Docisk wycieraczki
Moderator: Moderator
- Artur1020
- Postojebca

- Kontakt:
pytanie czy docisk wycieraczki w s13 (oczywiscie w lewym ramieniu) dzialac powinien przy wlaczonych wycieraczkach? kiedy powinien plynac prad? chcialbym naprawic ten "bajer" a nie wiem od czego sie zabrac jakies pomysly??? wogole dziala to komus??? bo slyszalem ze to rzadkosc w co bardzo niewierze, bo jak by to bylo gdyby madre glowy tego nie naprawily??? 
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
Heh to ja tez juz wiem po co on jest
W jedej nysie mialem urwany ten kabel a po naprawie nie widzialem zadnej roznicy
W jedej nysie mialem urwany ten kabel a po naprawie nie widzialem zadnej roznicy
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
- roball
- Postojebca Nałogowy

Tył auta na kobyłki, albo pewny podnośnik, V bieg, przy przekraczaniu 130 powinien być odczuwalny większy nacisk który maleje przy zejściu poniżej 120 - tyle w serwisówce.
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
- Artur1020
- Postojebca

- Kontakt:
Binio_ pisze:W 90% nys jakie widzialem ten kabel był uciety albo urwany.
W mojej pomimo ze jest podpiety to nawet nie wiem czy działa
w tych 90% jest tez moja:) a w tych co dzialaly to dzialalo to w miejscu?
czyli to w miejscu nie dziala? na "postoju" nie mozna sprawdzic czy plynie tam prad?roball pisze:Tył auta na kobyłki, albo pewny podnośnik, V bieg, przy przekraczaniu 130 powinien być odczuwalny większy nacisk który maleje przy zejściu poniżej 120 - tyle w serwisówce.
p.s. dla tych co sie dowiedzieli o docisku to regulowany jest pokretlem na raczce od wycieraczek
Artur1020 pisze:p.s. dla tych co sie dowiedzieli o docisku to regulowany jest pokretlem na raczce od wycieraczek
yyy chyba raczej jest tam regulowana czestotliwosc machniec wycieraczek na najwolniejszym biegu
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
No właśnie jak to jest? Bo też dwie wersje słyszałem a ja wymyśliłem trzecią. Od ilości wody jaką podają spryskiwacze, ale nie moge sprawdzić bo mi dzik zbiornik rozjebał:D
- roball
- Postojebca Nałogowy

Po co w takim układzie kabelek do pióra?szaman pisze:Artur1020 pisze:p.s. dla tych co sie dowiedzieli o docisku to regulowany jest pokretlem na raczce od wycieraczek
yyy chyba raczej jest tam regulowana czestotliwosc machniec wycieraczek na najwolniejszym biegu
- Artur1020
- Postojebca

- Kontakt:
nie no doscisk jest rzecz jasna.tylko czy to pokretlo jest od tego;droball pisze:no raczej nie za bardzo bo jakos nigdy nie widzialem zeby to dzialalo. tobie dziala???szaman pisze:Artur1020 pisze:p.s. dla tych co sie dowiedzieli o docisku to regulowany jest pokretlem na raczce od wycieraczek
Robal napisal: Po co w takim układzie kabelek do pióra?
a lampa nadal caly czas otwarta???;>PiotrekŁDZ pisze:No właśnie jak to jest? Bo też dwie wersje słyszałem a ja wymyśliłem trzecią. Od ilości wody jaką podają spryskiwacze, ale nie moge sprawdzić bo mi dzik zbiornik rozjebał:D
Ostatnio zmieniony wt 14 gru, 2010 15:02 przez Artur1020, łącznie zmieniany 2 razy.
- roball
- Postojebca Nałogowy

Pokrętło jest od regulowania częstości maźnięć,Artur1020 pisze:nie no doscisk jest rzecz jasna.tylko czy to pokretlo jest od tego;d
Zależność od prędkości ma sens bo przy szybszej jeździe pęd powietrza zmniejsza docisk wycieraczki do szyby. Żeby zaspokoić ciekawość wystarczy zrobić sekcję ramienia
- Artur1020
- Postojebca

- Kontakt:
ja robilem tylko ze wszystko stoi:( wogole obwodu nie ma:(:(:( trzeba by ta plytke co jest w srodku wykonac jeszcze raz... zaraz pojde zdjeme chyba ramie i sie pobawie