Szukałem na forum i nie znalazłem takiego tematu. Jakie amortyzatory będą dobre do sprężyn -50mm?
Zastanawiam się nad bilsteinami b6, ale one podobno są dobre do max -30mm. Jakie amorki polecacie?
Pozdrawiam
Jakie amortyzatory do sprężyn -50mm
Moderator: Moderator
- Gelo
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Wg instrukcji B6 są do seryjnych sprężyn- można oczywiście założyć je do niższych ale skraca to żywotność. Do krótszych sprężyn są B8.
Z innych to KONI Sport żółte (regulowane). Mam takie- są spoko. U mnie jeżdzą ze sprężynami -35mm.
Z innych to KONI Sport żółte (regulowane). Mam takie- są spoko. U mnie jeżdzą ze sprężynami -35mm.
wszystkie części s14/s14a/Skyline 505-903-424
Trochę poczytałem na temat b8 i chyba sie na nie zdecyduje, powinny być ok i nie będzie problemów z serwisem 
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
B6 to do zamiennik standardowego amora więc nie jest ani krótszy ani twardszy od serii (no może troszkę), a B8 do s13 nie ma w ofercie Bilsteina.
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
No to lipa, więc jakie inne amorki sprawdzą się przy takim obniżeniu?
Wiem że można przerobić seryjne (skrócić i utwardzić) ale moje obecne raczej do tego się nie nadają, są nie rozbieralne no i gazowe (gazowych ponoć nie przerabiają).
Jeżeli nie będzie odpowiednich amorków to może uzbieram więcej kasy i kupie gwinta.
Znalazłem na alegro TEIN SUPER STREET + , tylko że sprzedawca mi odpowiedział że obniżają do 48mm
coś mi się wierzyć nie chce że tak mało. Chyba że nie wziął pod uwage górnych mocować które też obniżają zawieszenie o 2-3cm 
Nie ma problemów z serwisowaniem zawieszenia TEINa? można regenerować itp?
Wiem że można przerobić seryjne (skrócić i utwardzić) ale moje obecne raczej do tego się nie nadają, są nie rozbieralne no i gazowe (gazowych ponoć nie przerabiają).
Jeżeli nie będzie odpowiednich amorków to może uzbieram więcej kasy i kupie gwinta.
Znalazłem na alegro TEIN SUPER STREET + , tylko że sprzedawca mi odpowiedział że obniżają do 48mm
Nie ma problemów z serwisowaniem zawieszenia TEINa? można regenerować itp?
Napisałem do zerkopolu w sprawie przerobienia b6 (zmiany długości, skoku i twardości), chcą 150zł za szt. To wychodzi 600zł + amorki 1650zł w MTS. Może jak wezme u nich też amory to łącznie wyjdzie taniej.
Chyba się zdecyduję na te przerobione bilsteiny, wolałbym gwint ale boję się o serwis, wiadomo jakie mamy drogi a to głównie po nich będę jeździł, sporadycznie na torach/lotniskach.
A może z serwisem D2 nie ma takiego problemu jak mi się wydaję? ktoś już wysyłał do serwisu? bo jak ma mi wylać po 10tys km i później mam czekać miesiąc na naprawiony to podziękuję.
Na razie auto stoi na nowych sprężynach, nie miałem okazji pojeździć (brak hamulców, pojeździłem tylko koło garażu) więc nie wiem jak auto się zachowuje na drodze, ale na pewno jest twardo. Sprężyny były robione na zamówienie w Poznaniu.

Chyba się zdecyduję na te przerobione bilsteiny, wolałbym gwint ale boję się o serwis, wiadomo jakie mamy drogi a to głównie po nich będę jeździł, sporadycznie na torach/lotniskach.
A może z serwisem D2 nie ma takiego problemu jak mi się wydaję? ktoś już wysyłał do serwisu? bo jak ma mi wylać po 10tys km i później mam czekać miesiąc na naprawiony to podziękuję.
Na razie auto stoi na nowych sprężynach, nie miałem okazji pojeździć (brak hamulców, pojeździłem tylko koło garażu) więc nie wiem jak auto się zachowuje na drodze, ale na pewno jest twardo. Sprężyny były robione na zamówienie w Poznaniu.

witam
podlacze sie pod ten temat
mam taki problem
mam amory blisteiny B6 (s13) i sprezyny apexi -30mm(do tego rozporki i poliuretany)
i teraz tak do polatania bokiem spisuje sie ok
ale do szybszego pojezdzenia po naszych kochanych drogach ,wcale nie mocno dziurawych jest tragedia-samochod zachowuje sie strasznie nerwowo i skacze nawet na lekkich nierownosciach(czasami nawet przy 200 mozna uderzyc glowa o podsufitke)
i co moze byc nie tak w takim zestawieniu??zaden ze mnie drifter,wiec wolalbym zawieszenie do szybszej jazdy-co trzeba zmienic???
co sie stanie jak bym wrzucil seryjne sprezyny???
podlacze sie pod ten temat
mam taki problem
mam amory blisteiny B6 (s13) i sprezyny apexi -30mm(do tego rozporki i poliuretany)
i teraz tak do polatania bokiem spisuje sie ok
ale do szybszego pojezdzenia po naszych kochanych drogach ,wcale nie mocno dziurawych jest tragedia-samochod zachowuje sie strasznie nerwowo i skacze nawet na lekkich nierownosciach(czasami nawet przy 200 mozna uderzyc glowa o podsufitke)
i co moze byc nie tak w takim zestawieniu??zaden ze mnie drifter,wiec wolalbym zawieszenie do szybszej jazdy-co trzeba zmienic???
co sie stanie jak bym wrzucil seryjne sprezyny???