Witam
Mam takie pytanie co do rur nierdzewnych jakie lepiej z szwem , czy bez szwu??
Ma byc to uklad wydechowy na 2.5'' do s13 ca18det i jakiej ma byc grubosci scianka rury bo nie mam pojecia jaka kupic.
I jeszcze jedno pytanie co do orurowania icka od iveco, bo tez nie wiem jakie ruy kupic slyszalem tylko ze maja byc cienko scienne a jak cienkie to nie mam zielonego pojecia.
rury do icka i wydechu
Moderator: Moderator
-
damik
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
z tego co wiem to lepiej rura bez szwu,ale jeżeli kupisz ze szwem to nic się nie stanie,a ta ze szwem powinna być tańsza. co do grubości to raczej 2,5 mm,bo lepiej się ją spawa ( jeżeli Ty to będziesz spawał ) i jest bardziej wytrzymała,a co do icka to kupuje się już gotowe kity i tam nawet nie potrzeba większych przeróbek.
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
2,5mm na wydech to za dużo, taki układ byłby ciężki jak sqrr... Kup rure bez szwu 1,5mm najlepiej (2mm to max), a na dolot jeszcze cieńszą np. 1mm.
Co do kitów FMIC to są one drogie i słabo dostępne w PL, a poza tym są tak zbudowane, że wymuszają wywalenie aku do bagażnika a to już nie każdemu pasuje.
Najpierw kup IC, zedrzyj zderzak, przymierz do auta a potem pomyśl któredy poprowadzisz rury i zrób pomiary.
Co do kitów FMIC to są one drogie i słabo dostępne w PL, a poza tym są tak zbudowane, że wymuszają wywalenie aku do bagażnika a to już nie każdemu pasuje.
Najpierw kup IC, zedrzyj zderzak, przymierz do auta a potem pomyśl któredy poprowadzisz rury i zrób pomiary.
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!