Migająca kontrolka airbag'a

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Simon

Witam - przeszukałem forum w poszukiwaniu rozwiązania, ale nie znalazłem, więc pozwole sobie założyć nowy temat.
Słyszałem od Bartka, że istnieje możliwość wyłączenia migającej kontrolki airbaga kombinacją przyciśnięć przycisku odpowiedzialnego za kontrolke otwartych drzwi 8) . Nie znał jednak tej kombinacji, choć podobno ktoś ją rozkminił. Czy wiecie może jak to zrobić? :roll:
:) Pozdro
S.
Awatar użytkownika
.wildcat.
Stały gość
Stały gość

Ktoś sobie z Ciebie zażartował. Nie istnieje taka kombinacja. Nie ma elektrycznego połączenia między komputerem Airbag-a, a włącznikiem drzwiowym. Nawet jakbyś miał SMART ENTRANCE CONTROL UNIT, nic by to nie pomogło. To są w zasadzie oddzielne wiązki.
|oo|__|oo|

Wildcat

O=O---O=O
lukaszDG
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

jesli pytasz o cos takiego to warto podac marke , model , rok
i dlaczego od kiedy miga
jesli nie masz pojecia jak dziala system to nie polecam sie za to zabierac a napewno juz za naprawe
jesli masz 200sx s14 lub 300zx
nalezy wlaczyc zaplon przy otwartych drzwiach
wcisnac 5 razy w ciagu 7 sekund lewy czujnik zamkniecia drzwi
pojawi sie tryb diagnostyczny z migajaca lampka policz ktory to blad i napisz na forum
po wylaczeniu zaplonu jesli nie ma stalego uszkodzenia blad powinien zostac usuniety
jesli chcesz wyjsc z trybu diagnostycznego to w ten sam sposob jak weszles
pozdrawiam
Simon

Dzięki Łukasz
Właśnie chodzi o S14 i o tą operację - co prawda myślałem, że ta operacja 'wyłącza' tą kontrolkę, bo tak mi przekazano, ale wiadomo - przekłamania na łączach istnieją ;)
Zrobię tak i napiszę 8)

[ Dodano: Pią Paź 06, 06 16:13 ]
Łukasz
Zrobiłem jak napisałeś i stało się, jak napisałeś :) Tzn. - kontrolka zaczęła migać w kombinacji 3s/2s - zastanawia mnie to tylko, bo z serwisówki wynika, że nie ma problemu, więc czemu migała? No nic - po wyłączeniu trybu diagnostycznego rzeczywiście nie miga, więc spoko - będę się temu przyglądał.
Dzięki za pomoc!
:mrgreen:
lukaszDG
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

to sie tak odczytauje
pierwszy to dlugi blysk kolejne są krotkie
dlugi oznacza 10 a ilosc krotkich liczbe jednosci
to byl prawdopodobnie kod 12 czyli poduszka kierowcy
mogla na chwile nie laczyc na kablach (np robil ktos zbierznosc i przestawial kierownice)
wyjscie z trybu diagnostycznego kasuje bledy jesli nic nie jest uszkodzone
nie napisales w dalszym ciagu w jakich okolicznosciach zaczela migac awaria a to mnie interesuje bo mam podobny problem
300ZX NA 93r
SIMLOCK Z NOKI Z ZABEZPIECZENIEM SL3 W 24H
WYSWIETLACZE, DOTYKI, TASMY FLEX,ZLACZA LADOWNIA ,OBUDOWY, UKLADY ELEKTRONICZNE, BOXY SERWISOWE, SERWIS GSM
DIAGNOSTYKA NISSAN INTERFACEM CONSULT
Simon

Łukasz
Po ostatnim sprawdzaniu, kontrolka się wyłączyła. Ale nie na długo. Zaczęła migać ponownie. Jest tak jak piszesz, czyli pierwszy to długi błysk, dalej następuje seria. Ta seria trwa nieprzerwanie w kombinacji: świeci 3s, gaśnie na 2s. Jak wszedłem w serwisówkę, taka kombinacja oznaczona jest NO MULFUNCTION (jakoś tak się pisze to drugie - nie mam teraz serwisówki przed oczami :wink: ), czyli nie ma błędu. Mimo to, po jakimś czasie kontrolka zaczyna migać na nowo :? Nie jestem w stanie napisać Ci nic więcej, bo nie zauważyłem żadnej reguły dotychczas. Puszczę go jeszcze raz w trybie diagnostycznym na jakąś minutę i pilnie poobserwuje - moze kod się zmieni. Do tej pory patrzyłem przez jakieś 15s. Jak coś zauważę innego, to się odezwę.
Pozdro
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”