącznie zmieniany 1 raz.
NISSAN 200SX 4.0 V8 1UZ-TFE
PROFI Z NICZEGO
PROFI Z NICZEGO
- piotras1554
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
i oto mi chodziło dzięki wielkie 
NISSAN 200SX 4.0 V8 1UZ-TFE
PROFI Z NICZEGO
PROFI Z NICZEGO
no to super

Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
www.oknadomino.pl
www.oknadomino.pl

[/center]