Instalacj halogenow s13

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

pytanie mam o instalacje pod halogeny w s13? mianowicie czy ona wystepowala w s13 przedliftowych? bo w puszcze od przekaznikow jest "fog" przod i "fog" tyl, przekaznika nie ma w tym miejscu ale przewody ida. jezeli jest to gdzie sa kostki? znalazlem dwie okragle za rurka do wlewu plynu spryskiwaczy. nie mam miernika zeby zobaczyc czy jest przejscie od przekaznika do owej koncowki. Jezeli to nie ta to gdzie jest? i gdzie jest/ktora to wewnatrz auta gdzie pod deska itd? z gory dzieki:)
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

nikt nic nie wiem :roll:
Awatar użytkownika
BUGALUS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

ja nie szukałem zrobiłem całą instalke od nowa :D
Awatar użytkownika
TiGRA
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

:above: x2
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

a macie jakis schemat jak to podlaczyc?
Awatar użytkownika
BUGALUS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

pewnie że mamy i pan google też ma potrzebny ci przekaźnik włącznik halogeny i kabel 2,5 kwadrat, sterowanie na przekaźnik może być cienkim kablem zamiast halogenów może też być walbro na nowej instalacji zalecane :D
Załączniki
halogeny___przekaznik_688.jpg
Ostatnio zmieniony śr 15 cze, 2011 16:05 przez BUGALUS, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

no mam przekaznik itd ale powiedz mi jak ja nie mam pinu 87 (znaczy jest ale nie wystaje blaszka) a jest 87a i ten wlacznik to jak ma isc bo jakos dzis ciezko trybie;/

tzn gdzie odchodzi ten + odp wlacznika
Ostatnio zmieniony śr 15 cze, 2011 16:31 przez Artur1020, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
BUGALUS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

zrobiłem w paincie rysunek ale wyskakuje mi to " Rozszerzenie bmp jest niedozwolone "" :evil: 87a zostaw + z wyłącznika daj do pozycyjnych zapalniczki aku gdzie kolwiek do + między aku a przekaźnikiem bezpiecznik 15A
Ostatnio zmieniony śr 15 cze, 2011 20:22 przez BUGALUS, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”