WITAM!!!!!!
MAM PYTANIE ODNOSNIE POMPKI PALIWOWEJ DO S13 200 SX.
WIECIE MOZE GDZIE MOZNA JA TANIO DOSTAC???
CZASAMI MAM OBJAWY NIEDOBORU PALIWA I SADZE PO SPRAWDZENIU INNYCH PODZESPOLOW ZE BEDZIE TO WADA POMPKI PALIWOWEJ???
POMPKA PALIWOWA
Moderator: Moderator
Ostatnio w pubie gadalismy o pompkach
( bez skojarzen) i nowa podobno 1500 a urzywana kolo 500-600 zl ale niestety ja nie mam pojecia kto ma do sprzedania

- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Skąd takie podejżenie? Wydaje mi się że przerywa Ci auto koło 3300obr. a potem idzie od 4000obr jak gdyby nigdy nic. Jeśli tak to lepiekj najpierw sprawź szczelność wszystkich wężów z powietrzem! CO do pompki to nie słyszałem żeby ktoś takową posiadał 
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
-
Anonymous
wlasnie przy takich obrotach jest wporzadku. czasami zablokuje go przy 2 a czasami nawet nizej. wszystkie filtry wymienilem, przewod od turbiny z powietrzem rowniez, na pewno to nie jest wina turbiny poniewaz nie wykazuje zadnych zaklocen a zreszta nie dawno ja kupilem.
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
mam zamało danych. Jak wyglądają swiece? jak spaliny cjak chodzi na wolncyh obrotach na zimno i na ciepło (i ile one wynosza)
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
GATOR - w Wawie dostaniesz nowy zamiennik. Nie wiem dużo - chyba BOSCHA, cena około 7 stów. Pytałem kiedyś w Japan Carsie na Szyszkowej. Ale są jeszcze 2 dobre hurtownie w stolicy. Będzie na pewno. Ale nie wyciągaj pochopnie wniosków. To niekoniecznie musi być pompa. Najlepiej podjedź gdziekolwiek, niech Ci zmierzą ciśnienie paliwa. I wszystko będziesz wiedział. Koszt niewielki.
-
Stef
CZASAMI MAM OBJAWY NIEDOBORU PALIWA I SADZE PO SPRAWDZENIU INNYCH PODZESPOLOW ZE BEDZIE TO WADA POMPKI PALIWOWEJ???[/quote]
MIAŁEM NIEPRZYJEMNOŚĆ DOŚWIADCZYĆ PODOBNYCH AKCJI......
NA ZIMNO MÓJ 200SX SPISYWAŁ SIĘ BEZ ZASTRZEŻEŃ, ALE ROZGRZANY DUSIŁ SIĘ KIEDY CHCIAŁ, NAWET KIEDY STAŁ NA 900obr.
NOWE FILTRY OCZYWIŚCIE NIC NIE DAŁY........
U MNIE ZA WSZYSTKO ODPOWIEDZIALNE BYŁY BIEGNĄCE DO FILTRA WĘGLOWEGO ROZSZCZELNIAJĄCE SIĘ WĘŻE Z POWIETRZEM.
NA OKO WYGLĄDAŁY W PORZĄDKU, ALE NIC BARDZIEJ MYLNEGO......
KOSZT NAPRAWY - 7zł
WYSTARCZYŁO PORZĄDNIE OKLEIĆ JE TAŚMĄ DO WĘŻY GUMOWYCH I JAK NA RAZIE WSZYSTKO JEST IDEALNIE!
.......NAJLEPIEJ WYMIEŃ JE POPROSTU NA NÓWKI
MIAŁEM NIEPRZYJEMNOŚĆ DOŚWIADCZYĆ PODOBNYCH AKCJI......
NA ZIMNO MÓJ 200SX SPISYWAŁ SIĘ BEZ ZASTRZEŻEŃ, ALE ROZGRZANY DUSIŁ SIĘ KIEDY CHCIAŁ, NAWET KIEDY STAŁ NA 900obr.
NOWE FILTRY OCZYWIŚCIE NIC NIE DAŁY........
U MNIE ZA WSZYSTKO ODPOWIEDZIALNE BYŁY BIEGNĄCE DO FILTRA WĘGLOWEGO ROZSZCZELNIAJĄCE SIĘ WĘŻE Z POWIETRZEM.
NA OKO WYGLĄDAŁY W PORZĄDKU, ALE NIC BARDZIEJ MYLNEGO......
KOSZT NAPRAWY - 7zł
WYSTARCZYŁO PORZĄDNIE OKLEIĆ JE TAŚMĄ DO WĘŻY GUMOWYCH I JAK NA RAZIE WSZYSTKO JEST IDEALNIE!
.......NAJLEPIEJ WYMIEŃ JE POPROSTU NA NÓWKI
-
Anonymous
ok sprobuje to zrobic. ale teraz mam nastepny problem -tuturbosprezarka (jest luz na wirniku) a zregemeracji ofdebralem ja miesiac temu.
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Nigdy nie spodkałem się z zepsuta pompą paliwa.
Najpierw sprawdza się właśnie wszystkie węże z powietrzem! Potem intercooler. Nastepnie przepływomierz sie czyści (te 2 stalowe druciki potraktować WD40 i pendzelkiem albo delikatnie szmatką) pózniej świece , czujnik temperatury, "polożeniomierz przepustnicy" wtryski a dopiero potem można martwić się o pompe. Najlepiej sprawdzić ciśnienie jak mówił Mike a pózniej jeszcze podłączyć AFR jak tu okaże się ze mieszanka za uboga to wtedy szukać przyczyny w paliwie..
Najpierw sprawdza się właśnie wszystkie węże z powietrzem! Potem intercooler. Nastepnie przepływomierz sie czyści (te 2 stalowe druciki potraktować WD40 i pendzelkiem albo delikatnie szmatką) pózniej świece , czujnik temperatury, "polożeniomierz przepustnicy" wtryski a dopiero potem można martwić się o pompe. Najlepiej sprawdzić ciśnienie jak mówił Mike a pózniej jeszcze podłączyć AFR jak tu okaże się ze mieszanka za uboga to wtedy szukać przyczyny w paliwie..
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
Tak było jeszcze 1,5 roku temu.
myślę że można podpić pod szarpanie. A ja w święta postaram się wszystko złożyć do kupy w jeden poradnik szarpiącego Nissana.
jarkowy pisze:Nigdy nie spodkałem się z zepsuta pompą paliwa.
myślę że można podpić pod szarpanie. A ja w święta postaram się wszystko złożyć do kupy w jeden poradnik szarpiącego Nissana.
EMWU is dead