Mowa tu o swapie tylko szpil, nie calego zawieszenia. (zestawy sa po jakies 1700zl).
Po swapnieciu musze tez wymienic tarcze hamulcowe na 5 srubowe, wielkosc niby nie musi odbiegac od pierwowzoru.
Czy cos oprocz tego ?
Moderator: Moderator
wez pod uwage ze dostajesz nowe piasty, z lozyskami itd. tarcze hamulcowe nowe na 5 szpil nie sa drogie. szpere tez wole nowa, jakiegos kaaza 2way niz serie z s14 (uzywana!).Pajak2444 pisze:Jesli mialbym wywalic 1700zl na sam zestaw piast 5 srubowych to wole napisac lub zadzwonic do czika i za troche wieksza kase wziasc cala zawieche s14 z hamulcami !! Dopiero wtedy taka modyfikacja bedzie miala glebszy sens !!
1700zl to sa bardzo duze pieniadze na same piasty !!

Karrlos pisze:Weź przestań bredzić bo już powoli się nie chce tego słuchać.
2 tygodnie w garażu, może miesiąc, albo całą zimę.
Karrlos pisze:Kaaz 2 way - a po co Ci taka szpera w tej chwili?. I kiedy w najbliższej przyszłości Ci się przyda?
a kto powiedzial ze wszystko chce robic sam ? pewnych rzeczy nie bede w stanie zrobic bez podnosnikow. to chyba logiczne ze skorzystam wtedy z garazy/kanalow/podnosnikow ?Karrlos pisze:Gdzie założysz te bolt ony, będziesz po jednym kole podnosił , a szperę jak? bo piszesz że nie masz warunków.
Co do przejścia 4 na 5 to po co Ci to - dla felg?
Karrlos pisze:I swap zawiechy robi się właśnie po to żeby było łatwiej z hamulcamim, szperą, felgami...
Więc jest to lepszy wybór niż nakładka 4-5 śrub.
Karrlos pisze:Czytam Twoje posty i nie masz pojęcia co chcesz osiągnąć, bładzisz jak dziecko zaubione w sklepie z milionami cukierków, brak Ci podstawowej wiedzy, którą można zdobyć w Internecie.
zadajac pytanie pisze co chce zrobic z samochodem...Karrlos pisze:Już Ci napisałem w innym poście. Pomyśl najpierw co chesz zrobić z autem, potem zastanów się nad setupem i jak chcesz go osiągnąć i przelicz co Ci się bardziej opłaca/jest w zasięgu Twojego budżetu.
Inaczej wyjdzie z tego jedno wielkie gówno na drogich częściach.
street w duzym odchyleniu na drift.Karrlos pisze:To weź napisz co budujesz, bo ja w końcu zacząłem myśleć że drift cara, ale jasno to nie zostało powiedziane nigdzie a doładowanie, mały lag mogą świadczyć też o streetcarze/mocnym autku na codzień (zalezy od turbiny i przebiegu krzywych)
Jeśli drift to o jakim zawieszeniu myślisz, bo o tym nie pisałeś nigdzie.
D2 - jak koledzy drifterzy czy zglebowana twarda seria?
Kaaz 2 way - można i tak, zależy do czego i jak ma wyglądać reszta projektu.
czy ma być gotowy od razu czy robisz etapami.
Co do reszty to też jakoś słyszałem/czytałem, może od ludzi, którzy robili to już kolejny raz, a nie we własnym garażu dla siebie (bo wtedy to moze trwać i miesiąc) więc może dlatego czasy są różne.