el. antena
Moderator: Moderator
po zmianie radia z oryginalnego 2 din na 1 din nieoryginalne antena wysuwa sie po wlaczeniu radia bez znaczenia czy to tuner czy cd czy aux. w oryginale oczywiscie po przelaczaniu z tunera na cd sie chowala, jest mozliwosc cos z tym zrobic czy musze jezdzic z wysunietym batem caly czas?
- Artur1020
- Postojebca

- Kontakt:
juz nie poamietam ktory ale ten sterujacy/sygnalowy musisz przepiac pod ktors kabel, musisz jakiegos elektryka zapytac bo juz nie pamietam.
p.s. wsyzstkie radia sony maja tgak ze na tunerze wysuwa antene a na wylaczonym chowa
p.s. wsyzstkie radia sony maja tgak ze na tunerze wysuwa antene a na wylaczonym chowa
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
w każdym radiu niebieski kabel odpowiada za antenę ( remote control ) czy coś takiego 
po włączeniu radia na nim jest + 12v jak zgasisz radio jest 0v używa się też go jako sterowanie do wzmacniacza
po włączeniu radia na nim jest + 12v jak zgasisz radio jest 0v używa się też go jako sterowanie do wzmacniacza
Ostatnio zmieniony pt 31 sty, 2014 22:38 przez BUGALUS, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko koledze chodzi żeby antena wysuwała się tylko jak włączysz FMBUGALUS pisze:w każdym radiu niebieski kabel odpowiada za antenę ( remote control ) czy coś takiego
Doczytałem że niektóre radia mają coś takiego
Ponawiam pytanie o model radia, bo może i twoje ma
CA18
Przejrzałem manuala od tego radia i niestety bieda, nie ma takiej opcji w tym radiu.
Jak sprawuje się to radio u Ciebie?
Ojciec ma podobny model w busie, jak nie ten sam, i co jakiś czas gubi ustawienia...
Jak sprawuje się to radio u Ciebie?
Ojciec ma podobny model w busie, jak nie ten sam, i co jakiś czas gubi ustawienia...
CA18
trudno zebym sie rozplywal nad radiem wartym czapke gruszek
ale ze audiofilem wielkim nie jestem to sam fakt ze dziala i obsluguje mp3 dla mnie wystarcza na chwile obecna 
a gdybym szukal innego radia kiedys to jakiej funkcji szukac w opisie zeby antena dzialala tylko na tunerze?
a gdybym szukal innego radia kiedys to jakiej funkcji szukac w opisie zeby antena dzialala tylko na tunerze?
Ostatnio zmieniony ndz 09 lut, 2014 00:22 przez Krzyh00, łącznie zmieniany 1 raz.
no i rozwiazalem swoj problem z pomoca wujka googla.
to czego szukalem sprowadza sie do wcisniecia jednego przycisku, a ja w miedzyczasie kupilem knefla z forestera do recznego chowania anteny, dobrze ze nie zabralem sie jeszcze za montaz
otoz w radiu wystarczy wylaczyc AF (alternative frequencies) i antena pieknie sie chowa po przelaczeniu na CD i wysuwa po wlaczeniu TUNERa. eureka
to czego szukalem sprowadza sie do wcisniecia jednego przycisku, a ja w miedzyczasie kupilem knefla z forestera do recznego chowania anteny, dobrze ze nie zabralem sie jeszcze za montaz
otoz w radiu wystarczy wylaczyc AF (alternative frequencies) i antena pieknie sie chowa po przelaczeniu na CD i wysuwa po wlaczeniu TUNERa. eureka