Padł Amortyzator tylni

Wachacze, klatki , rozpórki, armortyzatory, drązki, gumy itp.

Moderator: Moderator

Dandi
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Jak w temacie padł mi tylni amorek, teraz mam pytanko czy dawac do regeneracji czy szukac używek,chodzi mi o nissana 240sx s13.
Amortyzator wytrzymał tylko rok jak załozyłem spręzyny obniżające zawieszenie.

Teraz mam pytanie z drugiej strony beczki pisałem to w innym poscie ale wszystko ucichło.
W silniku ca18det brakuje mi kilka srubek od kapy zaworowej 3 któtkie i 3 długie,trzy długie do obudowy rozrządu i ta klapka ktora zakrywa cewki i swiece wszystkie, chce miec orginały jeżeli komus sie walaja po konce to chcetnie kupie.

z góry dziękuje.
dandi
Awatar użytkownika
blurek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

w kwestii amorkow - amorki z zalozenia wymienia sie kompletami, a wiec zmobilizuj najlepiej gotowke i wymien obydwa, upoluj cos lepszego niz miales bo znowu padna
jezeli masz obnizone zawieszenie to musisz sie liczyc ze amorki z serii padna szybciej (inny punkt pracy)
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Dandi
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Witam wiem że trzeba wymieniac parami, tylko czy jest róznica miedzy amorami z nissan 200sx s13 i 240sx przednie napewno są inne, tylko czy tylnie są te same?? mam tez 200 s13 tylko ze w mojej 240 zakładałem spręzyny obnizające zawieszenie i teraz nie będe wiedział ile miała zwojów ta 240.

Pytanie jest takie jak kupie amorki od 200(ponieważ szukac częsci od 240 to jak szukac igły w stogu siana) to jak je zamontuje powinno wszystko chodzic normalnie??

Moim zdaniem tyłem nie powinny się róznic ponieważ jest ta sama waga co w 200??

Róznica jest waga silnika między 200 a 240 dlatego amortyzatory od 240 mają o jeden zwoj więcej to osobiscie sprawdzałem.

Jęzeli ktos wie więcej to prosze mnie poprawic
dandi
Awatar użytkownika
xmarv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

No nie wiem... Ja ostatnio kupowałem amortyzator przedni (używkę) z 200sx do 240sx i był identyczny sprężyna tak samo, ale auto nie jest nowe wiec nie wiem co tam czarował poprzedni właściciel, ale amorki normalnie pracują i samochód normalnie sie zachowuje.
= There is no easy way from the earth to the stars =
Awatar użytkownika
Drifter_200SX
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Z tego co wiem to sa prawie identyczne ...
Tylko Nissany moga powstrzymac zło :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie / Usztywnienie”