paliwo w oleju

Wtryski, regulatory ciśnienia, pompy paliwa, przewody, filtry

Moderator: Moderator

hałabała
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

wczoraj przy wymianie oleju zauważyłem ze jest w nim benzyna :shock:
jak mogło sie to tam dostać??od remontu mam przejechane 1300km i z samochodem ciągle sie cos dzieje!szrpie i pali jak smok!od wyjazdu z władysławowa palił 14,15L/100km predkość max 100km/h ale ostatnio wciągnoł 17 i pewnie to paliwo znalazlo sie w oleju!!AFR mi teraz szaleje.do 2000obr AFR wskazywał optimal od 2500-3000obr bo wiecej go nie kreciłem AFR wskazuje ze jest za bogato
BOVa mam odłączonego!!przepływomierz wymieniony!!sonda lamba nowa uniwersalna!!Pome paliwa mam Walbro.samochód nie kopci,miałem tez problem z obrotami które były nierówne,na zimnym szarpał,a jak wyzucałem na luz to obr spadały do 500
czekam na wyczerpującą odpowiedz od Jarka,i krok po kroku co mam robić!!chociaż nie ja powinienem babrać sie z zamochodem który jest po remoncie

jeszcze wtrace pytanie co myslicie o sprezynach Jamex??bo cena jest atrakcyjna
Awatar użytkownika
drv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

hałabała pisze: jeszcze wtrace pytanie co myslicie o sprezynach Jamex??bo cena jest atrakcyjna
Ogólnie już była kiedyś rozmowa o Jamexach i wyszło że to kupa a nie sprężyny
200SX RS13 CA18DET T25 + 2 cale przelot
Wywalony ABS
Wywalony środek:)
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Benzyna w oleju to niezdrowy objaw, wyglada na pierscienie. Mam nadzieje ze odrazu po remoncie nie jechalez z wladyslawowa 100km/h, bo to ponad 3000obr. Ja wracajac po remoncie cislem max 80km/h, fakt turlanie sie jednach nie chcialem meczyc zbyt dlugo silnika na V biegu. Obroty max 3000, na A4 ze wzgledu na to ze byl zamkniety jeden pas malo co mnie nie zlinczowali inni kierowcy he he no ale autko wazniejsze. Na twoim miejscu szybko bym dzwonil do Jarka, ewentualnie do niego podjechal na sprawdzenie silnika.

Co do tych Jamexow to tez slyszalem niezbyt mile opinie od ludzi ktorzy sobie kupili, jeden kumpel ma w Golfie GTI i je sobie chwali - ale po jezdzie tym golfem mi sie nie podobaja. Auto fakt sztywne jak cholera - tylko ze sprzezyny powinny pracowac na zakretach, a z tymi jedzie sie jak by wcale zawieszenia nie bylo. Cos mi sie zdaje ze rownie dobry efekt uzyskasz blokujac calkowicie zawieche na standardowych :mrgreen:
hałabała
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

wracając z władka to tez mialem max 80km/h.
do włakda ja mam 400km i nie widzi mi sie tam jechac autem w takim stanie,moze jarek odpali lawete i sie pofatuguje po to padło.
sprawdze cały dolot choc jest z kwasiaka zrobiony i IC sprawdze szczelność i jak to nie pomoze to czekam na lawete. :(
a do jarka dzwoniłem i zawiele mi nie pomógł tak jakby go nie obchodziło to jak auto sie sprawuje po remoncie u Niego
MaLaRz151

hałabała bo auto od niego wyjechalo tip top a skad on ma wiezyc czy nie wchodziles powyzej 3 tys obrotów na slowo to wiesz:) sprawdz jakie masz cisnienie cylindrach:) moze to cos ci powie:)

a czy po 1000 km nie trzeba dosciagnąć głowicy???
Ostatnio zmieniony czw 27 kwie, 2006 08:59 przez MaLaRz151, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

hmm to fakt troche daleko, mam nadzieje ze uda ci sie z Jarkiem dogadac i wyjasnisz jakos ta sytuacje. Wez podjedz pod jakis warsztat gdzie maja manometr i sprawdz cisnienie na cylindrach. W sumie jak nie pierscienie to nie widze innej drogi ktoredy paliwo moze sie dostawac do oleju. Uszczelka pod glowica raczej odpada bo by woda predzej poszla.
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Jak już Ci będą sprawdzać ciśnienie i będzie mało to zrób próbę olejową.
Jeśli się uszczelnią to znaczy, ze pierścienie.
Mi też jeden nowy pierścień pękł.
Wada materiału - shit happens.
EMWU is dead
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

ciekawe czy ciebie interesuje ten 1000zł ktory mi wisisz miałem go dostać po miesiącu a mineły juz 2...i dopuki ci sie nic nie zepsuło to sie nie odzywałeś a teraz nagle lament.
Po 1300km to sie jeszcze pierscienie mogły nie dotrzeć, a zanjąc ciebie to jesteś przewrażliwiony i wcale nie tak łatwo jest określić czy olej jest z benzyną w misce...
Co do spalania to to powodów jest "1809" dla którego auto za duzo pali i przez tel ci nie powiem co. A co do serwisu i lawety to chyba przesadzasz który serwis leci z każdą pierdołą do klienta (który wisi kase) i ładnie przeprasza ze producent bova dał ciała, mechanicy(z innego zakładu) montujący sonde popaprali instalacje, a włąścicial połamał kostke od przepływomierza.
Odemnie auto wyjechało w 100% sprawne poza uszkodzoną sondą lambda w którą już nie inwestowałem WŁASNĄ kasą.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
hałabała
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

przelew ci zrobiłem,pewnie nie doszło jeszcze,wiec sie nie obawiaj ze wykrece jakis numer :-x
i co moze swiadomie cos uszkodziłem i pewnie butowałem auto nontoper
no nie przesadzjcie,samochód nie przekraczał 100k/h i 3000obr. zastosowałem sie do wszystkich zaleceń
głowica była dociągnieta na 105Nm,w miedzy czasie wymieniłem jeszcze przepływonierz a wtyczka była połamana,ale jej nie zrobiłes,sam ja rozebrałem i teraz wszystko łączy
a co niby z instalacją porobili??wymiana sondy i tyle.Po wymianie tych rzeczy był na jakis czas spokój.
olej jak byl spuszczony to gołym okiem było widac ze jest w nim paliwo,i zapach był paliwa a nie oleju

MaLaRz151
hałabała bo auto od niego wyjechalo tip top a skad on ma wiezyc czy nie wchodziles powyzej 3 tys obrotów na slowo to wiesz:) sprawdz jakie masz cisnienie cylindrach:) moze to cos ci powie:)

takei tiptop to niebyło,za długi downpipe i ciagle wydechem tarłem,wystarczyło skrucić troche i wydech by sie schował pod podłoge,dopiero u mnie w miescie mi to poprawili i płaciełm dwarazy za robote,sonda uszkodzona,niedokrecony prawy wachacz koło latało we wszystkie strony, no i pekniety akumulator w bagazniku zaklejony izolacją,cały kwas mi sie rozlał w bagarze bo mnie nawet nie poinformował ze cos na niego spadło
wiec w 100% auto nie wyjechało sprawne
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Palic ci moze tyle przez nieszczelny dolot.... Prawdopodobnie masz gdzies jakas nieszczelnosc... Mi tydzien temu przez nieszczelnosc samochód spalił jakies hmmm 1 kreske ze wskaznika ( chyba 15l) na 32 km :twisted: :twisted:

Paliwo w oleju moze dostac sie przez pierscienie... Sprawdz cisnienie paliwa, sklad mieszanki moze masz duzo duzo zabogata.

Hmmm a paliwo w oleju widac ?? Pytam sie z ciekawosci bo wydawało mi sie zawsze ze mieszaja sie ze soba i nie da rady tego zobaczyc gołym okiem...
ChEsTeR

W oliwe paliwko dostaje sie tylko przez pierscienie i to z powodu z byt bogatej mieszanki. jak mialem prawidlowy AFR a kompresje 8 to wacha sie nie dostawala do oliwy ale przy AFR 9 i kompresji 10-11 natychmiast bylo czuc etylinke w oliwie. Pozatym 3000K to prawidlowy przebieg na dotarcie pierscieni.
Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

paliwa nalało przez sondę i pewno jeszce walbro było zamontowane - podnosi ciśnienie o 0,5 bara więc odrazu jest bogato. Sprawdź skład mieszanki
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ paliwowy”