centralny zamek

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
demolik
Coś już wiem
Coś już wiem

Witam

Od kiedy kupiłem s13 mam problem z centralnym zamkiem - nie zamyka / otwiera drzwi pasażera.

Zdjąłem oba boczki i:
1. od strony kierowcy dobrałem się do stycznika, jest ok, ale i tak wymieniłem, na wszelki wypadek zrobiłem test zwierając skoblem kostkę i nic.
2. od strony pasażera jest silnik, wymontowałem podłączyłem pod baterię i silnik jest ok.
3. od strony pasażera wymontowałem przekaźnik zamaka centralnego (DOOR LOCK 12V), sprawdziłem czy nie ma zimnych lutów, poprawiłem wszystkie luty na wszelki wypadek.

Centralny jak nie działał tak nie działa. Zastanawiam się gdzie może być bezpiecznik od niego, bo nie znalazłem w komorze silnika ani z prawej, ani z lewej, nie ma też w skrzynce pod kierownicą.

Czy ktoś wie który bezpiecznik odpowiada z centralny?
Ostatnio zmieniony wt 04 maja, 2010 21:50 przez demolik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bielakxxx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Mi sie wydaje ze centralka jest na jednym bezpieczniku dla kierowcy i pasazera , ja mialem problem ze czasami obumieral mi centralny .Problem tkwil w juz starym kabelku od centralki . Idz pokoleji po kablach ,pewnie ktorys skonczyl juz swoj zywot
Awatar użytkownika
demolik
Coś już wiem
Coś już wiem

możliwe że masz rację, ale ja nie mogę znaleźć żadnego bezpiecznika od centralnego zamka...
Mam dołożony siłownik na drzwiach kierowcy i chyba dokupię drugi do drzwi pasażera i będzie problem z głowy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”