Jakie kable

ECU, chip, SMT, ECU MASter, Apexi i inne wynalazki typu: EBC, kontrole trakcji, kontrole stuku,

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
grzesbboy
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Witam, muszę w moim brzydalu :alien: wymienić świece, więc przy okazji pasuje wymienić również i kable zapłonowe, zamówiłem świece irydowe, nie wiem teraz jakie kable do tego dobrać wolałbym od razu kupić coś lepszego, proszę o jakiąś pomoc co polecacie? ewentualnie gdzie można to dostać?
wilczek_1986
Coś już wiem
Coś już wiem

A jaki silnik? W CA nie ma czegoś takiego jak kable W/N, nie wiem jak w SR ale sądzę,że też nie ma kabli skoro są cewki nad każdym z czterech cylindrów.
Awatar użytkownika
grzesbboy
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

nom właśnie CA, czyli że coś jeszcze się tam wymienia czy tylko świece?
Tomek89
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

świece tylko, ewentualnie węgliki styków w cewkach(ściągnąć gumkę czerwona) w miejscu stykania się z świecą papierem ściernym lekko oczyścić, o ile już jej ktoś nie zasiał, bo łatwo można bo jest na sprężynce :)
Rice is nice
Obrazek
Awatar użytkownika
BUGALUS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

grzesbboy kolega niech najpierw zajrzy pod maskę zanim coś kupi :D
Awatar użytkownika
TiGRA
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

BUGALUS pisze:grzesbboy kolega niech najpierw zajrzy pod maskę zanim coś kupi :D
AMEN :mrgreen:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
TiGRA
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Jak zmienisz świeczki i nadal będzie kupa to zainteresowałbym się cewkami i PowerTransistor'em
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
laser
Stały gość
Stały gość

A przy okazji: moglibyście polecić kable wysokiego napięcia? Mam akurat 240sx, ale ogólnie - czy jest jakaś firma, któa robi kable tanie a dobre? (na odwrót też mnie interesuje :)
240sx s13
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

laser pisze:A przy okazji: moglibyście polecić kable wysokiego napięcia? Mam akurat 240sx, ale ogólnie - czy jest jakaś firma, któa robi kable tanie a dobre? (na odwrót też mnie interesuje :)
Na pewno? Interesują cię drogie i złe? :D

Niezłe kabelki robi NGK i Bosch - choć przy tych ostatnich trzeba uważać bo lubią nie pasować - ostatnio próbowałem założyć dedykowane do hondy 1.8, gumka nasady miała zbyt dużą średnicę i nie wchodziła w kanał świecy. Podobne problemy miałem z toyotą 1.3, silnik produkowany w milionach egzemplarzy (4E-FE) - mimo to dedykowane kable z intercarsu (jakiś japoński zamiennik) nie pasowały zbyt dobrze do gniazd świecy, a same kable były sporo za długie.
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
laser
Stały gość
Stały gość

Tak, interesują mnie też drogie i złe, żeby wiedzieć czego unikać :-)

Z tym Boshem, może to przypadek, miałem ten sam problem - kupione z IC i latały na wciskach. Sprzedawca wymienił na 'Suntech' czy coś takiego - twierdził, ze "równie wspaniałe" tylko nie wypadają. Fakt, dla odmiany - trudno było wcisnąć, ale działa. Przynajmniej na razie :-)
240sx s13
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektronika silnika”