sleeping eyes zwarcie..

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Lolson
Stały gość
Stały gość

Siemka
przekopałem całe forum z elektryką ale nie znalazłem odpowiedzi na mój przypadek..
Dzisiaj zakładałem sleeping eyes i wszystko ładnie działało jak należy do puki nie zwarły mi sie chyba wszystkie 4 kabelki które idą od przekaźnika do kabiny o karoserie samochodu.. powyjmowałem wszystkie te kabelki i założyłem przekaźnik tak jak było oryginalnie..efekt jest taki ze lampy świecą ale się nie otwierają.. sprawdziłem bezpieczniki w tej puszce gdzie jest przekaźnik oraz sam przekaźnik rozebrałem, wszystko wydawało się ok.. miał już ktoś taki problem? nowy przekaźnik w aso 194zł kosztuje..
ps. pstryczkiem od podnoszenia lamp też próbowałem na wszystkie możliwe sposoby i nic..
Pozdr!
BRD
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Przeglądnij bezpieczniki w tej skrzynce koło akumulatora i zbiorniczka płynu chłodniczego. Pewnie spalił się któryś z tych zielonych kwadratowych (chyba 30A).
Ostatnio zmieniony wt 20 gru, 2011 22:04 przez BRD, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hrum
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

ja mam podobnie ale jak włacze tym po prawej włacznikiem swiatła to sie otworza i sie okazuje ze przekaznik od otwierania swiateł jest spalony bo zware mi zrobiło jak sie bawiłem w sleep eyes ;/
Awatar użytkownika
mattew
Coś już wiem
Coś już wiem

Hrum pisze:ja mam podobnie ale jak włacze tym po prawej włacznikiem swiatła to sie otworza i sie okazuje ze przekaznik od otwierania swiateł jest spalony bo zware mi zrobiło jak sie bawiłem w sleep eyes ;/
Mi jak jest zimno swiatla nie otwieraja sie wlacznikiem swiatla.... po kilku-kilkunastu przekreceniach otwieraja sie. Dodam ze przekaznikiem do otwierania lamp otwieraja sie odrazu... co to moze byc ? :lol:
Awatar użytkownika
Barta
Stały gość
Stały gość

Lolson, Jaką metodą robiłeś sleepy? W skrócie opisz bo też się za to właśnie zabieram
Obecnie '92 200SX S13 CA18DET GT2860RS
Awatar użytkownika
Saqu
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

co do kolegi w pierwszym poście to ziomuś na nissantech.pl opisywał jak zrobić sleepery i dodał uwagę, żeby te kabelki się nie stykły bo wtedy przekaźnik do wymiany ;)

http://www.nissantech.pl/?showtopic=308
Poszukuję...
Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

jest na youtube.com ;) znajede to ci podesle myslalem ze to takie trudne ale za pomoca telefoniczna binia udalo mi sie ;)

Mi za to jak sie nie zdarzy zagrzac nysa (gdy jest zimno) to swiatla sie nie zamykaja :(
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
Awatar użytkownika
matthew
Stały gość
Stały gość

krok po kroku i łatwo pójdzie :wink:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-IM3lPh4VKo[/youtube]
Awatar użytkownika
Lolson
Stały gość
Stały gość

bezpieczniki wszystkie całe (te przy zbiorniczku płynu chłodniczego jak i w kabnie pod kierownicą) a jak nie to chyba przekaźnik, co?..bo nie sądze żeby dwa silniczki naraz sie zjarały ;| robiłem sposobem z linku ;) bardzo prosty jak sie schemat obczai na 20min roboty z przeciągnięciem kabli do kabiny;) jak cos moge wykonać zestawik ;)
We are INSANITY CREW✌️
Facebook
Instagram
Awatar użytkownika
Lolson
Stały gość
Stały gość

to jak w końcu? przekaźnik kupować czy cos jeszcze sprawdzic? ;)
Pozdr
We are INSANITY CREW✌️
Facebook
Instagram
Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

sprawdź te kwadratowe bezpieczniki (takie wielkie zielone) tak jak pisał BRD. miałem ten sam problem i przyczyną był uwalony bezpiecznik jakiś 30A, albo i większy (bo tam takie są) - na pewno jeden z tych kwadratowych jebuckich, których na początku wogóle nie sprawdziłem. Posprawdzaj je miernikiem a nie na oko. na 100% przyczyna leży w tych bezpiecznikach wielkich.
Przedszkole Montessori FaSolLa

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Awatar użytkownika
Lolson
Stały gość
Stały gość

spróbuje po podmieniać te bezpieczniki i tyle, jeden wyjmę i będę poklei przekładał, jak zadziała znaczy ze bezpiecznik, a takie cudo kwadratowe to tylko aso?
Pozdr!
We are INSANITY CREW✌️
Facebook
Instagram
Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

takie cudo kwadratowe to mi polutowali i mam na stałe teraz zrobione więc sleepów już się nie tykam, żeby przekaźnika nie uwalić tym razem ;) w aso nie mieli - moze na alledrogo dobierzesz...
Przedszkole Montessori FaSolLa

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Awatar użytkownika
Lolson
Stały gość
Stały gość

dupa, wszystkie kwadratowe bezpieczniki są całe, rozbierałem je i sprawdzałem..znalazłem odpowiedni przekaźnik za 35zł, wymienie i sie zobaczy ;)
We are INSANITY CREW✌️
Facebook
Instagram
Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator

jakby co mysza i Lolson ja mam cale pudelko przekaznikow prosze o zdjecie i zaraz sprawdze czy mam za browarka - drozsza bedzie przesylka!!
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

www.oknadomino.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”