Witam
Pomozcie bo juz kompletnie nie wiem co robic.Mam problem z praca silnika, po nagrzaniu silnik zaczyna stukac jednak nie jest to mechaniczna sprawa, jest to jakby charkot czy cos takiego.Po zalaniu paliwa 98 jest znacznie lepiej. Zaplon ustawilem lampa na 15 stopni swiece sa ok. i tak sobie mysle czy przyczyna moze byc czujnik spalania stukowego, czy ktos z was go kiedys odlaczal i jakie sa efekty.
Czy jest ktos z Wroclawia kto by posluchal tego auta ?
Z gory w. dzieki.
Spalanie stukowe
Moderator: Moderator
Mozesz odłączyc spokojnie komp przejdzie w stan serwisowy.
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
Witam , chciałem się dowiedzieć czegość więcej na temat spalania stukowego, co to włąsciwie jest , dlaczego może wystąpić , jak to się obijawia ,no stukaniem ale co stuka jak ,jak słychać i z jakiej racji. Jestem laikiem , pytam raczej w celach dydaktycznych 
Wreszcie jeździ , i to jak 
-
robin
Bardzo nieprzyjemny dzwiek, przy lekkim przyspieszaniu w pewnym zakresie obrotow slychac tok tok tok, nie da sie tego opowiedziecfazolx1 pisze:Witam , chciałem się dowiedzieć czegość więcej na temat spalania stukowego, co to włąsciwie jest , dlaczego może wystąpić , jak to się obijawia ,no stukaniem ale co stuka jak ,jak słychać i z jakiej racji. Jestem laikiem , pytam raczej w celach dydaktycznych