Jakie są wady i zalety usunięcia tych dwóch "divajsów" spod maski ? Czytałem na zagranicznych forach, że carbon canister służy do zbierania oparów paliwa i zasysania ich przez silnik celem ochrony środowiska... Czy faktycznie po usunięcie tego canistra, za autem będzie się unosić zapaszek benzyny ?
Drugie pytanko to do czego służy konkretnie ten hot start solenoid ?
carbon canister i hot start solenoid
Moderator: Moderator
ja u siebie wywalilem 'carbon canister' bo potrzebowalem pilnie rurki do podcisnienia 
nic nie smierdzi, nie wiem tylko czy nie przez to odbija mi caly czs pistolet przy tankowaniu..
teoretycznie moglo by to miec jakis wplyw...
nic nie smierdzi, nie wiem tylko czy nie przez to odbija mi caly czs pistolet przy tankowaniu..
teoretycznie moglo by to miec jakis wplyw...
Ja po wywaleniu filtra weglowego nic nie czuje. Pistolet odbija dopiero jak jest pelen bak.
Oczywiscie 
C i D zaslepiasz, a A i B laczysz razem.
C i D zaslepiasz, a A i B laczysz razem.
Ostatnio zmieniony wt 29 maja, 2007 14:08 przez subek, łącznie zmieniany 1 raz.
A teraz?
obrazek bangla 
tyle ze ja juz nie pamietam co tam konkretnie bylo podlaczone...
na pewno podcinienie z przepustnicy, ktore o czywiscie zaslepilem. + chyba jeszcze jedna rurka z przepustnicy (mniejszej srednicy) ta pewnie rowniez zaslepielm.
o ile pamiec mnie nie myli zostaly dwie stalowe rurki idące wzdłuż podłożnicy - te powinienem polaczyc ze soba ?
ilustracja powinna mi wszystko wyjasnic, ale odlaczalem ten zbiorniczek jakos "na biegu" i przyznam szczerze ze nie pamietam wszystkich polaczen
tyle ze ja juz nie pamietam co tam konkretnie bylo podlaczone...
na pewno podcinienie z przepustnicy, ktore o czywiscie zaslepilem. + chyba jeszcze jedna rurka z przepustnicy (mniejszej srednicy) ta pewnie rowniez zaslepielm.
o ile pamiec mnie nie myli zostaly dwie stalowe rurki idące wzdłuż podłożnicy - te powinienem polaczyc ze soba ?
ilustracja powinna mi wszystko wyjasnic, ale odlaczalem ten zbiorniczek jakos "na biegu" i przyznam szczerze ze nie pamietam wszystkich polaczen
Tak sobie mysle, czy czasem wezyka A nie zaslepiles? Moze stad ci pistolet ciagle odbija bo nie ma odpowietrzenia ze zbiornika.
niestety nie moge odpowiedziec na te pytania bo auto stoi u kumpla w piasecznie.
zaslepilem na pewno rurki (2szt - grubsza i ciensza) z przepustnicy.
reszte olalem
ile ich bylo w sumie - nie pamietam
ktora to rurka A - patrzac na ilustracje nie moge sobie przypomniec
jutro to sprawdze.
zaslepilem na pewno rurki (2szt - grubsza i ciensza) z przepustnicy.
reszte olalem
ile ich bylo w sumie - nie pamietam
ktora to rurka A - patrzac na ilustracje nie moge sobie przypomniec
jutro to sprawdze.
a jakie jest wasze o zdanie o hot start solenoid ?
na sxoc wszyscy piszą żeby wywalać i podłączać fpr bezpośrednio pod kolektor dolotowy.
na sxoc wszyscy piszą żeby wywalać i podłączać fpr bezpośrednio pod kolektor dolotowy.
gdzie jest ten hot start solenoid ? bo jakoś nie mogę znaleźć w serwisówcepascalek pisze:a jakie jest wasze o zdanie o hot start solenoid ?
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
W s14 już chyba z tego zrezygnowali i nie maIceMan pisze:gdzie jest ten hot start solenoid ? bo jakoś nie mogę znaleźć w serwisówcepascalek pisze:a jakie jest wasze o zdanie o hot start solenoid ?
200SX RS13 CA18DET T25 + 2 cale przelot
Wywalony ABS
Wywalony środek:)
Wywalony ABS
Wywalony środek:)