<nawiew> problem, dziala tylko na szybe S14a

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
RoFAG
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

mam problem z panelem od nawiewu w S14a. Nie wiem dlaczego ale dziala mi tylko a SZYBE przednia. Konsola nie reaguje na wciskanie przyciskow nawiewu - tzn wciskaja ie , swieca, ale wieje zawsze na szybe. `
Czy ktos sie spotkal z takim przypadkiem?

p.s. rozebralem juz ja na czynniki piersze i po zlozeniu jets identycznie
Awatar użytkownika
MKS
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

a sprawdzales czy silniczek sterujacy klapkami nawiewow dziala?

jak zdjales pokretlo od ustawienia predkosci nawiewu?
bo ja u siebie probowalem i nie idzie :( a nie dzialaja mi zaroweczki i chcialbym je sobie wymienic.
Obrazek
Awatar użytkownika
RoFAG
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

MKS pisze:a sprawdzales czy silniczek sterujacy klapkami nawiewow dziala?

jak zdjales pokretlo od ustawienia predkosci nawiewu?
bo ja u siebie probowalem i nie idzie :( a nie dzialaja mi zaroweczki i chcialbym je sobie wymienic.
tzn?? sigerujesz ze wplyw na to ma podswietlanie przeciskow?
Awatar użytkownika
piciu_s14
Coś już wiem
Coś już wiem

MKS-owi chodziło o to żebyś sprawdził sterowanie klapkami rozdziału powietrza bo najprawdopodbniej tam tkwi usterka.. wg mnie najlepiej byłoby szukać obowodowo wg serwisówki..pozdrawiam
Awatar użytkownika
RoFAG
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

[quote="piciu_s14"]MKS-owi chodziło o to żebyś sprawdził sterowanie klapkami rozdziału powietrza bo najprawdopodbniej tam tkwi usterka.. wg mnie najlepiej byłoby szukać obowodowo wg serwisówki..pozdrawiam[/quot

tzn ze cos mogloby sie skopac np przy demontarzy sowietlania (czyt. majstrowniu)?
Awatar użytkownika
piciu_s14
Coś już wiem
Coś już wiem

a powiedz Rofag czy coś robiłeś z tym panelem nawiewu z przyciskami?? podświetlanie robiłes?czy moze coś przy nawiewach też? bo czasami coś można przypadkiem skopać próbując naprawić inna rzecz..
Awatar użytkownika
RoFAG
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

piciu_s14 pisze:a powiedz Rofag czy coś robiłeś z tym panelem nawiewu z przyciskami?? podświetlanie robiłes?czy moze coś przy nawiewach też? bo czasami coś można przypadkiem skopać próbując naprawić inna rzecz..
domyslam sie ... ale ja tylko zagladalem

chyba sobie zamowie nowy ... ewentulanie jakis pomysl na roziwazanie problemu??
Awatar użytkownika
piciu_s14
Coś już wiem
Coś już wiem

Posprawdzaj zasilania czy wychodzi napiecie z panelu sterującego jak wciskasz przyciski bo moze sterowanie jest ok tylko błąd leży w regulacji położenia klapek(serwomotorki).. dokładnie ci nie powiem bo musiałbym sie zagłebić w serwisówke a mam problemy z kompem..pozdrawiam
Awatar użytkownika
RoFAG
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

piciu_s14 pisze:Posprawdzaj zasilania czy wychodzi napiecie z panelu sterującego jak wciskasz przyciski bo moze sterowanie jest ok tylko błąd leży w regulacji położenia klapek(serwomotorki).. dokładnie ci nie powiem bo musiałbym sie zagłebić w serwisówke a mam problemy z kompem..pozdrawiam
jakbys dysponowal serwisowka to bardzo poprosilbym :)

[ Dodano: Nie 02 Mar, 2008 19:13 ]
piciu_s14 pisze:Posprawdzaj zasilania czy wychodzi napiecie z panelu sterującego jak wciskasz przyciski bo moze sterowanie jest ok tylko błąd leży w regulacji położenia klapek(serwomotorki).. dokładnie ci nie powiem bo musiałbym sie zagłebić w serwisówke a mam problemy z kompem..pozdrawiam
Awatar użytkownika
RoFAG
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

leniwy RoFAG zakupil nowy panel .... i po problemie :)
Awatar użytkownika
piciu_s14
Coś już wiem
Coś już wiem

to elegancko i dobrze ze działa
pzdr
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”