potrzebna pomoc bo juz nie wiem co zrobic..
topics27/zg-przewody-hamulcowe-w-oploci ... t13667.htm
jest ktos kto moze zrobic foto jak to wyglada w orginale w s14??
z gory dziekuje
hamulce w s13 z s14
Moderator: Moderator
- borimichal
- -#Moderator

idziesz do motoryzacyjnego w ktorym dorabiaja przewody hamulcowe-nowe miedziane ktore kupujesz na metry.Musisz miec na tym przewodzie odpowiednie koncowki zapiete,najlepiej zabierz z soba przewody w oplocie i zacisk.
Oryginalne przewody sa cos na kształt "∫" Długosc sobie zmierz,tak zeby przewod laczyl sie bezproblemów z przewodem w oplocie
Oryginalne przewody sa cos na kształt "∫" Długosc sobie zmierz,tak zeby przewod laczyl sie bezproblemów z przewodem w oplocie
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Kup taki i nie będzie żadnych problemów.
http://www.apexperformance.co.uk/catalo ... 40a0eaa4f0
http://www.apexperformance.co.uk/catalo ... 40a0eaa4f0
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować 
Zobacz jaki przewód pokazał kamilp1908. Jak mi w HEL poprawią przewód na taki jak na zdjęciu, to możesz do nich dryndnąć i podesłać przewody przednie to Ci za dopłatą przerobią.
Ostatnio zmieniony wt 13 kwie, 2010 15:24 przez Litwinow, łącznie zmieniany 2 razy.
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Dane dla potomnych
Przewód ma u mnie ok. 65 cm długości. To jest pomiar z możliwym błędem, bo ręce mi się nie mieściły za kołem (mam 17 calowe koło).
Wystarczy zmierzyć stary przewód od s13 i będziecie mieć odpowiednią długość przewodu hamulcowego.
Przewód ma u mnie ok. 65 cm długości. To jest pomiar z możliwym błędem, bo ręce mi się nie mieściły za kołem (mam 17 calowe koło).
Wystarczy zmierzyć stary przewód od s13 i będziecie mieć odpowiednią długość przewodu hamulcowego.
- borimichal
- -#Moderator

Albik jeszcze tego przewodu nie dorobiles?
Nie mam jak teraz cykanc fotki,bo u mnie pada i nie bede moknal.
Ale to naprawde wystarczy zalozyc ten wasz przewod,na ta "lapke" na amortyzatorze i zmierzyc sobie na oko jaki dlugi musi byc ten przewód stalowy/miedziany-dorabiaja badz nawet beda mieli odpowiedni wymiar w sklepach motoryzacyjnych.
Oryginalnie ma byc w kształcie "∫"
Nie mam jak teraz cykanc fotki,bo u mnie pada i nie bede moknal.
Ale to naprawde wystarczy zalozyc ten wasz przewod,na ta "lapke" na amortyzatorze i zmierzyc sobie na oko jaki dlugi musi byc ten przewód stalowy/miedziany-dorabiaja badz nawet beda mieli odpowiedni wymiar w sklepach motoryzacyjnych.
Oryginalnie ma byc w kształcie "∫"
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Ja za 15 cm miedzianego przewodu z zarobionymi końcówkami na tylny prawy zacisk zapłaciłem ok 12zł. Więc dorobienie czegoś takiego do przednich zacisków powinno kosztować max 25-30 zł za obie strony.
Ok, mam przewód w oplocie, długość ok. 60 cm.
Z HEL wysłali mi męską przejściówkę do zacisku, a wygląda ona tak:
Jak zaznaczyłem na fotkach jest różnica w końcówce przewodu wkręcanego w zacisk. Przejściówka z HEL kończy się wypukle i w sumie łapie się na 3 nitki gwintu.
Pytanie tylko, co sądzicie o wkręceniu tego, czy to kiepski pomysł i to przerabiać jakoś u tokarza czy gdzieś, może coś innego zakupić czy olać i wkręcić "mocno".
Z HEL wysłali mi męską przejściówkę do zacisku, a wygląda ona tak:
Jak zaznaczyłem na fotkach jest różnica w końcówce przewodu wkręcanego w zacisk. Przejściówka z HEL kończy się wypukle i w sumie łapie się na 3 nitki gwintu.
Pytanie tylko, co sądzicie o wkręceniu tego, czy to kiepski pomysł i to przerabiać jakoś u tokarza czy gdzieś, może coś innego zakupić czy olać i wkręcić "mocno".
Najprościej to uciąć równo kątówka ten wystający wypukły kawałek i potem równiutko poprawić pilnikiem.
Tak jak zaznaczone czarną kreską na zdjęciu

Tak jak zaznaczone czarną kreską na zdjęciu
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Nawet jak się kupuje z Apex'a przewody to też jest problem z długością gwintu tej końcówki przy zacisku (jest za długi nie nie wiadomo przez to czy jest szczelnie jak się go wkręci). U mnie zastosowałem 2 podkłądki i tak od prawie roku nie mam żadnych problemów.

[/center]