Szpera, LSD, blokada mostu ró?nicowego itp.
Moderator: Moderator
pomijając ABS przy przekładce dyfra ktore czujniki zastosować oryginalne z s14 czy przełożyć z s13
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
-
lorak
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
nikt nie wie ?lorak pisze:a ja mam inne pytanie, czy szpera z s14 (sam mechanizm) pasuje do dyfra z s13??
www.lorak.pl
do sprzedania: wszystkie czesci do s14/s14a (turbosprezarki, dyfry, zestawy piast i hamulcy,el. zawiasu), alu 16,17,18,19, ECUMASTER
do sprzedania: wszystkie czesci do s14/s14a (turbosprezarki, dyfry, zestawy piast i hamulcy,el. zawiasu), alu 16,17,18,19, ECUMASTER
- Piotr Jankowski
- Coś już wiem

- Kontakt:
Ale po co tak komplikować sobie życie?
KONON BARBARZYŃCA
Szpere zamontowałem i ku mojemu zdziwieniu mam ABS (jest to możliwe że most z s14a automat ma taki sam wieniec z zębami jak most z s13)
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
po pierwsze różnica tak na oko jest 3500zł
po drugie lata bokiem i tak samo
po trzecie przy normalnej sadystycznej exploatacji to ci silnik szybciej padnie niż kazza..
pozdrawiam
po drugie lata bokiem i tak samo
po trzecie przy normalnej sadystycznej exploatacji to ci silnik szybciej padnie niż kazza..
pozdrawiam
- Piotr Jankowski
- Coś już wiem

- Kontakt:
Różnica jest taka, że jak w Kaazie włączysz sprzęgło to sie rozpina.
Wada jest taka, że jak się grzeje olej to się rozpina, co nie jest pożądanym efektem.
Wada jest taka, że jak się grzeje olej to się rozpina, co nie jest pożądanym efektem.
KONON BARBARZYŃCA
Mam Kaaz'a 1.5 way w swoim aucie. Bardzo mi sie podoba, ale mogloby byc nieco ciszej. Bo przy parkowaniu auta, wjazdach na mosty z nieduza predkoscia ale na biegu (bez przyspieszania), to sa stuki z dyfra. Ale juz sie przyzwyczailem.
- Piotr Jankowski
- Coś już wiem

- Kontakt:
Spawaj most! Trzeba pamiętać, żeby zakręcać na spiętych napędach i tyle. W niczym to nie przeszkadza na codzień.
KONON BARBARZYŃCA
-
Zenon
- Proszę nie bić nowego

Tak czy inaczej jak zrobie elektroszpere to bedzie na stale spieta, przy zakrecaniu czy przyspieszaniu. Jeszcze musze troche sie zastanowic co zrobic. chociaz bardziej jestem za szpera. A ktos wie co ile olej sie leje??
- Piotr Jankowski
- Coś już wiem

- Kontakt:
Z ziemi.Konrad pisze:i jaki będzie najlepszy do zaspawanego dyfra??Zenon pisze: A ktos wie co ile olej sie leje??
Też zabieram się za taką operacje
KONON BARBARZYŃCA
Zenon pisze:Tak czy inaczej jak zrobie elektroszpere to bedzie na stale spieta, przy zakrecaniu czy przyspieszaniu. Jeszcze musze troche sie zastanowic co zrobic. chociaz bardziej jestem za szpera. A ktos wie co ile olej sie leje??
nie bardzo rozumiem twoja wypowiedz przecierz elekroszpera nie daje mozliwosci jazdy bez zpietego dyfra ona tak czy inaczej jest zawsze na sztywno spieta i trzyma oba kola ....
niewiem oco ci chodzilo w poscie
wyjasnij prosze