pytanie o zawieszenie
Moderator: Moderator
mam mianowicie problem moj nissan został obnizony o 6 cm i jest taki problem ze tylne koła sie pouginał do srodka a mianowicie stoja teraz pod delikatnym katem i strasznie mi teraz zzera bieznik od wewnatrz ale tylko z tyłu i tera licze na jakas odpowiedz czy jest jakas regulacja katu ??
jest taka regulacja na jakis drazkach osadzonych mimosrodowo regolacja jest niewielka ale jest niedawno mialem wlasnie to ustawiane tylko nie powiem Ci dokladnie na czym to sie robi bo niewidzialem
[you] pozdro
ok dzieki jutro pojade do mechnika moze on cosik mi powie albo pojade na zbierznosc
od razu jedz na zbieznosc (tylko do dobrego mechanika) co by zerknal do ksiazki jakie maja byc katy
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Czesc, tylko tu nie chodzi o zbieznosc, a o camber ( pochylenie kola wzgledem pionu ) i reguluje sie to mimosrodem w gornym wahaczu tylnego zawiasu i teoretycznie mimosrodem przy mocowaniu kolumny McPerson-a i zwrotnicy z przodu ( teoretycznie, bo ja z przodu nie mam mimosrodu, a w serwisowce sa ). Problem z camberem pojawia sie przy znacznym obnizeniu auta, ja dalem w dol ok 20mm i pochylenie kol jest niezauwazalne.
Jak kolega wyzej powiedzial, warsztat z maszynka do ustawiania katow nie powinien miec problemow.
Pozdrawiam
Jak kolega wyzej powiedzial, warsztat z maszynka do ustawiania katow nie powinien miec problemow.
Pozdrawiam
S13 3city, wydech-przelot 2,5`,K&N,Koni Sport+Apex, poliuretany, blow off,ic-saab2.3T
dziekowa wszytkim jutro lece na zbieznosc