Ja tylko wkleję linka bo jak dla mnie występują tylko dwa zjawiska:
- Dynamiczne
- Falowe
http://web.me.com/grzegorzgrabowski/Witryna/Wydechy.html
Mam do was pytanie Dlaczego wtedy Apexi robi E.C.V. ?
Sard robi T.C.V. ?
Większość producentów wydechów sportowych stosuje silencery ?
Aha jeszcze jedno zauważyłem że ECV przy dużych obrotach/obciążeniu silnika sam się otwiera pod wpływem dużej masy i prędkości spalin.
Silencer a turbo?
Moderator: Moderator
Ostatnio zmieniony czw 28 paź, 2010 15:05 przez erison, łącznie zmieniany 1 raz.
-
trabirider
- Stały gość

mi tam głównie chodzi o to by sąsiedzi mogli spać jak wracam nocą do domu 
- roball
- Postojebca Nałogowy

Ta dyskusja wraca jak ciśnienie zwrotne
,
mniej więcej dwa lata temu wałkowałem temat w wyniku czego powstał mój wydech z wolnym kanałem WG - daje to stały przepływ spalin w głównej rurze w zakresie obrotów od momentu max do odcinki, dzięki temu mogłem dać rurę 2.3" która nie zatyka się przy 1.2 bara.
mniej więcej dwa lata temu wałkowałem temat w wyniku czego powstał mój wydech z wolnym kanałem WG - daje to stały przepływ spalin w głównej rurze w zakresie obrotów od momentu max do odcinki, dzięki temu mogłem dać rurę 2.3" która nie zatyka się przy 1.2 bara.
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
a zombie zombie zombie...
no i przez wasze dywagacje wyciagnalem silencer... mozecie byc z siebie dumni

ale fakt (to co pisal scooter), ze w seryjnym silniku jest duzo wiecej miejsc, przewezen przy ktorych mogloby wystapic to negatywne zjawisko.
ale fakt (to co pisal scooter), ze w seryjnym silniku jest duzo wiecej miejsc, przewezen przy ktorych mogloby wystapic to negatywne zjawisko.
Ostatnio zmieniony pt 29 paź, 2010 06:58 przez kolosezw, łącznie zmieniany 1 raz.

[/center]