znalazlem taka stronke: http://macmadigan.no-ip.com/kitesystems/nissan_en.html i w lewym gornym rogu sa programy!! Czy to sa cale programy ktore sie wgrywa do eproma i juz wszystko git??? Co wy o tym sadzicie!! Czy ktos ma jeszcze jakies inne programiki do chipowania kompa??
Jakiego programu uzywacie do przegladania zawartosci takiego "chipa" !! Jak mozna dodac troche paliwa w jakims przedziale obrotow??
Oprogramowanie No Fuelcut
Moderator: Moderator
-
lukaszDG
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
dzieki dzieki
szukalem tego od kad kupilem to auto
The Z32NA program is highly tuned version for high octane gas (98RON) delivering 6.35s 0-100km/h.
a wracajac na ziemie to ConZult and ConSXult ,to programy ktore tlumacza jezyk ECU na tabelki ,ktore mozemy modyfikowac i zmieniac co niesie w dosc prosty sposob zmiane mapy wtrysku
te pliki po lewej stronie to faktycznie gotowe programy do wgrania w eprom lub eeprom bo nie wiem co tam siedzi
jednak nie polecam tego robic bo moze sie zle zaprogramowac a wypadalo by miec oryginalny uklad do sterowania ECU !!
pozatym pliki nie sa opisane co dokladnie modyfikuja lub jeszcze nie doczytalem
program kosztuje tylko 350 euro i nim mozna dodac troche paliwa
tylko po co i w jakich warunkach je dodac
w tabelkach sa rozpisane wszystkie wskazania czujnikow i instrukcje jak postepowac
zeby pisac nowy program lub modyfikowac stary trzeba bardzo konkretnie i profesjonalnie podejsc do sprawy a nie zrobic "na probe"
moze ktos posiada ktorys z tych 2 programow i jeszcze jakies dokladniejsze opisy
moze ktos ze mna to przetlumaczy do konca ze zrozumieniem bo jestem tematem jak najbardziej zainteresowany i mam troszke wiedzy o hexach i binach
szukalem tego od kad kupilem to auto
The Z32NA program is highly tuned version for high octane gas (98RON) delivering 6.35s 0-100km/h.
a wracajac na ziemie to ConZult and ConSXult ,to programy ktore tlumacza jezyk ECU na tabelki ,ktore mozemy modyfikowac i zmieniac co niesie w dosc prosty sposob zmiane mapy wtrysku
te pliki po lewej stronie to faktycznie gotowe programy do wgrania w eprom lub eeprom bo nie wiem co tam siedzi
jednak nie polecam tego robic bo moze sie zle zaprogramowac a wypadalo by miec oryginalny uklad do sterowania ECU !!
pozatym pliki nie sa opisane co dokladnie modyfikuja lub jeszcze nie doczytalem
program kosztuje tylko 350 euro i nim mozna dodac troche paliwa
tylko po co i w jakich warunkach je dodac
w tabelkach sa rozpisane wszystkie wskazania czujnikow i instrukcje jak postepowac
zeby pisac nowy program lub modyfikowac stary trzeba bardzo konkretnie i profesjonalnie podejsc do sprawy a nie zrobic "na probe"
moze ktos posiada ktorys z tych 2 programow i jeszcze jakies dokladniejsze opisy
moze ktos ze mna to przetlumaczy do konca ze zrozumieniem bo jestem tematem jak najbardziej zainteresowany i mam troszke wiedzy o hexach i binach