Jak podlaczyc predkosciomierz s13 v8?

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
milosz123123
Stały gość
Stały gość

Siema, mam mały problem a mianowicie mam w s13 wsadzone v8 ze skrzynią bmw która nie ma czujnika prędkości w skrzyni bo bmw ma w dyfrze czujnik a nissan fabrycznie w skrzyni ma, i teraz nie działa mi predkosciomierz bo nie ma gdzie go podłaczyć, Ma ktos jakiś pomysł na to ? myślałem o podłączeniu pod sygnał z czujnika ABS ale po tym zabiegu licznik pokazywał cuda.. może to by szło jakoś przekonwertować albo coś?
Wszystkie części do s13...
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

wszystko sie da,tylko musialbys znalezc jakas madra glowe elektronika/elektryka .
mozna jeszcze pomyslec nad zamontowaniem jakiegos impulsatora z motocykla na wał,tylko tak jak mowie trzeba do tego madrej glowy,zeby pozniej doprowadzic odpowiedni sygnal do licznika
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

zostaje Ci kupno predkosciomierza korzystajacego z sygnalu GPS (np. taniego tel komorkowego na androidzie ;) ) .
Awatar użytkownika
milosz123123
Stały gość
Stały gość

chciałbym aby działały org zegary wiec pomysł odpada Draxan, .
borimichal, a jak bym mial org czujnik montowany w skrzyni CA to idzie go jakos zamontowac aby to działało? albo cos takiego http://allegro.pl/impulsator-licznika-c ... 47146.html ?
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

nie da rady zamontowac takich oryginalnych czujnikow,poniewaz one dzialaja na slimakach.
Mozesz pokombinowac z zestawem podobnym jak w rowerze,czyli pestka na szpryche i czujnik na rame,z tym ze tutaj pestka moze byc zalozona na wale,a czujnik poza.
w niektorych motocyklach chyba sa podobne systemy.
pozniej pozostanie odpowiednie przekonwertowanie sygnalu
Awatar użytkownika
sonic20
Coś już wiem
Coś już wiem

dakota digital converter jeśli masz jeszcze czujniki od abs
Awatar użytkownika
milosz123123
Stały gość
Stały gość

sonic20, Czujniki jeszcze są, a jest coś podobnego do tej dakoty? albo samemu mozna zbudowac cos takiego?
Awatar użytkownika
sonic20
Coś już wiem
Coś już wiem

myślę ze ktoś ogarnięty w elektronice mógłbym sobie z tym poradzić ale nie znam sie na tym kompletnie wiec to tylko moje przypuszczenia, ale wątpię by zrobienie tego wyszło taniej niż kupno tego diwajsu, ewentualnie jak pisał Bori rzeźba z impulsatorem
Awatar użytkownika
milosz123123
Stały gość
Stały gość

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”