rozrusznik nie bangla ;/

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
witu16nsk
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

witam, włożyliśmy silnik, skrzynie no i rozrusznik i kręci tylko nie wysuwa sie chyba ;/ włozyliśmy do kumpla nyski mój rozrusznik i też nie kręci a u mnie śmiga, co to moze być? tak jak by sie nie wysuwał tylko kręcił sie jak wiartarka.. źle go nie podłączyliśmy raczej bo kręci, co to moze byc? napięcie też nie jest za małe bo akumlatory sprawdzaliśmy dwa.
"... gdyby Bóg preferował przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami..."
Awatar użytkownika
blurek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

sprawdz czy w momencie krecenia jest podawane napiecie na bendix (to to mniejsze nad/obok/pod wlasciwym silnikiem rozrusznika, jak masz napiecie to znaczy ze jest problem na elektromagnesie
puknij go mlotkiem, ale z wyczuciem i zobacz
jak to tez nie to to rozbierz go i sprawdz w jakim stanie jest prowadnica i czy jest tam ciut smaru
jak nie to przeczysc, nasmaruj i sprawdz
jak to tez nie to to sprawdz czy nie ma przerwy na uzwojeniu, jak jest to wymiana
jak calosc nie dala rezultatow to wymiana na nowy

ale zacznij od sprawdzenia napiecia, moze przy szarpaniu silnika jakas kostka nie styka
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Awatar użytkownika
witu16nsk
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

tu chodzi o to ze działający rozrusznik na 100% wrzuciliśmy do tego nissana i to chyba w nim jest jakiś problem skoro tak sie dzieje? bo z rozrusznikami jest wszystko ok, tego jestem pewien
"... gdyby Bóg preferował przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami..."
Awatar użytkownika
blurek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

to nie sprawdzaj i powroz sobie z fusow ;)
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”