Pomocy nyska lata po drodze !!!
Moderator: Moderator
dodatkowo jakie masz opony ? jaki rozmiar ? zobacz czy nie sa zbyt szerokie w stosunku do felgi
jeszcze jeden mozliwy powod ... rzuca przy normalnej jezdzie czy przy hamowaniu ? warto sprawdzic czy hamulce rowno lapia
jeszcze jeden mozliwy powod ... rzuca przy normalnej jezdzie czy przy hamowaniu ? warto sprawdzic czy hamulce rowno lapia
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
tulejki są glanc koła wyważone zbierznośc zrobiłem a oponki hmmm... felgi standars 13 a opony przód 195/65r15 tył 205/60r15 czy są ok ?? czy za duże baniakiii bo jak sie wkurze to dam 18" 
Lubimy ostro zakurzyć .....
Mi się wydaje że to na 100% wina opon. Jak miałem zimowe 205na 50 16" to jedził super, jak zmieniłem na moje letnie 225 na 45 16 cali to lata po koleinach i trzeba go ostro trzymać, inaczej się ma jak droga równa - wszystko wtedy ok.
W tym wypadku już wszystko jest jasne, ale dla przyszłych userów przeglądających forum dodam jeszcze że goniąć za przyczyną powino sprawdzić się kielichy czy nie są popękane w żadnym miejscu, w przypadku aut z twardym zawieszeniem i bez rozpórki jest to całkiem prawdopodobne, a jak kielich pęknie to dupa zimna z tą budą
Gdzieś nawet miałem zdjęcie takiego kielicha (pękąją najczęściej od góry prostopadle do krawędzie otworu do mocowania amorów) ale nie mogę znaleźć tej fotki, jak znajde to wrzuce na forum żeby było jasne.
-
..Rekin..
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Witam po czasiejano86 pisze:Pytanie: Jeśli kielich ma "pęknięcie" w miejscu gdzie nachodzi już błotnik, co to możę oznaczać, da się to jakoś naprawić?
ja mam problem ze nyska lata po drodze tylko przy rozpedzaniu ...
poprostu buja sie na boki ale przy ok. 110km/h przestaje i jest ok
z kolami jest ok zawieszenie tez nie wybite
obwinialem dyfer ale teraz sam niewiem
raczej przeguby. zacznij od sprawdzenia wewnetrznych
live fast, die sidewayz