POMPKA PALIWOWA

Wtryski, regulatory ciśnienia, pompy paliwa, przewody, filtry

Moderator: Moderator

Anonymous

WITAM!!!!!!

MAM PYTANIE ODNOSNIE POMPKI PALIWOWEJ DO S13 200 SX.
WIECIE MOZE GDZIE MOZNA JA TANIO DOSTAC???

CZASAMI MAM OBJAWY NIEDOBORU PALIWA I SADZE PO SPRAWDZENIU INNYCH PODZESPOLOW ZE BEDZIE TO WADA POMPKI PALIWOWEJ???
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Ostatnio w pubie gadalismy o pompkach :lol: :lol: ( bez skojarzen) i nowa podobno 1500 a urzywana kolo 500-600 zl ale niestety ja nie mam pojecia kto ma do sprzedania :( :(
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

Skąd takie podejżenie? Wydaje mi się że przerywa Ci auto koło 3300obr. a potem idzie od 4000obr jak gdyby nigdy nic. Jeśli tak to lepiekj najpierw sprawź szczelność wszystkich wężów z powietrzem! CO do pompki to nie słyszałem żeby ktoś takową posiadał :(
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Anonymous

wlasnie przy takich obrotach jest wporzadku. czasami zablokuje go przy 2 a czasami nawet nizej. wszystkie filtry wymienilem, przewod od turbiny z powietrzem rowniez, na pewno to nie jest wina turbiny poniewaz nie wykazuje zadnych zaklocen a zreszta nie dawno ja kupilem.
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

mam zamało danych. Jak wyglądają swiece? jak spaliny cjak chodzi na wolncyh obrotach na zimno i na ciepło (i ile one wynosza)

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

600-961-666
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

GATOR - w Wawie dostaniesz nowy zamiennik. Nie wiem dużo - chyba BOSCHA, cena około 7 stów. Pytałem kiedyś w Japan Carsie na Szyszkowej. Ale są jeszcze 2 dobre hurtownie w stolicy. Będzie na pewno. Ale nie wyciągaj pochopnie wniosków. To niekoniecznie musi być pompa. Najlepiej podjedź gdziekolwiek, niech Ci zmierzą ciśnienie paliwa. I wszystko będziesz wiedział. Koszt niewielki.
Stef

CZASAMI MAM OBJAWY NIEDOBORU PALIWA I SADZE PO SPRAWDZENIU INNYCH PODZESPOLOW ZE BEDZIE TO WADA POMPKI PALIWOWEJ???[/quote]

MIAŁEM NIEPRZYJEMNOŚĆ DOŚWIADCZYĆ PODOBNYCH AKCJI......
NA ZIMNO MÓJ 200SX SPISYWAŁ SIĘ BEZ ZASTRZEŻEŃ, ALE ROZGRZANY DUSIŁ SIĘ KIEDY CHCIAŁ, NAWET KIEDY STAŁ NA 900obr.
NOWE FILTRY OCZYWIŚCIE NIC NIE DAŁY........
U MNIE ZA WSZYSTKO ODPOWIEDZIALNE BYŁY BIEGNĄCE DO FILTRA WĘGLOWEGO ROZSZCZELNIAJĄCE SIĘ WĘŻE Z POWIETRZEM.
NA OKO WYGLĄDAŁY W PORZĄDKU, ALE NIC BARDZIEJ MYLNEGO......
KOSZT NAPRAWY - 7zł :lol:
WYSTARCZYŁO PORZĄDNIE OKLEIĆ JE TAŚMĄ DO WĘŻY GUMOWYCH I JAK NA RAZIE WSZYSTKO JEST IDEALNIE!
.......NAJLEPIEJ WYMIEŃ JE POPROSTU NA NÓWKI
Anonymous

ok sprobuje to zrobic. ale teraz mam nastepny problem -tuturbosprezarka (jest luz na wirniku) a zregemeracji ofdebralem ja miesiac temu.
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

Nigdy nie spodkałem się z zepsuta pompą paliwa.
Najpierw sprawdza się właśnie wszystkie węże z powietrzem! Potem intercooler. Nastepnie przepływomierz sie czyści (te 2 stalowe druciki potraktować WD40 i pendzelkiem albo delikatnie szmatką) pózniej świece , czujnik temperatury, "polożeniomierz przepustnicy" wtryski a dopiero potem można martwić się o pompe. Najlepiej sprawdzić ciśnienie jak mówił Mike a pózniej jeszcze podłączyć AFR jak tu okaże się ze mieszanka za uboga to wtedy szukać przyczyny w paliwie..

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

600-961-666
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Tak było jeszcze 1,5 roku temu.
jarkowy pisze:Nigdy nie spodkałem się z zepsuta pompą paliwa.

myślę że można podpić pod szarpanie. A ja w święta postaram się wszystko złożyć do kupy w jeden poradnik szarpiącego Nissana.
EMWU is dead
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ paliwowy”