Witam,
Po zamontowaniu pasków LED-ów jako światło dzienne chciałem też mieć diodowe pozycje/stop z tyłu. Czy ktoś może próbował i podpowie czy lepiej kupić LED-y czerwone czy białe?
Pytam, bo kumpel kupił sobie zółte do kierunkowskazów i okazało się, że odcień klosza był inny i guzik było widać.
Białe diody do czerwonych świateł?
Moderator: Moderator
tylko jest taki problem...diody nie maja az takiej roznicy w swieceniu. w sensie normalnie masz zarowki dwuwłóknowe które swieca mocniejszym swiatlem w momencie wcisniecia stopu. W diodach tego nie ma. A przynajmniej nie jest to tak widoczne. sam sie zastanawialem ale w dzień prawie ich nie widac. Ale to bylo jakis czas temu. Moze ktos sie wypowie kto ma cos takiego zamontowane.
(O O/ - - \O O)
--------------------
.oo
No własnie chce kupić tylko nie wiem czy białe czy czerwone 
Wydawałoby się, że oczywiście czerwone, ale jak kumpel kupił żółte LED-y do żółtych kloszy to guzik było widac. Wstawił białe.
Na Allegro masa żarówek LED-owych "dwuwłóknowych, odpowiedników stanadrowych 15D, 5/21W na pozycje i STOP", ale czy rzeczywiście nie ma takiej dużej różnicy przy włączeniu STOP-u?
Wydawałoby się, że oczywiście czerwone, ale jak kumpel kupił żółte LED-y do żółtych kloszy to guzik było widac. Wstawił białe.
Na Allegro masa żarówek LED-owych "dwuwłóknowych, odpowiedników stanadrowych 15D, 5/21W na pozycje i STOP", ale czy rzeczywiście nie ma takiej dużej różnicy przy włączeniu STOP-u?
240sx s13
- Artur1020
- Postojebca

- Kontakt:
pamietaj ze dioda swieci punktowo, wiadomo ze co innego gdzy jest ich osadzonych 15 w jadnej
ale u mnie jedna dioda w kierunku wygladala masakra... 
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))