być może jeden z nich to seria sm I a drugi sm II - różniły się niektórymi czujnikami (np. boost) - jak widać na fotce jeden ma ogranicznik wskazówki
poza tym zegary są identyczne - oba mają i pik i warrning...
Moderator: Moderator

Ten tańszy ma tylko warning. Droższy ma i peak i warning. Tak wynika z opisu. Uzasadniało by to różnicę w cenie.JoKeR pisze:Odgrzeje troche temacik
Czym się różnią te dwa wskażniki chodzi mi oto ze jeden ma peak a drugi warning
http://allegro.pl/item482632844_wskazni ... _peak.html
http://allegro.pl/item484268565_wskazni ... gauge.html
mylisz sie, byla seria SM, ktora nie miala peaka(niestety taki mam do doładowania)roball pisze:dziwne by to było,
cała seria SM miała od początku i warrning i peak,
nie sądzę żeby wypuścili okrojoną wersję..

robal to nie ogranicznik tylko guziczek do pokazania jaką miales najwieksza wartosc tzw. peakjak widać na fotce jeden ma ogranicznik wskazówki

Przed zapalenie silnika wciskasz guzik w zegarze (lub wszystkie guziki razem jak masz więcej zegarów) i trzymając je tak odpalasz auto. Przy kolejnym odpalaniu pisku nie będzie, ale jak przekroczone zostana wartości prze ciebie nastawione też alarmu nie usłyszysz, tylko tarcza będzie migać.dziubas pisze:mnie to troche wkurza ten pisk przy włączaniu jak to wyłączyć?

No ty masz zegary na słupku to zauważysz, ja mam 2szt pod radiem i jak napier...asz ostro to czasem można nie ogarnąćBan0ff pisze:miganie wystarcza, nie da sie nie zauwazyc katem oka

EnDrIu pisze:mylisz sie, byla seria SM, ktora nie miala peaka(niestety taki mam do doładowania)roball pisze:dziwne by to było,
cała seria SM miała od początku i warrning i peak,
nie sądzę żeby wypuścili okrojoną wersję..
Macie rację, mój błąd..dziubas pisze:robal to nie ogranicznik tylko guziczek do pokazania jaką miales najwieksza wartosc tzw. peakjak widać na fotce jeden ma ogranicznik wskazówki
jeszcze jest tak że jak się wejdzie w tryb ustawiania,Ban0ff pisze:warninga ustawiasz na jaka wartosc chcesz, jak odpali sie juz zegar wciskasz na nim przycisk i trzymasz, po chwili wskazowka wedruje na ustalona wartosc, puszczasz przycisk i wciskasz go jeszcze raz, teraz wskazowka zaczyna wedrowac w prawo, jak dojdzie do konca zacznie wracactak ustawiasz wartosc jaka ci pasuje