Witam wszystkich !
Chcialbym prosić kogoś o pomoc! Mój samochód bardzo dużo pali i chciałbym się dowiedzieć jak zmniejszyc dawkę paliwa... Proszę o odpowiedzi. Mail: larturl@wp.pl , tel.kom. 607132963 , gg 1661808. Dziekuje.
Jak zmiejszyc dawke paliwa w nissanie 200sx
Moderator: Moderator
-
Anonymous
Osobiście paliwa bym nieruszał, jeżeli zmniejszysz dawke paliwa to współczynnik AFR wzrośnie, temp w silniku też, można uszkodzić silnik, turbine, kata i pare pierdoł. Jeżeli już to zmniejszyć ciśnienie doładowania i dostosować od nowa mapy paliwa. Można też zagazować ale to już profanacja.
Trzeba słabiej naciskać pedał (1. z prawej)...Leman pisze:Witam wszystkich !
chciałbym się dowiedzieć jak zmniejszyc dawkę paliwa...
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Poczytaj regulator miszanki na stronie.
Poza tym wyłącz westgate
Ale przedweszystkim sprawdź emisję spalin, sondel ambda, POMPE PALIWA, przepływomież, ciśnienie paliwa, i WSZYSTKIE węże z powietrzem!
A jak chceez to Ci ustawie ECU tak że Ci spali o jakieś 2 litry mniej ale musiśz wtedy mieć AFR na stałe.
Poza tym wyłącz westgate
Ale przedweszystkim sprawdź emisję spalin, sondel ambda, POMPE PALIWA, przepływomież, ciśnienie paliwa, i WSZYSTKIE węże z powietrzem!
A jak chceez to Ci ustawie ECU tak że Ci spali o jakieś 2 litry mniej ale musiśz wtedy mieć AFR na stałe.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
Co to jest AFR? Dlaczego nie może być na stałe i jak jest zazwyczaj?
A co to jest ECU i gdzie można dobrze ustawić wszystko dobrze i tanio we Wrocławiu (a nie w Trójmieście).
Jarkowy, nie wybierasz się przypadkiem do Wrocka???????
A co to jest ECU i gdzie można dobrze ustawić wszystko dobrze i tanio we Wrocławiu (a nie w Trójmieście).
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
AFR - poczytaj temat na forum o sondzie lambda wszystko jest wyjaśnione.
ECU - electronc computer unit na stronce jest opisane w ECCS opis systemu
jesli chodzi o ustawienie mieszanki to dobrze jest napisane w artykółach w ECCS jasno i przejżyście.pdf jeśli nie ma sie sondy lambda to łatwo to ustawić na stacji diagnostycczniej na analizatoże spalin i na AFM czterostykowym z potencjometrem. Możesz sobie to właściwie zrobić sam jak dobrze się zapoznasz z opisem sondy lambda na forum.
ECU - electronc computer unit na stronce jest opisane w ECCS opis systemu
jesli chodzi o ustawienie mieszanki to dobrze jest napisane w artykółach w ECCS jasno i przejżyście.pdf jeśli nie ma sie sondy lambda to łatwo to ustawić na stacji diagnostycczniej na analizatoże spalin i na AFM czterostykowym z potencjometrem. Możesz sobie to właściwie zrobić sam jak dobrze się zapoznasz z opisem sondy lambda na forum.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
- Lukasz
- Stały gość

- Kontakt:
Skontaktuj się ze mną przez gg to Ci podam namiary.Bodiniusz pisze:Co to jest AFR? Dlaczego nie może być na stałe i jak jest zazwyczaj?

Niestety, zablokowali mi GG w pracy.
Więc najlepiej mailem: Bodiniusz@gazeta.pl albo p.m. albo przez forum.
A propos namiarów - do blacharza jeszcze nie pojechałem. Jak ostatnio zacząłem jeździć, to trudno mi się znów rozstać z samochodem. Myślę, że skontaktuję się z nim pod koniec stycznia.
Więc najlepiej mailem: Bodiniusz@gazeta.pl albo p.m. albo przez forum.
A propos namiarów - do blacharza jeszcze nie pojechałem. Jak ostatnio zacząłem jeździć, to trudno mi się znów rozstać z samochodem. Myślę, że skontaktuję się z nim pod koniec stycznia.
Pytanie tylko ile to jest : dużo. Bo może pomagamy człowiekowi któremu auto pali dużo bo 10 l/100 km i to on powinien nam pomagać. Moje autko średnio (a głównie po mieście) pali 11,96 l/100 km (pomiar uśredniony z całego roku 2003). A w podziale na miasto/trasa wygląda to 13,0/10,0.Leman pisze: Mój samochód bardzo dużo pali ...
Leman musi się określić jak dużo jest to dużo.