Magnetyzery

Wtryski, regulatory ciśnienia, pompy paliwa, przewody, filtry

Moderator: Moderator

Micz

Cześć
Chciałem zapytać czy ktoś montował u siebie w nysce magnetyzer paliwa i/lub powietrza. Zanstanawiam się nad tym pod kątem zmniejszenia spalania. Wiem że to temat woda, jedni w to wierzą i mówią że działa zaś inni mówią że to bzdura, nie chcę zaczynać polemiki na ten temat tylko zapytać się czy ktoś tego z Was używał tego i jeśli tak to jakie były efekty.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
DrRedDevil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Efekty są czystym przypadkiem, i nie do zmierzenia. Nie dajcie się omamić sprytnie prowadzoną reklamą, to jest bujda. Szkoda kasy, lepiej się upić...
Więcej na paliwie zaoszczędzisz, jak nauczysz się prawidłowego operowania gazem.
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve

www.ProRacingTechnology.com
Tirinti
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Wierzyć albo nie to można w Boga, magię itp. W przypadku nauki i techniki to coś można lub nie udowodnić, ewentualnie jak nie można udowodnić to można przynajmniej w obiektywnie przeprowadzonych testach sprawdzić.
Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

POLECAM INNE FORA TAM SIĘ ZASTANAWIAJĄ WŁASCICIELE CIENIASÓW I ZADAJĄ TAKIE PYTANIA :mrgreen:
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

W niedziele myslalem o magnetyzerach, tyle ze samemu robionych z magnesow neodymowych!! Rozmiary do wyboru do koloru(na gieldzie elektronicznej)!!
W CC Turbo ALDA Motorsport zamatowali magnetyzer!! A skoro robili auto kompleksowo to moze to badziewie jednak cos daje!!
suchar
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Panowie, a może zamiast wydawać kasę na fajki i browar, zainwestujcie w ostatni w historii wynalazek polskiej mysli motoryzacyjnej ?
http://www.swistak.pl/aukcja.html?id=115061

:lol:
cziko

Suchar pisze:Panowie, a może zamiast wydawać kasę na fajki i browar, zainwestujcie w ostatni w historii wynalazek polskiej mysli motoryzacyjnej ?
http://www.swistak.pl/aukcja.html?id=115061

:lol:
nie wiecie ile bar moze napompowac to cudo?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tirinti
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

To cudo to chyba miało za zadanie poprawiać mieszanie paliwa z powietrzem z czym gaźnik malucha radziłsobie kiepsko.
Micz

no to ja idę się upić :)
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

NIe wiem ile bar :D, ale wiem że dawało ok 14 KM. Znajomy mi o tym opowiadał.
EMWU is dead
Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

hHAHAHHAHA witam, no chyba nie 14KM ale coś dawało , miałem to w swoim KAszLU , leciał 140 (troche z Giewontu) do tego wałek rurex i odlot - dolot , nawet planowanie głowy hehehe, silnik "żył" 1500 kilosów i wał sie zwalił . Ale dać w dupe starej audicy , punto czy Micre na skrzyżowaniu to frajda nie do zapomnienia , raz nawet wdupiłem wmiere nowemu Polo :)

Pozdrowionka
Fazolek
Wreszcie jeździ , i to jak ;)
Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

jeszcze jedno pytanie ile daja swiece brisk i stożek :lol: i zastanawiam sie jeszcze nad świecącymi spryskiwaczami co wy na to :mrgreen:
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
cziko

Karrlos pisze:NIe wiem ile bar :D, ale wiem że dawało ok 14 KM. Znajomy mi o tym opowiadał.
karol karol 14 kom daje wiatraczek w wydechu silnikowi kt<font class="red">u</font>ry ma 24km orginalnie??wstydz sie :lol:
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

cziko pisze:
Karrlos pisze:NIe wiem ile bar :D, ale wiem że dawało ok 14 KM. Znajomy mi o tym opowiadał.
karol karol 14 kom daje wiatraczek w wydechu silnikowi kt<font class="red">u</font>ry ma 24km orginalnie??wstydz sie :lol:
Rozmawiałem z człowiekiem, który miał coś takiego. Fakt, że on jeszcze kilka rzeczy pozamieniał i jego Malec miał w sumie 38 KM. Nie widziałem, ale jest mechanikiem i nie baja, więc nie mam powodów żeby mu nie wierzyć. Malec jeździł na alufelach od Golfa i był zglebowany. Twierdzi, że na Obwodnicy wskazówka prędkościomierza wskazywała mu 0 po zrobieniu pełnego koła. Silnik skończył żywot wybuchając. Dziura była na buta.
EMWU is dead
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Długo jeszcze będziecie ciągnąć tego off-topa? :evil:

Co do magnetyzerów: nie wiem jak ze spalananiem (pewnie tak samo) ale co do tezy, że magnetyzer podnosi moc to komentarz jest zbędny. Szkoda zaprzątać sobie w ogóle głowę tym tematem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ paliwowy”