ok! Ja będe czekał z niecierpliwością, bo wkrótec również i przede mną stanie problem dolotu powietrza

Ale pytanie.... z twoich obserwacji wynika że ten problem z gorącym powietrzem występuje głównie na biegu jałowym podczas postoju, a podczas jazdy już raczej to nie ma za dużo do gadania, więc pytanie, jaki jest tego sens wg ciebie skoro podczas postoju i tak nie wykorzystujemy mocy silnika, wykorzystujemy ją dopiero podczas dynamicznej jazdy kiedy twoim zdaniem dociera tam już chłodne ciśnienie?
To do tych pomiarów doszła by jeszcze opcja sprawdzenia temperatur podczas postoju na biegu jałowym, to też będzie przydatne info jeżeli faktycznie dmuchane jest wtedy tam tak gorące powietrze, bo zestawiając je z tymi pomiarami dokonanymi podczas jazdy, poznamy lepiej jaka jest zależnośc między temp powietrza zassanego przy stożku, do tej przy kolektorze, rozwieje to chyba ostatecznie kwestie temp powietrza w silnikach turbo, bo na razie z tego co przeglądałem forum to zdania są podzielone. Jedni uważają że nie ma znaczenia przy turbo, a drudzy że warto się jednak bawić, ja póki nie zobacze wyników nie opowiem sie za żadną ze stron, bo rzeczywistość nieraz juz mnie srogo zaskoczyła