BOV - Witam ;) i...pytanie

intercooler, orurowania, filtry powietrza, bovy,

Moderator: Moderator

All

Witam !
Co prawda nie posiadam Nissana chociaż często myślałem o 300ZX ( najlepiej twin turbo )
jednak jestem szczęśliwym posiadaczem pojazdu :D z silnikiem turbo a czytając wasze (poniekąd niesamowicie interesujące forum) zapragnąłem się zarejestrować
i wymienić się doświadczeniami w zakresie silników turbo
więc moje pytanie brzmi .... zainstalowałem BOV-a i jest uchylony na biegu jałowym pytanie brzmi czy powinien być uchylony i czy wymiana sprężyny na mocniejszą coś da ( jest regulacja jednak sądze że będzie niewystarczająca .... ) z góry dzięki za info
POZDRAWIAM :D
Awatar użytkownika
DrRedDevil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Powinien być zamknięty podczas pracy na biegu jałowym. Regulacja służy właśnie do tego aby go dostroić do konkretnego silnika, ale jeśli jej nie wystarczy, to pozostaje dobranie innej sprężyny.

Co to za BOV, to może będę bardziej pomocny...?
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve

www.ProRacingTechnology.com
All

hmm kopia z allegro ;D tylko proszę się nie śmiać :D :D :D
Awatar użytkownika
DrRedDevil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Z Bydgoszczy za 200PLN...?
Sprawdź w pierwszej kolejności czy on się w ogóle zamyka, czy jest dobrze spasowany, bo jeśli nie, to więcej wydasz na naprawę niż za niego zapłaciłeś. Jeśli się zamyka i dobrze uszczelnia, to pozostaje Ci tylko walczyć ze sprężyną.
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve

www.ProRacingTechnology.com
Goran220V

... albo zainwestować w BOV'a 2M :)

P.S. Zmenilem poczatek tytulu, zeby bylo wiadomo, ze to nie kolejne przywitanie a rozmowa w kwestiach technicznych. Tak dla ulatwienia i porzadku

Pzdr
pSyl0

Goran220V pisze:... albo zainwestować w BOV'a 2M :)
Jak najbardziej popieram, posiadam BOV'a 2M i jestem z niego BARDZO zadowolony :D
Awatar użytkownika
jasiu
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

powiedzcie mi jedną żecz chciałbym bova tylko że jest jedno ale chcę żeby wydawał gwizd a nie dzwięk typu pszzzzzzzzz jakiego trzeba kupić żeby takie dżwięki wydawał fila ma bova blitz,a typu pszzzzzz a ja chcę innego powinniście wiedziec o co chodzi aha i najważniejsze jaka cena
sprzedam koguta tel 997
All

jest 100% szczelny tylko po prostu jest uchylony bo sprężyna go nie domyka...
po weekendzie będę więcej wiedział ;)
Awatar użytkownika
biernik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ja włąśnie zamowilem BOVa tego z allegro jak zamontuje to dam znac jak dziala
takich ludzi jak ja nie sieje sie jak zboze i nie zbiera kombajnem
All

co do zaworu działa dobrze z tym że silnik na jałowym łapie "lewe" powietrze czyli MAF przekłamuje ( na szczeście komp nie wywala żadnego błędu ) ale nie podoba mi się że mam nieszczelny dolot na jałowym ... poza tym AFR też wydaje się ok (mam prosty wskaźnik na 10 diodach ;) ) Jutro pojadę zacznę to "cudo" regulować jak nic nie da będę kołował mocniejszą sprężynkę :)
pozdrawiam :mrgreen:
All

NEWS: po krótkiej regulacji BOV działa idealnie zamyka sie na jałowym a otwiera sie przy zmianie biegów prosta regulacja i jest idealnie .
osa

All gdzie kupiłeś bov'a i ile dałeś jeśli można zapytać??? czy własnej roboty??
rozumiem, że masz regulację docisku sprężynki??
All

allegro ... opcja szukaj ... wpisz blow off valve...
Awatar użytkownika
biernik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

To teraz ja mam Pytanko co do BOV-a czy mozna sobie go zamontowac w Turbo dieslu??

Mam bova zakupilem go do nyski ,ale nie montuje go tam lecz mysle o zamontowaniu do passka, dieselka 100konnego, tylko czy tam jest to jakis sens??
takich ludzi jak ja nie sieje sie jak zboze i nie zbiera kombajnem
Awatar użytkownika
kubus
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

biernik pisze:To teraz ja mam Pytanko co do BOV-a czy mozna sobie go zamontowac w Turbo dieslu??

Mam bova zakupilem go do nyski ,ale nie montuje go tam lecz mysle o zamontowaniu do passka, dieselka 100konnego, tylko czy tam jest to jakis sens??
nie znam sie ale sie wypowiem :roll: :roll:
nie wiem dlaczego ale sie tego nie robi.
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.

Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ dolotowy”