[s13] po swapie z automatu do manualnej skrzyni nie mogę

Wszystko co tyczy się napędów. Skrzynie biegów, RWD,AWD,FWD,szpery, wały, półośki

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
luki924
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

jw. Panowie błagam pilnie o pomoc, proszę wytłumaczcie mi łopatologicznie co muszę pozmieniać w instalacji do rozrusznika itd po przekładce skrzyni automatycznej na manualną, wszystko pięknie działa auto odpaliłem mostkiem na rozruszniku i chodzi super ale po przekręceniu stacyjki na zapłon wszystkie kontrolki sie zapalają, jak przekręcę dalej, tylko wszystko przygasa a rozrusznik nic :( nie wiem po prostu co pozmieniać w tej instalacji Panowie proszę pomocy bo nie mogę już być bez auta

[ Dodano: Czw 24 Lip, 2008 10:42 ]
aha i jeszcze jeden problem, po zmianie skrzyni, mam bardzo wysokie wolne obroty- czasem nawet powyżej 1500 rpm. Wymieniłem TPS, wymieniłem również komputer. O co chodzi? czy kręcenie TPS zmienia wolne obroty? bo zauważyłem że można go regulować tak jak CAS. Z góry wielkie dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
Chajel
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

po lewej stronie jak stoisz przy zderzaku kolo wyrownawczego masz 4 puste kostki kolo puszki z bezpiecznikami ....

chyba tylko z 2 bolcami i trzeba te 2 bolce polaczyc kabelkiem masz tak zrobione ?
Awatar użytkownika
luki924
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

wielkie wielgaśne dzięki, dałem radę, autko śmiga :) pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Napęd”